UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar bu iki anakarttan hangisini alayım?
İşlemci i7 270K Plus olacak.
RAM'lerim G.Skill Z5 Neo 64 GB CL30 6000MHz olacak, uyumlu mudur? Tak çalıştır olarak her iki anakarttan birini alırsam?

@X99

Son düzenleme:
Bütçe tam olarak ne kadar. Z serisi daha iyi. ASUS Z serisi alırsanız daha iyi olur. MSI de MPG biraz üst seviye bakmak gerekli. Intel sınıfı Z790 MSI MPG serisi tercih edilir mi? Intel kısmı tam olarak nasıl hocam @Ayhan Dönmez.

Son düzenleme:
Bütçe tam olarak ne kadar. Z serisi daha iyi. ASUS Z serisi alırsanız daha iyi olur. MSI de MPG biraz üst seviye bakmak gerekli. Intel sınıfı Z790 MSI MPG serisi tercih edilir mi? Intel kısmı tam olarak nasıl hocam @Ayhan Dönmez.
Hocam peşin fiyatına taksitle alacağım, o yüzden Amazon'dan bakıyorum genelde.
Bütçem kısıtlı zaten, 12-14 arası anakartta.

@X99 ROG ASUS üzer mi? Ne gibi farkları olur Z890 almazsam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
MSI modelinin Reddit yorumları hoş değil, BIOS güncelllemesi yarım kalanlar olmuş, BIOS tam stabil değil yani, bu da birçok sorun demek, M.2 SSD yuvası termal pad soğutucu ile tam temas etmiyor diyenler var, şimdilik riske girmeyin, MSI modelini eleyebilirsiniz. ASUS TUF gaming Z890 şu an en stabil kart olarak gözüküyor. Hocam vala ben de merak ediyorum, Intel anakartlara bakış açınızı, Intel tarafında şu kartı tek geçerim dediğiniz model var mı? Etiket atarak biraz rahatsız ediyoruz kusura bakmayın @Recep Baltaş.

Son düzenleme:
MSI MAG Z890 Tomahawk Wi-Fi çünkü Wi-Fi yongası Intel Killer BE1750X Wi-Fi 7. ASUS MediaTek MT7925B22M kullanıyor maalesef. Test etmedim ama MediaTek modelleri sorunlu idi. Bunda bitmiş olabilir tabi.

MSI modelinin Reddit yorumları hoş değil, BIOS güncelllemesi yarım kalanlar olmuş, BIOS tam stabil değil yani, bu da birçok sorun demek.
ASUS, BIOS konusunda bir adım öndedir. Benim sistemde şu an MSI Z890 ACE var. Günceleme sorunu yaşamadım ama bu iki model özelinde WiFi kartından dolayı MSI diyorum.

Hocam peşin fiyatına taksitle alacağım o yüzden Amazon'dan bakıyorum genelde.
Bütçem kısıtlı zaten 12-14 arası anakartta.

Diğer parçaları tamamladınız mı? Belirli bir zamana yayarak tamamlanacaksa sistem, anakartı en sona bırakın, sorun çıkarsa burada konu açarsın, sorun çözülemez ise anakartı iade edersin, bu şekilde planlama yapılabilir, parçaların hepsi sipariş verilecekse sorun olmaz senin açından @UnkownTecho