orkodesouza

Üyecik
Merhaba arkadaşlar,

Mevcut sistemimde yaşadığım bazı sorunlar sebebiyle işlemci ve anakart değişimine gitmeyi planlıyorum. R9 9950X3D ile ASUS ROG X870 Hero (diğer tüm parçalarım ROG serisi olması sebebiyle tercihim bu yönde) kombini kullanmak istiyorum. Bu kombinde düşüncelerim şu şekilde, "Gen5 M.2 4 TB 1 tane" ana M.2 slotuna bağlayacağım, "Gen4 M.2 4 TB 1 tane" 4. ya da 5. slota (direkt işlemciye bağlı olmayan slota) bağlayacağım.

M.2 depolamalarda 16X'i bölmemek için bu planları yaparken aklıma anakartın arka slotlarındaki USB kullanımlarım geldi. USB cihazlarım şu şekilde ve hepsi arka slota bağlı olacaklar: 1 klavye, 1 mouse dongle, 1 webcam, 1 alias Pro ses kartı, 1 Arctis Nova Pro ses kartı. Bu USB cihazlar ekran kartımın (ASUS Astral 5090 LC) veri yolunda herhangi bir daralma ya da kısıtlamaya sebep olabilir mi?

Yardımlarınız ve bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar,

Mevcut sistemimde yaşadığım bazı sorunlar sebebiyle işlemci ve anakart değişimine gitmeyi planlıyorum. R9 9950X3D ile ASUS ROG X870 Hero (diğer tüm parçalarım ROG serisi olması sebebiyle tercihim bu yönde) kombini kullanmak istiyorum. Bu kombinde düşüncelerim şu şekilde, "gen5 M.2 4 TB 1 tane" ana M.2 slotuna bağlayacağım, "gen4 M.2 4 TB 1 tane" 4. ya da 5. slota (direkt işlemciye bağlı olmayan slota) bağlayacağım.

M.2 depolamalarda 16X'i bölmemek için bu planları yaparken aklıma anakartın arka slotlarındaki USB kullanımlarım geldi. USB cihazlarım şu şekilde ve hepsi arka slota bağlı olacaklar: 1 klavye, 1 mouse dongle, 1 webcam, 1 alias Pro ses kartı, 1 Arctis Nova Pro ses kartı. Bu USB cihazlar ekran kartımın (ASUS astral 5090 LC) veri yolunda herhangi bir daralma ya da kısıtlamaya sebep olabilir mi?

Bu bilgiler anakart sitesinde olur bakabilirsin. Ama daralma olacağını düşünmüyorum. Dediğiniz gibi montajlayın. BIOS ekran kartını X16 moduna alın gen5 seçin.

Merhaba arkadaşlar,

Mevcut sistemimde yaşadığım bazı sorunlar sebebiyle işlemci ve anakart değişimine gitmeyi planlıyorum. R9 9950X3D ile ASUS ROG X870 Hero (diğer tüm parçalarım ROG serisi olması sebebiyle tercihim bu yönde) kombini kullanmak istiyorum. Bu kombinde düşüncelerim şu şekilde, "Gen5 M.2 4 TB 1 tane" ana M.2 slotuna bağlayacağım, "Gen4 M.2 4 TB 1 tane" 4. ya da 5. slota (direkt işlemciye bağlı olmayan slota) bağlayacağım.

M.2 depolamalarda 16X'i bölmemek için bu planları yaparken aklıma anakartın arka slotlarındaki USB kullanımlarım geldi. USB cihazlarım şu şekilde ve hepsi arka slota bağlı olacaklar: 1 klavye, 1 mouse dongle, 1 webcam, 1 alias Pro ses kartı, 1 Arctis Nova Pro ses kartı. Bu USB cihazlar ekran kartımın (ASUS Astral 5090 LC) veri yolunda herhangi bir daralma ya da kısıtlamaya sebep olabilir mi?

Screenshot_20260112_120751_Chrome.webp
Hero'nun dağıtımı bu şekilde.

USB yolları ile PCI-E yuvaları ayrı Asus anakartlarda. Bu yöntemi MSI kullanıyor daha çok.