ereneren

Çalışkan
Merhaba, 1 hafta önce ASUS ROG Pelta kulaklığını aldım. Varsayılan ayarlarda ses bana soluk geliyordu squig.link'te frekans tepki eğrisi olmadığı için eski kulaklığımın ekolayzer ayarlarını yaptım fakat sesler beni yine tatmin etmiyor. Bu kulaklığımın sürücüleri kesinlikle bir önceki kulaklığımın sürücülerinden daha iyi fakat performansı yetersiz kalıyor. Ne yapmalıyım? Sesler soluk. Temiz, net bir ses gelmiyor.

Ek olarak kulaklığımın ses seviyesi bana göre yetersiz kalıyor. Ses seviyesini kalıcı olarak arttırabileceğim kaliteli bir yazılım vb. bir şey var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kulaklığa dair frekans tepki grafiği olmadığı için Harman Curve Target'e göre bir ekolayzer tavsiyesi vermemiz mümkün değil. Bu sebeple yapabileceğin tek şey var o da kulağına hoş gelen ayarı elinden geldiğince yapmaya çalışmak.
  • Eğer sesler suyun altından konuşuyormuş gibi geliyorsa 250 Hz'e müdahale et.
  • Ş-T gibi harfler çok parlıyorsa 8 kHz ve 16 kHz'yi düşür, çok sönük kalıyorsa 8 kHz ve 16 kHz'yi artır.
  • Bassların punchy olmasını istiyorsan 32 Hz ve 64 Hz bölgesini düşür, 125 Hz bölgesini yükselt.
  • Bassların hacimli olmasını istiyorsan 32 Hz ve 64 Hz bölgesini yükselt, 125 Hz bölgesini düşür.
  • Eğer dinlediğin müzikler veya oyunlar çok fazla bulamaç gibi ses veriyorsa 4 kHz'e müdahale et. Pek çok ses 4 kHz bölgesinde bulunur.
  • Bunun dışında 500 Hz, 1 kHz ve 2 kHz tamamen sana kalmış.

Şu anki ayarlar bu şekilde, ses yapay olmasın diye diğer özellikleri açmadım.

1754429056931.webp

@ereneren, yapmış olduğunuz ayar V-Shaped diye geçer, bass ve tizlerin ön planda olduğu müzik türlerinde etkili bir ekolayzer profilidir lakin kulaklığın V-Shaped ekolayzere uygun değilse beklediğin performansı alamazsın. Örneğin bass seviyesi yüksek bir kulaklıkta bassları daha da artırmak boğukluğa veya distortiona yol açabilir.