Zeo

Uzman
Merhaba,

Başlıkta da yazdığım gibi Armoury Crate uygulamasında görünen Ryujin III cihazımın ekranını kontrol edebiliyorum ancak RGB'leri değiştiremiyorum. Kablolamayı mı yanlış yaptım yoksa programdan mı bir ayar çekmem gerekiyor bilmiyorum. Pinini ARGB kısmına takmıştım.

Merhaba,

Başlıkta da yazdığım gibi Armoury Crate uygulamasında görünen Ryujin III cihazımın ekranını kontrol edebiliyorum ancak RGB'leri değiştiremiyorum. Kablolamayı mı yanlış yaptım yoksa programdan mı bir ayar çekmem gerekiyor bilmiyorum. Pinini ARGB kısmına takmıştım.
Bu videoyu izleyip emin olabilirsiniz uygulama da gerekli bölümlerden bazıları ek indiriliyor ona dikkat edin.

Kablolamayı yanlış yapmış olma ihtimaliniz yüksek.

Hocam ekran kartını falan da kontrol edemiyorum RGB olarak.

Kablolamayı yanlış yapmış olma ihtimaliniz yüksek.

Şu an kontrol ediyorum hocam, fan kablosu female olan takılı ve ikiye ayrılıyor, birisi CPU_FAN'a bağlı 4 pinli olan, 3 pinli olan ise argb_v2'ye bağlı.

Biraz kablolarla oynadım ve şu anda kısmı olarak renklendirebiliyorum. Mor renk yaptığımda sadece alt kısımda var. Yazılımsal bir problem mi var acaba?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-12-13 saat 18.31.09_2dccb4ef.webp
    WhatsApp Görsel 2025-12-13 saat 18.31.09_2dccb4ef.webp
    903,1 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Hocam ekran kartını falan da kontrol edemiyorum RGB olarak.

Şu an kontrol ediyorum hocam, fan kablosu female olan takılı ve ikiye ayrılıyor, birisi CPU_FAN'a bağlı 4 pinli olan, 3 pinli olan ise argb_v2'ye bağlı.

Biraz kablolarla oynadım ve şu anda kısmı olarak renklendirebiliyorum. Mor renk yaptığımda sadece alt kısımda var. Yazılımsal bir problem mi var acaba?
Sıvı soğutucu radyatör fanlarını ters mi takmışsınız? O çıtaların olduğu fanı tutan kısım radyatöre bakması lazım normalde. Sanırım anakartın sağına takmışsınız radyatörü şuan radyatörden sıcak havayı içeri çekiyor fanlar. Kontrol ettiyseniz içeri hava geliyordur böyle. Tam bi kasa fotoğrafını atarmısınız.

Sıvı soğutucu radyatör fanlarını ters mi takmışsınız? O çıtaların olduğu fanı tutan kısım radyatöre bakması lazım normalde. Sanırım anakartın sağına takmışsınız radyatörü şu an radyatörden sıcak havayı içeri çekiyor fanlar. Kontrol ettiyseniz içeri hava geliyordur böyle. Tam bir kasa fotoğrafını atar mısınız?

Arkaya egzoz fan taktım hocam 2 tane Lian Li fanlarla değiştirmeyi düşünüyordum zaten. Bilerek yaptım.

Arkaya egzoz fan taktım hocam 2 tane Lian Li fanlarla değiştirmeyi düşünüyordum zaten. Bilerek yaptım.
Böyle yanlış olur ama pull push yapmaya çalıştınız diyeceğim ama içeri bakmaması lazım, 3 fan çıkışa radyatöre doğru üflerken arkadaki fanların da dışarı çekmesi lazım böyle sıcak çalışmıyor mu işlemci? hem içeri sıcak hava doluyor hem de soğutmaz iyi. Sorun yoksa iyi size kalmış :D

Böyle yanlış olur ama pull push yapmaya çalıştınız diyeceğim ama içeri bakmaması lazım, 3 fan çıkışa radyatöre doğru üflerken arkadaki fanların da dışarı çekmesi lazım böyle sıcak çalışmıyor mu işlemci? Hem içeri sıcak hava doluyor hem de soğutmaz iyi. Sorun yoksa iyi size kalmış :D

Hocam şöyle radyatördekiler çekiyor, alttaki fanlarda çekiyor, kasanın arkasındaki 2 fan egzoz görevi görüyor. Oyunlarda 60'ı geçemiyorum :).