Emirhan Abalı 3

Uzman

Ekran görüntüsü 2026-07-16 100522.webp

Arkadaşlar, oyun oynarken çöküyor, video izlerken çöküyor, bazen hiçbir şey yapmazken çöküyor. Umarım RAM'lerde problem yoktur. Yardımınıza ihtiyacım var.

Minidump dosyalarını Drive'ıma attım. Link: Minidump dosyaları - Google Drive
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Çok yakın zamanda LoL çöküyor diye konu açmıştım spesifik olarak onda çöktüğünü düşünerek ancak yukarıda dediğim gibi. Oradan bazı SS'ler de aldım.

Ekran görüntüsü 2026-07-16 101028.webp

Ekran görüntüsü 2026-07-16 101050.webp

Ekran görüntüsü 2026-07-16 101106.webp

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-07-16 101106.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-16 101106.webp
    4,1 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Yok ben müsaitim öyle düşünmeyin sorunları çözmek için buradayım. Sadece dosyalarda sebeplerin değişmesi kafa karıştırıyor böyle sorunlarla nadiren karşılaşıyorum dosya okurken. Sizin işlemci sıcaklıkları kötü değilse formattan önce prime95 yükleyip işlemciye small FFT ile test yapabilir misiniz?
Tabi hocam yaparım ayrıca 3DMark Cinebenchimde var o benchmarklar bir işinize yararmı tüm donaleri sunmaya çalışıyım.

Hocam ben bu yazılımla ilgili sizin kadar bilgili değilim en fazla donanım vs ve stres testlerini biliyorum sadece merakımdan soruyorum herhangi bi bilgisayar virüsü olabilir mi
Virüslerin böyle sorunlara sebep olması nadirdir sizin durumunuzda öyle bir şey yok gibi, siz illegal sitelerde dolaşmıyorsanız sistemde virüs olma olma ihtimali düşüktür zaten.
Tabi hocam yaparım ayrıca 3DMark Cinebenchimde o benchmarklar bir işinize yararmı tüm donaleri sunmaya çalışıyım.
Prime95 olan daha önemli şu an. İşlemci hesaplama hatası yapıyor mu ona bakacağız. O test başladıktan bir süre sonra rounding error(yuvarlama hatası) verirse en büyük işaret o olur ama bunu yaparken işlemci sıcaklığına bakın 100 dereceyi geçerse bırakın.

Virüslerin böyle sorunlara sebep olması nadirdir sizin durumunuzda öyle bir şey yok gibi, siz illegal sitelerde dolaşmıyorsanız sistemde virüs olma olma ihtimali düşüktür zaten.

Prime95 olan daha önemli şu an. İşlemci hesaplama hatası yapıyor mu ona bakacağız. O test başladıktan bir süre sonra rounding error(yuvarlama hatası) verirse en büyük işaret o olur ama bunu yaparken işlemci sıcaklığına bakın 100 dereceyi geçerse bırakın.
Tabi hocam öyle şüpheli sitede falan gezmedim sadece ihtimal sormak için söyledim.
Prime95 i yapıcağım. Fanlarıda manuelden maxlıyacağımki işlemci iyice zorlasın kendini
Bu arada aklıma gelmişken testi başlatmadan önce throttlestopın disable turbo seçeneğinide kapatacağımki turbo modunda çalışsın cpu

Yazılımsal sorun olup olmadığından emin olmak için bir kere temiz kurulum yapıp düzgün sürücüleri kurarak test etmek işe yarayabilir, Prime95 vb. testlerden sonra son çare temiz kurulum ile deneyebilir miyiz?

Yazılımsal sorun olup olmadığından emin olmak için bir kere temiz kurulum yapıp düzgün sürücüleri kurarak test etmek işe yarayabilir, Prime95 vb. testlerden sonra son çare temiz kurulum ile deneyebilir miyiz?
Evet hocam görüceğiz bakalım.

Hocam testi başlattım hwinfo64 te açtım yanına koydum ekran kaydı alıyorum ne kadar süre bu test yapılmalı ?

Son düzenleme:
Hocam testi bitirdim hiçbirçökme falan olmadı stres testi olduğu için sonuç vermedi çektiğim ekran kaydını ise sağolsun windows sadece görev yöneticisini çekmiş ekranı çekmek yerine çöp etmiş kaydı

Ekran görüntüsü 2026-07-16 220121.webp

test esnasında hep böyledi görüntü.

Ekran görüntüsü 2026-07-16 220636.webp
Ekran görüntüsü 2026-07-16 220712.webp
Ekran görüntüsü 2026-07-16 220732.webp
Ekran görüntüsü 2026-07-16 220647.webp

kaydedebildiği kısımları attım hocam

Hocam sırf denemek için roblox açtım ve çöktü pc biraz sonra

Onun minidumpınıda attım ve bazı videolar attım umarım işe yarar şeylerdir.

Son düzenleme:
Her şey normal gibi yüksek voltaj çekmiyor işlemci en azından testte çekmemiş, 60 dakika prime95 dayandı sistem ama roblox açınca çöktü. Attığınız yeni dosyada da yine rastgele bir adreste çökme var null pointer(boş adres) referansı olmuş sistem bunu halletmeye çalışırken bir tane daha hata alınca çifte hata olup mavi ekran vermiş. Stackte geriye gidince yine Fltmgr ve istisnaları var ama o konumda çökmeden ilerlemiş sistem. Görev yöneticisinden SSD için RAID demiş siz ne için RAID kullanıyorsunuz bilmiyorum ama onla ilgili bir sorun olabilir. Sizin SSD'nin modeli nedir?