Makaleler
1
Merhaba iyi akşamlar.

E-Sporcu olmak isteyen arkadaşım çok yüksek tazeleme hızı sunan bir monitör almak istiyor ve XG248QSG isimli monitörü bulmuş. Monitörü çok beğendi ve almak istiyor, şu an bu akşam sipariş verecek. Sanırım yeni çıkmış bir monitör, incelemesini bulamadım. Sizce bu monitör alınır mı? Genelde ASUS'un bu yüksek tazeleme hızlı monitörleri güzel oluyor ama yine de sormak istiyorum.

@2254 @BerkayZ87

610 Hz olması dışında hiçbir amacı olmayan saçma fiyatlı bir monitör. 15.000 TL daha ucuza AW2524HF alınabiliyor 500 Hz olarak.

Veya illa 40.000 TL verecekse bari MSI MAG 272QP alsın. En azından Gen 3 QD-OLED, 2K ve 500 Hz.
İkisi arasında hangisi daha iyi?

@23783, tabii ki MSI daha iyi :D Birisi IPS, birisi OLED. 40.000 TL vermeye gözünü kararttıysa 1080p TN panel 610 Hz monitöre verene kadar 2K 500 Hz OLED'e versin.

Hocam son bir sorum daha olacak. FPS oyunları için TN daha iyi değil mi? Çok video veya film izleyen biri değil Valorant'tan çıktığı yok.

E-Spor için alınacak tek monitör var şahsim fikrimce, o da Zowie. Yakın zaman içinde 600 Hz monitörünü almış olacağım. Başka monitör bakmaya gerek yok bence.

Hocam son bir sorum daha olacak. FPS oyunları için TN daha iyi değil mi? Çok video veya film izleyen biri değil Valorant'tan çıktığı yok.
TN panel alınmaz. Daha iyi olsun veya olmasın, fark etmez. XG248QSG'nin zaten ne incelemesine baktım, ne teknik özelliklerine. Sadece yenileme hızına, panel bilgisine, çözünürlüğüne ve fiyatına baktım, 40.000 TL verilmez demem için yeterliydi bunlara bakmak.

E-Spor için alınacak tek monitör var şahsim fikrimce, o da Zowie. Yakın zaman içinde 600 Hz monitörünü almış olacağım. Başka monitör bakmaya gerek yok bence.
Overpriced ürünleri bünyesinde barındıran overrated marka. Sadece DyAc+ satıyor, başka hiçbir şey yok monitörlerde :D Hareket bulanıklığı teknolojisi için 2x fiyat vermeye gerek yok.