Detaylar
Kim cevapladı?Hocam alacağınız zaman bakmak daha iyi olur. Belki yeni bir marka gelecek veya MSI daha iyi bir monitör çıkartacak.
OLED üretimi az oluyor, seneye 6000 serisi çıkacağını varsayarsak muhtemelen ona göre bir yatırım yapacağım, belki bu senenin sonunda alabilirim, biraz risk ve şans işi.
Teacher80
Uzman
ASUS OLED'den uzak durmanızı tavsiye ederim.
ASUS satış sonrası serviste tam fiyasko:
Monitör bozulduğunda servis ilk raporunda "Ekranda çizik var, garanti bozuldu" dediler. Sanırım kargoda oldu sandım. Monitör geri geldi, çizik vs. yok. Yeniden yolladım, bu seferki raporda çizik yok ama monitörün arkasında RGB LED şeritleri sabitlemek için kullandığım yapıştırıcı izlerini bahane ettiler. ASUS müşteri hizmetleri de arkasında durdu bu rezilliğin. Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. Çok fena haklı çıkacağım ama bu süreç bir yılı buluyor.
Monitör bozulduğunda servis ilk raporunda "Ekranda çizik var, garanti bozuldu" dediler. Sanırım kargoda oldu sandım. Monitör geri geldi, çizik vs. yok. Yeniden yolladım, bu seferki raporda çizik yok ama monitörün arkasında RGB LED şeritleri sabitlemek için kullandığım yapıştırıcı izlerini bahane ettiler. ASUS müşteri hizmetleri de arkasında durdu bu rezilliğin. Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. Çok fena haklı çıkacağım ama bu süreç bir yılı buluyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS OLED'den uzak durmanızı tavsiye ederim.
Monitör bozulduğunda servis ilk raporunda ekranda çizik var garanti bozuldu dediler. Sanırım kargoda oldu sandım. Monitör geri geldi çizik vs. yok. Yeniden yolladım bu seferki raporda çizik yok ama monitörün arkasında RGB LED şeritleri sabitlemek için kullandığım yapıştırıcı izlerini bahane ettiler. ASUS müşteri hizmetleri de arkasında durdu bu rezilliğin. Tüketici hakem heyetine başvurdum. Çok fena haklı çıkacağım ama bu süreç bir yılı buluyor.
Üzüldüm kardeşim fakat bu tamamen şans meselesi, dediğim gibi satın aldığınız yerin size nasıl getirildiğine dahil kargonun hiçbir fikrimiz olmadığı için böyle şeyler olabiliyor. Kaymakamlığı her ay arayın ben kulaklığımı THH ile 6 aya yakın iade etmiştim umarım iade olur.
Teacher80
Uzman
Üzüldüm kardeşim fakat bu tamamen şans meselesi, dediğim gibi satın aldığınız yerin size nasıl getirildiğine dahil kargonun hiçbir fikrimiz olmadığı için böyle şeyler olabiliyor. Kaymakamlığı her ay arayın ben kulaklığımı THH ile 6 aya yakın iade etmiştim umarım iade olur.
ASUS'un OLED'lerde yaptığı bu muamele çok yaygın. Kaldı ki kendi ikinci raporları da ilk rapordaki çizik ve beyanını yalanlıyor. Adamların umurunda değil. Müşteri hizmetleri bile arka çıktı bu duruma. Benim gibi ASUS sahte rapor mağduru çok. OLED'ler, özellikle ASUS'larda bu arıza oranı diğer markalara nazaran çok fazla ve bunu garanti kapsamı dışına atmak için böyle kanunsuzlukları yol bellemişler. Diğer türlü yeni monitör yollayacaklar çünkü. Benden uyarması. Diğer markalarda böyle konu açan yok ama ASUS konusunda diğer forumlarda da bir sürü konu açılıyor.
Benim konu burada:
ASUS XG27AQDMg OLED monitörü kullanmaktaydım. Zamanla ilk açılışlarda ekran saniye saniye kararıp kararıp duruyordu. En son ekranın üst kısmında 5-6 cm kadar bir alanda görüntü verir oldu ve sonra komple gitti. ASUS servisine yolladım orijinal kutu ve içerikle.
Sorunlarımı şu şekilde belirttim:
- İlk önce HDR olmayan videolarda koyu sahneler gradyanlı görünüyordu.
- Daha sonra monitör açıldığında ilk dakilarda birkaç saniyede bir ekranda görüntü gidip gelmeye başladı.
- Son zamanında ekranın üst kısmında görüntü verdi sadece
- En son görüntü hiç vermedi.
- Teacher80
- asus monitör oled oled monitör sahte
- Forum: Monitörler ve Görüntüleme Aygıtları
riasgremory
Gelişen
ASUS'un oledlerde yaptığı bu muamele çok yaygın. Kaldı ki kendi ikinci raporları da ilk rapordaki çizik ver beyanını yalanlıyor. Adamların umurunda değil. Müşteri hizmetleri bile arka çıktı bu duruma. Benim gibi ASUS sahte rapor mağduru çok. OLED'ler özellikle ASUS'larda bu arıza oranı çok fazla diğer markalara nazaran ve bunu garanti kapsamı dışına atmak için böyle kanunsuzlukları yol bellemişler. Diğer türlü yeni monitör yollayacaklar çünkü. Benden uyarması. Diğer markalarda böyle konu açan yok ama ASUS konusunda diğer forumlarda da bir sürü konu açılıyor.
Benim konu burada:
ASUS XG27AQDMg OLED monitörü kullanmaktaydım. Zamanla ilk açılışlarda ekran saniye saniye kararıp kararıp duruyordu. En son ekranın üst kısmında 5-6 cm kadar bir alanda görüntü verir oldu ve sonra komple gitti. ASUS servisine yolladım orijinal kutu ve içerikle.
ASUS servise ulaşınca...
- İlk önce HDR olmayan videolarda koyu sahneler gradyanlı görünüyordu.
- Daha sonra monitör açıldığında ilk dakilarda birkaç saniyede bir ekranda görüntü gidip gelmeye başladı.
- Son zamanında ekranın üst kısmında görüntü verdi sadece
- En son görüntü hiç vermedi.
- Teacher80
- asus monitör oled oled monitör sahte
- Forum: Monitörler ve Görüntüleme Aygıtları
ASUS monitör almayı düşünüyordum, bunu görünce vazgeçtim. Teşekkürler.
farketmez1234
Uzman
ASUS marka OLED monitör kullanıyorum. Malzeme ve panel kalitesi olarak gerçekten çok iyi. Fakat başka forum sitelerinde de teknik serviste sorun yaşadığını söyleyen epey bir arkadaş var. Ben kendim henüz teknik servise başvurmamı gerektirecek bir sorun yaşamadım. Monitörü 2 aydan fazla bir süredir kullanıyorum. Şu ana kadar bir problem yaşamadım. Toplamda 600 saat kullanmışım monitörü.