Herkese merhaba,
Şu anda kullanmakta olduğum ASUS ROG RYUO III 360 mm ARGB sıvı soğutucum var. ASUS Armoury Crate programını kurdum ve AiO'nun ekranında gösterilmesi istenilen bölüme girdiğimde bu bölümde GPU temp, liq temp, GPU freq seçenekleri mevcut. Tamam liq temp lazım ancak ben CPU temp yani işlemci sıcaklığını görmek istiyorum.
İşletim sistemim orijinal Windows 11 Pro en güncel versiyonu kurulu. ASUS Armoury Crate en güncel hali kurulu. Anakart modelim ASUS ROG STRIX B350-F Gaming.
@Bünyamin KOŞAR,
@Recep Baltaş
Eki Görüntüle 171748
ASUS ROG RYUO III sıvı soğutucunuzda CPU sıcaklığının görünmemesiyle ilgili sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Anakart BIOS Güncellemesi:
- Anakartınızın BIOS'unun en güncel versiyonunu kontrol edin ve gerekirse güncelleyin. Bu, uyumluluk ve donanım tanıma sorunlarını çözebilir.
2.
ASUS Armoury Crate Ayarları:
- ASUS Armoury Crate uygulamasını açın ve güncel olup olmadığını kontrol edin. Uygulamanın en son sürümünü kullandığınızdan emin olun.
- Uygulama ayarlarında, “Gelişmiş Efektler” sekmesine gidin ve mevcut sıcaklık göstergelerini kontrol edin.
3.
Sıvı Soğutucunun Bağlantıları:
- Soğutucunun anakarta doğru şekilde bağlandığını kontrol edin. CPU soğutucu bağlantısının düzgün yapıldığından emin olun.
4.
Programdan Çıkarılan Sıcaklık Sensörleri:
- Bazı durumlarda, ARMOURY CRATE yalnızca GPU ve sıvı sıcaklığını gösterebilir. CPU sıcaklığı göstergesi desteğini sağlayıp sağlamadığını kontrol edin.
5.
Alternatif Yazılımlar:
- HWiNFO veya MSI Afterburner gibi alternatif sistem izleme yazılımlarını kullanarak CPU sıcaklığını gösterip göstermediğini kontrol edin. Bu yazılımlar genellikle daha fazla bilgi sağlar.
6.
Yerel Destek:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, ASUS müşteri desteğinden yardım isteyebilirsiniz. Ürünle ilgili bilgilere ulaşmak için resmi web sitelerini kontrol edin.
Bu adımlar sorununuzu çözmeye yardımcı olmalıdır. Başarılar!