shruux 81

Yetkin
XG27ACDMS model OLED monitör kullanmaktayım. Amazon üzerinden 3 Eylül'de aldım, ürün sıfır olarak elime ulaştı, bütün jelatin vesaire hepsi tamdı, ondan yana şüphem yok. Oyun sırasındayken monitör bir anda siyah ekran oluyor, sanki kapanmış gibi; ancak güç ışığına baktığımda halen kırmızı yanıyor (uyku moduna geçtiğinde turuncu yanıyor normalde). Yani monitör çalışmaya devam ediyor aslında. Bu sorun geçen haftalarda başıma geldi ilk kez. Oyun sırasında ekran gitti birden ve beklediğim halde gelmedi. Güç ışığı yine kırmızı yanıyordu, monitörü kapatıp açmak için güç tuşuna bastım ve monitör hemen düzeldi.

Bu olaydan 10 dakika sonra tekrar aynısı oldu ve tekrar güç tuşuna basınca düzeldi. Sonrasında günlerce başıma gelmedi bu, ta ki bir iki gün öncesine kadar, yine oyun oynarken ekran gitti. ChatGPT'ye yazmıştım sorun ne olabilir diye; o da bana sorunun neyden kaynaklı olduğunu anlamam için bir iki bir şey denememi söylemişti. Onların ne olduğuna bakmak için telefondan ChatGPT'yi açana kadar ekran kendisi geri geldi.

Öncekine kıyasla kısa sürüp kendi kendine düzeldiği için üstüne düşmedim; fakat birkaç gündür günde bir başıma geliyor bu ve kendi kendine hemen düzeliyor. Beni çok etkilemese de bu kadar sık olması aklımı kurcalıyor. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Piksel temizleme değil, ona eminim. Çünkü monitör zamanı gelince yapmak ister miyim diye uyarı veriyor. Geceleri de fişte bırakıyorum, gece de piksel temizliğine devam ediyor. Benim aklıma Neo Proximity sensörü geldi. Aldığımdan beri bir kere çalıştığını görmedim sensörün, acaba benim gittiğimi düşünüp kapatıyor da ben ekran tuşuna basmak için hareket edince mi açılıyor diye düşündüm. @Arantheim sizin başınıza geldi mi böyle bir şey?

HDR ayarlarınızı kontrol ettiniz mi hocam?
HDR kullanmıyorum hiç, ellemedim aldığımdan beri.

Chat GPT Display port kablosu ile ilgili olabilir diyor veya G-SYNC ve VRR kaynaklı olabilir dedi. Anlık sinyal kaybı olabilir dedi fakat sinyal yok yazısı falan almıyorum.

HDR kullanmıyorum hiç, ellemedim aldığımdan beri.

Chat GPT Display port kablosu ile ilgili olabilir diyor veya G-SYNC ve VRR kaynaklı olabilir dedi. Anlık sinyal kaybı olabilir dedi fakat sinyal yok yazısı falan almıyorum.
HDR ile denermisin? Kablo kaynaklı da olabilir.

HDR ile denermisin? Kablo kaynaklı da olabilir.
Açtım şu an çalışıyor. Daha önceden monitörü aldıktan sonra ilk PS5'i açtığımda otomatik HDR aktif olmuştu, açık şekilde oynadım bir süre ekran gitmemişti. HDR kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Oynadığım oyunla ilgili bir problem olabilir mi ? bu süreçte Forza 6 ve CS2 oynadım çok fazla oynamasam da bu oyunlarda sorun yaşamadım. Wardogs oynuyorum bu aralar çıktığından beri, masaüstünde veya diğer oyunlarda başıma gelmedi.

Son düzenleme:
Açtım şu an çalışıyor. Daha önceden monitörü aldıktan sonra ilk PS5'i açtığımda otomatik HDR aktif olmuştu, açık şekilde oynadım bir süre ekran gitmemişti. HDR kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
Dene bakalım bir öyle, bazen yapıyor öyle çığlık.

Oynadığım oyunla ilgili bir problem olabilir mi ? bu süreçte Forza 6 ve CS2 oynadım çok fazla oynamasam da bu oyunlarda sorun yaşamadım. Wardogs oynuyorum bu aralar çıktığından beri, masaüstünde veya diğer oyunlarda başıma gelmedi.
LG TV'lerde bir oyunda sahne yüzünden OLED TV kendini korumaya alıyordu, oyun OLED'in korumasını tetikliyordu seninki gibi kapanıyordu. Bunda da öyle bir şey olabilir. Zaten Amazon güvencesi var, rahat ol.

LG TV'lerde bir oyunda sahne yüzünden OLED TV kendini korumaya alıyordu, oyun OLED'in korumasını tetikliyordu seninki gibi kapanıyordu. Bunda da öyle bir şey olabilir. Zaten Amazon güvencesi var, rahat ol.
Belki o tarz bir şey olabilir çünkü çok rastgele zamanlarda başıma geliyor. Örneğin saatlerce oynadığımda olurken acaba ısınıyor da kapanıyor mu diye düşünüyordum. Bugün ekranı açalı 1 saat olmuştur oyuna girdiğim ilk 10 dakika içinde falan ekran gidip geldi. Böylece ısınma konusunu elemiş oldum. Aynı zamanda Neo Proximity sensörünü de kapattım bakalım tekrarlayacak mı. Tekrarlar ise detaylıca sürücü, G-SYNC, VRR falan kontrol etmek gerekecek sanırım.
O konuda içim rahat ancak uğraşmak istemiyorum gerçekten. Monitörü geri yollayacaksın da, onaylayacaklarda yenisini göndereceklerde derken uzun iş. Hele bir de olayı ASUS'a taşırlarsa iyice uzar.

Hocam şimdi fark ettim, NVIDA App üzerinde yeni sürücü mevcut; Wardogs için DLSS ve Nvidia Reflex diyor içeriğinde. Onunla ilgili olabilir belki sürücüyü güncellemeyi deneyeceğim. Fakat sonucu hakkında bilgi veremem çünkü dediğim gibi rastgele zamanlarda gidiyor ekran. Ancak uzun bir test sonrası dönüş yapabilirim.