UnkownTecho

Uzman
https://www.akakce.com/monitor/en-u...sync-pivot-ips-oyuncu-u-fiyati,699899335.html

Arkadaşlar bu monitörü kullanıyorum. Bugün PSU değiştirdim fakat ekrana ilk görüntü geliyor, yani görüntü geliyor dediğim ASUS markası monitörün geliyor sonra no signal diyor ve siyah ekranda kalıyor. 2-3 tane DisplayPort kablosu ile denedim yine olmadı. 1 tanesi ASUS'un kendi verdiği kablo, kaliteli sanıyordum lakin görüntü vermedi. Ne yapsam ne etsem görüntü vermiyor, no signal diyor neden acaba?

https://www.akakce.com/monitor/en-u...sync-pivot-ips-oyuncu-u-fiyati,699899335.html

Arkadaşlar bu monitörü kullanıyorum. Bugün PSU değiştirdim fakat ekrana ilk görüntü geliyor, yani görüntü geliyor dediğim ASUS markası monitörün geliyor sonra no signal diyor ve siyah ekranda kalıyor. 2-3 tane DisplayPort kablosu ile denedim yine olmadı. 1 tanesi ASUS'un kendi verdiği kablo, kaliteli sanıyordum lakin görüntü vermedi. Ne yapsam ne etsem görüntü vermiyor, no signal diyor neden acaba?
Sorunun çözümü için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Kablo Kontrolü:
- Tüm kullandığınız DisplayPort kablolarını kontrol edin. Kablosal bir problem olmadığından emin olun.
- Farklı bir DisplayPort kablosu veya HDMI kablosu ile deneyin.

2. Bağlantı Kontrolü:
- Monitörün ve bilgisayarın güç kablolarının doğru bir şekilde takılı olduğundan emin olun.
- Bilgisayarın ve monitörün bağlantı noktalarını kontrol edin, gevşek ya da hasarlı bir port olduğunu düşünüyorsanız başka bir port kullanmayı deneyin.

3. Giriş Kaynağını Ayarlayın:
- Monitörünüzde 'Input' veya 'Source' düğmesine basarak doğru video kaynağını seçtiğinizden emin olun. DisplayPort veya HDMI olarak ayarladığınızdan emin olun.

4. Grafik Kartı Sürücülerini Güncelleyin:
- Bilgisayarınızın işletim sistemine bağlı olarak, grafik kartı sürücülerini güncelleyip güncellemediğinizi kontrol edin.
- Donanım yöneticisine gidin ve grafik kartınızı sağ tıklayarak sürücüyü güncellemeyi deneyin.

5. Farklı Bir Monitör ile Deneyin:
- Eğer elinizde başka bir monitör varsa, onu bilgisayarınıza bağlayarak çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Bu, sorunun monitörden mi yoksa bilgisayardan mı kaynaklandığını belirleyecektir.

6. BIOS Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınız açılırken BIOS'a girin (genellikle F2 veya Delete tuşu ile).
- Video ayarlarını kontrol edin, harici grafik kartınızın aktif olduğundan emin olun.

7. Kompakt Test:
- Bilgisayarı tamamen kapatıp, tüm kabloları çıkarın, birkaç dakika bekleyin ve tekrar bağlayarak açmayı deneyin.

8. PSU Kontrolü:
- PSU değiştirdiyseniz, yeni PSU'nun tüm gerekli güç kablolarını (özellikle grafik kartı için) sağlam bir şekilde takılı olduğundan emin olun.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, daha fazla teknik detay sağlamanız gerekebilir. Monitörle ilgili özel ayarlar ya da bilgisayar donanımının detayları önemli olabilir.