- Makaleler
- 1
İncehesap Gaming Gecesi indirimleri kovalayın, her Cuma saat 22.00'da. RTX 5080 gibi bir kartı 48K'ya alabiliyorsunuz, önemli olan içindeki çip, ASUS ROG STRIX 5-10 derece daha serin çalışır, termal padleri-macunu daha uzun süre gider vs. evet ama aradaki fiyat farkına değer mi, kesinlikle hayır.Merhaba arkadaşlar ben iki ekran kartı arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım? ROG daha iyi soğutma verir onu biliyorum ama RTX 5070 olduğu için biraz düşündürdü. TUF RTX 5070 Ti ile arasındaki FPS farkı ne kadar olur onu bilmediğimden merak ediyorum. Hangisini almalıyım? teşekkür ederim şimdiden.
@PC Uzmanı 5070 Ti, neredeyse 5080 denk bir kart, kırpılmışı olarak düşün çünkü aynı çipi kullanıyorlar baktığında resmi siteden. 5070 tamamen ayrı bir GPU, bütçe varsa 5070 Ti zorlanmalı tabii ki ama dediğim gibi, geçen 48K'ya 5080 sattıklarını gördüm, bütçem yoktu alamadım, olsaydı direkt alırdım. Zaten GPU tarafında overclock vesaire çok önemli değil, kartların stok halleri bile çok çok iyi şu anda. ROG Strix'ten tek farkı silikon olur, overclock potansiyeli daha düşük olur, termal değerler dediğim gibi olur. Ama en kötü 2 yıl sonra açıp değişirsin ya da çok iyi termal bakım yapan firmalar mevcut şu anda TR'de güncel olarak. 48-50K'ya bunu almak varken aynı çipe 80K vermek mantık dışı olur.
@PC Uzmanı Mesela bak bu bir örnek:
Benim marka takıntım yok, bedava çünkü bu fiyatlara bu kartlar. 2 yıl sonra açarım bakımını yaparım, zaten 3 fanlı kart, termal problem aman aman olacağını sanmam. Altına da 3 fan dizerim bu kartın ben mesela, bu şekil tavsiye ederim. Marka takıntım var, ROG dışında kullanamıyorum dersen x2 ücret ödemen gerekli, öyle düşünen biri zaten çok da fikir almak istemeyecektir forum üzerinden, direkt her şeyin en pahalısını alacaktır.
38K satılıyor şu anda, dip fiyatta zaten 5070 Ti için.
Aldığın FPS birebir aynı olacak, ROG belki fabrika çıkışlı OC'lu model olduğundan 3-5 FPS fazla verebilir, önemsizdir. Geri kalan farklar, VBIOS farkından dolayı Power Limit değişecektir, birinde %100 sınır iken, diğerinde %110 vesaire olacaktır, OC performansı değişecektir ve termal performansı. Bunları aktarabilirim.
Aynı çip olduktan sonra, RTX 5090 SUPRIM yerine 5090 VENTUS X3 modelini alıp, WaterBlock ile Custom sıvı soğutma döşeyip, NVFlash ile Ventus'a SUPRIM BIOS'u override'layıp fantezi de yaşayabilirsin, bunlar da yapılıyor şu anda ve sıfır sıkıntı. @PC Uzmanı
Son düzenleme: