Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BayKedi

Başarılı
Başlıkta belirttiğim gibi resmi bir desteği gözükmüyor ASUS'un sitesinde, ama bazı yabancı forumlarda "Çalıştırdım, çalışıyor" gibi mesajlar gördüm. Bunu bilen var mı?
İkinci el alacağım ve test etmem gerekli, işlemciyi en erken 1 ay sonra 5800X alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
500 serisi chipsetler (A520, B550, X870) ile 1000/2000 serisi işlemciler (Ryzen 5 2600 gibi) resmi olarak desteklenmiyor olarak görünse de kullanabilirsin, kullanırsan RAM frekansını 2933 MHz gibi değerlere düşürmen gerekebiliyor.
Ancak zaten geçici olarak bu işlemciyi kullanacağım diyorsun, alabilirsin.
500 serisi chipsetler (A520, B550, X870) ile 1000/2000 serisi işlemciler (Ryzen 5 2600 gibi) resmi olarak desteklenmiyor olarak görünse de kullanabilirsin, kullanırsan RAM frekansını 2933 MHz gibi değerlere düşürmen gerekebiliyor.
Ancak zaten geçici olarak bu işlemciyi kullanacağım diyorsun, alabilirsin.

Çözüm
Başlıkta belirttiğim gibi resmi bir desteği gözükmüyor ASUS'un sitesinde, ama bazı yabancı forumlarda "Çalıştırdım, çalışıyor" gibi mesajlar gördüm. Bunu bilen var mı?
İkinci el alacağım ve test etmem gerekli, işlemciyi en erken 1 ay sonra 5800X alacağım.
Eğer belli ise tam 1 ay sonra alacaksan sabret çünkü Ryzen 5 2600 çöp olabilir. Olmadı 1 ay sonra bana satarsın uygunundan :D

Eğer yeni anakartınız, işlemcinizi desteklemezse elinizde patlamasın demek istemiş sanırım, ancak B550 anakart ile R5 2600 kullanabilirsiniz "çöp" olmaz. Ancak dediğim gibi, RAM hızını 2933 MHz gibi hızlara indirmeniz gerekebilir.