Merhaba.

Şu anakartı takipteydim. Fiyatı düşünce hemen sipariş verdim. R7 9700X ile sistem kurma planım var. Kasam da Micro ATX. ROG zaten yani, tasarımı vs. kalitesi iyidir diye aldım. Ama yine de sorayım, sorunu falan var mıdır acaba :)
Güzel, arada 1700 lira fark var. Bütçe sorun değilse B850F alırdım. VRM 14 değil 16 güç aşaması diye. Aldığınızın üzeceğini sanmam. Her özellik var.

BIOS kararlılığı konusunda Gigabyte anakarttan iyidir her türlü alınır, hayırlı olsun.
Alınır güzel kart ama Gigabyte'ta hiç sorun yaşamadım 2023'te almıştım B650M DS3H. Arkadaşın 7950x'ini dahi beslemişti.

İlk AM5 geldiğinde işlemci yakan anakart ASUS idi, hatırlatmak isterim. Ama bu ASUS'un kötü olduğu anlamına gelmiyor, nasıl ki Gigabyte ile sorun yaşayanların da tüm markanın sorunlu olduğu anlamına gelmediği gibi.

Alınır güzel kart ama Gigabyte'ta hiç sorun yaşamadım 2023'te almıştım B650M DS3H. Arkadaşın 7950x'ini dahi beslemişti.

İlk AM5 geldiğinde işlemci yakan anakart ASUS idi, hatırlatmak isterim. Ama bu ASUS'un kötü olduğu anlamına gelmiyor, nasıl ki Gigabyte ile sorun yaşayanların da tüm markanın sorunlu olduğu anlamına gelmediği gibi.
Gigabyte'nin de beyaz micro ATX b850 anakartı vardı:

https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte...T60gyhfgJM2VdqlghDd8CNQp5Xi8vzgIfc43KSdDRQv5M

Asus ile kıyaslayınca Wifi teknolojisi, m2 slot sayısı ve birkaç yönden Asus daha iyi gibiydi. Bunu da alabilirdim ama işte Asus'u indirimde görünce almak istedim. Muhtemelen Gigabyte 8-9 bin civarına inse onu isterdim.

Baktığım modeller hep bu tarzdı. Beyaz ve micro ATX ve olabildiğince güncel.

Gigabyte'nin de beyaz micro ATX b850 anakartı vardı:

https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte...T60gyhfgJM2VdqlghDd8CNQp5Xi8vzgIfc43KSdDRQv5M

Asus ile kıyaslayınca Wifi teknolojisi, m2 slot sayısı ve birkaç yönden Asus daha iyi gibiydi. Bunu da alabilirdim ama işte Asus'u indirimde görünce almak istedim. Muhtemelen Gigabyte 8-9 bin civarına inse onu isterdim.

Baktığım modeller hep bu tarzdı. Beyaz ve micro ATX ve olabildiğince güncel.
Yazılım ve birazda stabilite olarak Asus daha iyi zaten. İçiniz rahat olsun. Güzel tercih yaptınız.