- Makaleler
- 1
Para aldılar dediğin Gamers Nexus (Steve), ASUS’un servis rezaletlerini ve kullanıcıyı suçlayan politikalarını ifşa etmek için Tayvan’daki ASUS genel merkezini bizzat basıp, yöneticilerin karşısına dikilip hesap soran dünyadaki tek isimdir. Markanın en büyük kabusu olmuş birinden bahsediyoruz.
Ayrıca bahsettiğiniz işlemciler ters takıldığı için yandı içerikli bir video literatürde yok. Gamers Nexus, aksine o videolarda suçlunun kullanıcı değil, işlemciye kontrolsüzce 1.3V üstü SoC voltajı basan anakart üreticileri olduğunu teknik verilerle kanıtlayıp markaları özür dilemeye zorlayan kişidir. Videoları bir kez daha, gerekirse altyazılı izlemenizi öneririm; çünkü iddia ettiğinizin tam tersini savunuyor.
İşlemciyi ters takma meselesine gelince; kullandığım Ryzen 9 9950X3D (AM5 soket) sistemde işlemci üzerinde pin bulunmaz, pinler anakart üzerindedir (LGA). AM5 soket yapısındaki çentikler sayesinde işlemciyi ters takmak fiziksel olarak neredeyse imkansızdır; en fazla anakart pinlerini yamultursunuz ama işlemciyi 'yakmazsınız'. O dönem işlemcilerin yanma sebebi tamamen voltaj odaklıydı ve bu sorun BIOS güncellemeleriyle yıllar önce tarihe karıştı.
Sektöre yıllarınızı vermiş olabilirsiniz ama 2026 yılındayız; donanım dünyası 2-3 yıl önceki kronik hataları aşalı çok oldu. Ben bu sistemi (X870E + 9950X3D) tam performans kullanmak ve EXPO'nun sunduğu güvenli hızdan faydalanmak için kurdum, İyi sosyaller.
Sizden öğrenecek çok şeyimiz var, özrümü talep ediyorum.