Emirhan Abalı 3

Uzman

Ekran görüntüsü 2026-07-16 100522.webp

Arkadaşlar, oyun oynarken çöküyor, video izlerken çöküyor, bazen hiçbir şey yapmazken çöküyor. Umarım RAM'lerde problem yoktur. Yardımınıza ihtiyacım var.

Minidump dosyalarını Drive'ıma attım. Link: Minidump dosyaları - Google Drive
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Çok yakın zamanda LoL çöküyor diye konu açmıştım spesifik olarak onda çöktüğünü düşünerek ancak yukarıda dediğim gibi. Oradan bazı SS'ler de aldım.

Ekran görüntüsü 2026-07-16 101028.webp

Ekran görüntüsü 2026-07-16 101050.webp

Ekran görüntüsü 2026-07-16 101106.webp

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-07-16 101106.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-16 101106.webp
    4,1 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleyen: Moderatör:
Dump dosyalarında bolca kernel kaynaklı hatalar var, sistem dosyalarını bir check edin olmazsa yeniden kurulum yapın.
Düzelmezse cihazın garantisi varsa garantiye yollayın derim. Yakın zamanda cihaza RAM ilave ettiniz mi?

Dump dosyalarında bolca kernel kaynaklı hatalar var, sistem dosyalarını bir check edin olmazsa yeniden kurulum yapın.
Düzelmezse cihazın garantisi varsa garantiye yollayın derim. Yakın zamanda cihaza RAM ilave ettiniz mi?
Hayır hocam laptobun kasasını açmadım bile iki yıldan fazla geçti alalı garantisi bitti.
Nasıl kontrol edebilirim sistem dosyalarını ?

Sıcak sıcak yine çöktü :D arka planda roblox oynuyordum bu arada zorlayan bir şeyde değil. Yeni minidump dosyasını da atıyorum drivea.

Hayır hocam laptobun kasasını açmadım bile iki yıldan fazla geçti alalı garantisi bitti.
Nasıl kontrol edebilirim sistem dosyalarını ?

Sıcak sıcak yine çöktü :D arka planda roblox oynuyordum bu arada zorlayan bir şeyde değil. Yeni minidump dosyasını da atıyorum drivea.
Arama kısmına cmd yazın ve sağ klikle yönetici olarak başlatın, sfc /scannow yazarak verification check başlatın. %100 olunca found corrupt files gibi bir şey yazıyorsa sıkıntılı dosyalar vardır, otomatik düzeltir normalde.

Bazen mavi ekran veriyor ancak çoğunlukla bzzt diye ses çıkarırken ekran kararıyor ve reset atıyor.

Eki Görüntüle 266052

Tamamlandı hocam sonuç
Sorunlu sistem dosyaları var ve onları düzeltmiş. Sistemi bir yeniden başlatın, hatta başlatmadan önce Çalıştır komutuna %Temp% yazarak içindeki tüm klasörleri Shift+Del ile komple silin (silinmeyenleri atlayabilirsiniz). Eğer bu sonuç vermezse yedeklerinizi aldıktan sonra Windows'u tekrar kurmanız gerekecek. Yazılımsal kısımları adım adım deniyoruz, sonuç alamadıkça donanıma doğru yaklaşacağız.

Ekran görüntüsü 2026-07-16 104837.webp

Silebildiğimi sildim hocam şimdi yeniden başlatıyorum bu arada lol vanguard ve riot clientı silicem bunlarla başladı problemler çünkü

Yeniden başlattım hocam kullanmaya devam ediyim şimdi eğer tekrar çökerse yazarım çok teşekkür ederim. :)

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 266056
Silebildiğimi sildim hocam şimdi yeniden başlatıyorum bu arada lol vanguard ve riot clientı silicem bunlarla başladı problemler çünkü

Yeniden başlattım hocam kullanmaya devam ediyim şimdi eğer tekrar çökerse yazarım çok teşekkür ederim. :)

Evet Riot'un Vanguard uygulaması kernel seviyesinde çalıştığı için maalesef sistem hatalarına da sebebiyet verebiliyor. Ben uzun süredir kullanmıyorum bu uygulamaları, sistem gayet stabil. Bir süre bu şekilde kullanın hata vermezse problemin sebebi az çok belli olur.