Yer
Trabzon
İyi Sosyaller herkese,

Eylül ayında Nova 5 serüvenine çıkmıştım fakat bağlantı sorunları nedeni ile 2 kere değişim ile, üçüncüde ise iade ile sonuçlandı. Şimdi bu 3 kulaklık arasında kaldım. Kullanım amacım müzik ve oyun. Filmlerde genelde hoparlör kullanıyorum.

Mikrofon kalitesini çok üst düzey bir şey aramıyorum, sesi karşıya verebilsin yeterli. Ses kalitesi olarak da aşırı bir beklenti içerisine değilim; yani bass şöyle olsun, tiz böyle olsun gibi ancak Fusion 2 300'den Nova 5'e geçince arasındaki en azından ses kasma kavramının gerçekten fark ettiğini deneyimledim. Benim için en önemli olan şey rahatlık.

Bu 3 kulaklık arasında kullanıcı deneyimlerini okuduğum, anladığım kadarı ile çekincelerimi ve düşüncelerimi açıklamak istiyorum.

Pelta: Konforu iyi, şarj süresi iyi (LED kapatınca daha iyi), ses kalitesi iyi, mikrofon iyi, malzeme kalitesi orta, yazılımı kötü deniliyor. Bana tam anlamı ile hitap ediyor fakat ASUS ekipmanları ile güzel bir geçmişim yok, o yüzden bir türlü ısınamıyorum.

Cloud 3S: Konfor orta (deri pad var ancak rahatsız etmiyor diyen birçok kullanıcı var), şarj süresi çok iyi, ses kalitesi çok iyi (oyunlarda diğer kullanımlar için karışık), mikrofon iyi, malzeme kalitesi iyi, yazılımı kötü deniliyor (DTX: X ile farklı bir boyut oluşuyor diyenler var). Şarj süresi ve ses kalitesi nedeni ile kalbim Cloud 3 S'ten yana ancak deri pad korkutuyor. Kumaş pad harici alınıp kullanılabilir gibi duruyor.

HS80 MAX: Konforu iyi (padlerinde açılma gibi birkaç yorum okudum), şarj süresi iyi, ses kalitesi iyi, mikrofon çok iyi, malzeme kalitesi orta, yazılımı iyi deniliyor. Benim için son tercih; nedenini bilmiyorum, pek ısınamadım.

Kullanan, deneyimleyen ve bilgi sahibi arkadaşlarımın yorumlarını bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amacınız sadece oyun ise Cloud III S, karma ise Pelta.
Açıkçası amacım karma bir kullanım olacak.

ROG Pelta. Konfor olarak Cloud III Sden çok daha iyi. Mikrofon olarak da, müzik performansı olarak da çok daha iyi. Cloud 3 S ses kasma anlamında biraz daha iyi.

Aşırı hard rekabetçi değilim. Karma bir kullanımım olacak hepsinde iyi olsun çok iyi olmasa da olur. Ancak ASUS yazılım anlamında ne seviyede orada halen daha çok kararsızım.

Açıkçası amacım karma bir kullanım olacak.

Aşırı hard rekabetçi değilim. Karma bir kullanımım olacak hepsinde iyi olsun çok iyi olmasa da olur. Ancak ASUS yazılım anlamında ne seviyede orada halen daha çok kararsızım.
O zaman direkt ROG Pelta. Yazılımı başarısız ama iş görür.

Ben de aynı kulaklıklara baktım ve hala karar veremedim. Steelseries çok şık bir kulaklık, HyperX çok kaliteli malzemeye sahip fakat müzik film konusunda zayıf deniyor, ROG Pelta plastik oluşundan dolayı canım istemiyor. Ne karar kıldınız hocam?

Ben de aynı kulaklıklara baktım ve hala karar veremedim. SteelSeries çok şık bir kulaklık, HyperX çok kaliteli malzemeye sahip fakat müzik film konusunda zayıf deniyor, ROG Pelta plastik oluşundan dolayı canım istemiyor. Ne karar kıldınız hocam?

Bahsettiğin 3 kulaklık arasında bende kaldım. İlk tercihim Nova 5 olmuştu. Fakat 40mm sürücü bana biraz ufak geldi 2 3 saatlik kullanımda kulaklığın baskısı bunaltmaya başlıyordu. Daha sonra seslerde parazitlenme oluşmaya başladı araştırdığımda birçok kişi bu durumu yaşamış sorunu bir türlü çözemeyince iade etmek zorunda kaldım. Şu an Pelta ile Cloud 3 s arasında kaldım. Cloud 3 S ses performansı ve batarya kapasitesi için istiyorum (müzik film konusunda zayıf olması beni etkilemiyordu çünkü oturup da neden bas vurmadı o tizi nasıl çıkaramaz vesaire gibi inceliklere takılmıyorum). Ancak deri ped olması beni soğuttu (tabii bu sorunu ekstra ped alımı ile çözülebilir). Pelta konusunda kulaklık haliyle her yerde övülüyor ve alanlarda memnun. Lakin ben geçmişte ASUS çevre ekipmanlarıyla yaşadığım kötü deneyimler yüzünden sıcak bakamıyorum (malzemesinin plastik olması beni çok etkilemiyor kulaklıkla ile dövüşe gidecek halim yok). Haliyle Cloud 3 s de pelta da işimi görüyor. Ancak pelta 1 tık önde olduğundan geçmişe sünger çekip devam etmeyi düşünüyorum. Bataryası Nova 5 ile aynı olduğunda Nova 5 de şarj sıkıntısı çekmemiştim o yüzden 2 si arasındaki farkı ekarte edebilirim. Şu an iade ücretinin yatmasını bekliyorum. Yatınca son kararı vereceğim ama şu an son karar pelta gibi görünüyor.

Ben de aynı kulaklıklara baktım ve hala karar veremedim. Steelseries çok şık bir kulaklık, HyperX çok kaliteli malzemeye sahip fakat müzik film konusunda zayıf deniyor, ROG Pelta plastik oluşundan dolayı canım istemiyor. Ne karar kıldınız hocam?
Rog pelta'nın plastik olmasının sebebi hafif olması. Ki mat sert plastik kullanmışlar çok kaliteli bir hissiyat veriyor.
1767889980684.webp

Son düzenleme: