DarthVader1

Üstün
Makaleler
1
ASUS ROG STRIX Gaming OC 2060 ekran kartım normalde 1830 MHz hızda çalışması gerekirken 1965 MHz hızda çalışıyor. Kart standart modunda herhangi bir overclock işlemi yapılmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA 1830 MHz belirterek en kötü koşulda ekran kartı 1830 MHz hızında çalışacak diye öyle bir boost-clock hızı belirlerken, AMD de game-clock olarak adlandırılıyor ve her ikisi aslında aynı mantıkla çalışıyor diye biliyorum. NVIDIA kısmında belirlenen 1830 MHz en en en kötü koşulda bile garanti edilen hızı temsil ediyor.

NVIDIA 1830 MHz belirterek en kötü koşulda ekran kartı 1830 MHz hızında çalışacak diye öyle bir boost-clock hızı belirlerken, AMD de game-clock olarak adlandırılıyor ve her ikisi aslında aynı mantıkla çalışıyor diye biliyorum. NVIDIA kısmında belirlenen 1830 MHz en en en kötü koşulda bile garanti edilen hızı temsil ediyor.

Hocam base-clock da var, o ne için o zaman?

İyi soğutuluyorsa normal bir durum.

Kartı 2. el aldım bu durum normal ise endişe edecek bir şey yok diyebilir miyiz? Benim aklıma karta BIOS atılmış gibi geldi.

AMD kısmında 3 farklı saat hızı var nvidia da ise 2 farklı saat hızı var. base clock durumu daha farklı genelde furmark gibi test programlarındaki yük altında garanti edilen hız iken, boostclock ise oyun senaryolarında garanti edilen hız olarak düşünebilirsiniz.

Boost frekansı şekilde çalışmıyor, çekirdek, besleme, sıcaklık, kullanılan watt hepsi etkiliyor o durumu. İdeal şartlarda termal limite yaklaştığında o frekansı sunmaya çalışır kart, daha iyi durumlarda daha yüksek saat hızına çıkar.