senuzulme

Üstün
Yer
İstanbul
30 Temmuz'da aldığım ROG Pelta kulaklık için sol taraftan "dıığğğ" diye dip bir ses geldiğini sizlere anlatmıştım. Hafif uykuluyken kulağınızda vızırdayan sivrisinek sesi gibi. Sadece kablo takılıyken oluyor, kabloyu kendime doğru bastırınca kesilir gibi oluyor. Acaba kabloda mı bir temassızlık var? Çünkü Bluetooth ya da 2.4'deyken bu sorunla karşılaşmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
30 Temmuz'da aldığım ROG Pelta kulaklık için sol taraftan "dıığğğ" diye dip bir ses geldiğini sizlere anlatmıştım. Hafif uykuluyken kulağınızda vızırdayan sivrisinek sesi gibi. Sadece kablo takılıyken oluyor, kabloyu kendime doğru bastırınca kesilir gibi oluyor. Acaba kabloda mı bir temassızlık var? Çünkü Bluetooth ya da 2.4'deyken bu sorunla karşılaşmıyorum.
Sorununuzla ilgili aşağıdaki adımları izleyerek çözüm sağlamaya çalışalım:

1. Kabloyu Kontrol Edin:
- Kablonun her iki ucunun (kulaklık ve bilgisayar tarafında) tam olarak takılı olduğundan emin olun.
- Kablonun herhangi bir yerinde fiziksel hasar, kesik veya ezilme olup olmadığını kontrol edin.

2. Başka Bir Cihazda Deneyin:
- Kulaklığı başka bir cihazda (örneğin telefon veya tablet) deneyin. Eğer ses yine geliyorsa sorun muhtemelen kulaklığın kendisindedir.

3. Alternatif Kablo Kullanın:
- Eğer mümkünse, kulaklığın kablosunu değiştirerek farklı bir kablo ile test edin. Bu, problemin kablodan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemenize yardımcı olacaktır.

4. Düşük Voltaj Sorunları:
- Kullanmakta olduğunuz cihazın sesi çıkarması için yeterli güç sağladığından emin olun. Bilgisayarın USB portu ya da ses çıkış portunun doğru çalışıp çalışmadığını deneyerek kontrol edin.

5. Bağlantı Noktalarını Temizleyin:
- Kulaklık jakını ve bilgisayarın ses çıkış portunu sıkıca temizleyin. Toz ve pislik, bağlantıda sorun yaratabilir.

6. Ses Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızın ses ayarlarını kontrol edin ve kulaklık için ayrı bir ses seviyesi belirleyin. Bazı aygıtlar, ses ayarları ile yan etkiler yaratabilir.

7. Yazılım Güncellemesi:
- Kulaklık veya ses sürücüsü için güncellemeleri kontrol edin. Yazılım güncellemeleri bazen ses sorunlarını çözebilir.

8. Yardımcı Uygulamalar:
- Eğer kulaklığınızla birlikte gelen bir yazılım varsa, onu yükleyin ve kulaklığın ayarlarını bu yazılım üzerinden kontrol edin.

Bu adımlar sorununuzu çözmeye yardımcı olabilir. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik detay sağlayarak yardımcı olmamı isteyebilirsiniz.