BerzerkFrost

Çalışkan
Merhaba,

Yeni aldığım ASUS ROG PG27UCDM model monitörümü bir monitör koluna takmak istiyorum. Ancak kutu içeriğinde, VESA 100x100 standardındaki monitör kolu adaptörünü takmak için gerekli herhangi bir aparat veya vida bulunmuyor. Kısa bir araştırma sonucunda, bu adaptörün yalnızca ROG ERGO monitör kolunun kutusundan çıkan ekstra bir aparat ve özel vidalarla monte edilebildiğini öğrendim.

Şimdi size sormak istiyorum: 63.000 TL değerindeki bu monitörü mevcut monitör koluma takabilmek için, kullandığım monitör kolunu çöpe atıp yalnızca bu parçalar için 10.000 TL’ye ASUS ROG ERGO mu satın almalıyım?

Yardım ve önerilerinizi büyük bir merak ve heyecanla bekliyorum.

Hayir. ROG ERGO kolu da zaten VESA 100 destekliyormus. Monitorunuze uygun bir vida bulmaniz yeterli yani. Bir kurdan gibi ince cisim ile deligin derinligini olcun daha sonra o deligin capi kac mm onu olcun cetvelinizle. Internette o boyutlarda monitor vidasini arayin oldu bitti iste... Ben de bir kac hafta once butcem cok darbogaz yapmisti, ama monitore de acil ihtiyacim vardi o yuzden KTC marka 24.5" basit bir sey aldim. Elimde halihazirda bir monitor kolu vardi, baktim monitorden vida falan ciktigi yok, monitor kolunun vidalari da uymuyor monitore. Gittim monitorun ayagini sabit tutan vidalarla takmayi denedim ve o monitor ayagini tutan vidalar monitorun VESA deligine cuk oturdu. Hemen cetvelle olcup internetten siparis verdim ve su an kullaniyorum.