Bütçe
30000-35000

Schazam

Uzman
Herkese selam,

OLED monitör arayışındayım ve tercihim 27 inç 2K çözünürlüğe sahip bir model. Şu an için ASUS ROG STRIX XG27AQDMG'yi düşünüyorum. Bu modeli kullanan arkadaşların deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim. Ayrıca, uzun süreli kullanımda sorun çıkarmayacak kaliteli alternatif önerilerine de açığım.

Bütçem maksimum 30.000 - 35.000 TL. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Aqdmg iyidir. Alabilirsiniz. Alternatif olarak acdng öneririm. İkisinin de birbirine karşı artı ve eksi yönleri var. Karşılaştırma yapabilirim isterseniz. Diğer modeller daha alt segment çünkü. Kendi kullandığım AW2725DF dahil.

Aqdmg iyidir. Alabilirsiniz. Alternatif olarak acdng öneririm. İkisinin de birbirine karşı artı ve eksi yönleri var. Karşılaştırma yapabilirim isterseniz. Diğer modeller daha alt segment çünkü. Kendi kullandığım AW2725DF dahil.

Yorumun için teşekkür ederim. Karşılaştırma olarak ben kendim de baktım ancak sanırım en büyük farklılık kullanılan panel olması lazım ancak tabii ki sizden de karşılaştırma beklerim.

Yorumun için teşekkür ederim. Karşılaştırma olarak ben kendim de baktım ancak sanırım en büyük farklılık kullanılan panel olması lazım ancak tabii ki sizden de karşılaştırma beklerim.

XG27ACDNg, daha yüksek 360 Hz yenileme hızına ve HDMI 2.1 bant genişliği, bir KVM anahtarı ve bir USB-C bağlantı noktası gibi birkaç ekstra özelliğe sahip.
Renk gamutu çok daha yüksek.

Eksiler.
Qd OLED panellerde olan bir sıkıntı var. Işığın yoğun olduğu ortamlarda renkler morumsu gözüküyor.
Parlaklık aqdmg kadar yüksek değil.

XG27AQDMg.
Hem sdr hem de HDR parlaklığı daha yüksek.
Hem woled hem de glossy ekran olan tek monitör. Haliyle renklerin morumsu gözükme sorunu yok.
Hareket netlikleri ikisinde de aynı.

Eksiler.
Yenileme hızı ve ekstra özellik bakımından daha düşük.
Renk gamutu daha düşük.

Desktop Screenshot 2025.03.28 - 15.47.32.17.webp

İncelemede eksi olarak anti flicker özelliği kekemeliğe sebep oluyor, hdmı 2.1 yok , metin netliği o kadar iyi değil, çok yoğun parlamaya karşı koyacak kadar iyi değil olarak eksilerini belirtmişler inceleme de. Gördükleri tek eksiler bunlarmış baktiysanız.

İkinize de cevaplarınız için teşekkür ederim. Monitörü kullanacağım oda da normal standart beyaz renkli ışık var. Parlaklığı ne çok yüksek ne de çok düşük sanırım acdng olan modeli alacağım gibi duruyor. Böyle bir ortamda oynayacak olsanız iki monitör arasında hangisini tercih ederdiniz?

Mat olmasi isigi kesmesi acisindan iyi lakin mat kaplamaya dusuk parlaklik eslik ederse ortaya berbat bir deneyim cikiyor. Bu sebeple mat kaplama bir ekranin bana gore en az 350 nit olmasi gerekiyor. OLED'lerde de SDR olarak 350 nit civarina yaklasabilen tek tuk model var, bunlardan birisi da AQDMG. Bu sebeple AQDMG oneririm. Zaten OLED monitorleri birbiriyle kiyaslarken sadece 3 seye bakiliyor genelde: SDR parlaklik, HDR parlaklik, piksel duzeni. Renk gamutu ve kontrast olarak hepsi iyiler.

XG27ACDNg, daha yüksek 360 Hz yenileme hızına ve HDMI 2.1 bant genişliği, bir KVM anahtarı ve bir USB-C bağlantı noktası gibi birkaç ekstra özelliğe sahip.
Renk gamutu çok daha yüksek.

Eksiler.
Qd OLED panellerde olan bir sıkıntı var. Işığın yoğun olduğu ortamlarda renkler morumsu gözüküyor.
Parlaklık aqdmg kadar yüksek değil.

XG27AQDMg.
Hem sdr hem de HDR parlaklığı daha yüksek.
Hem woled hem de glossy ekran olan tek monitör. Haliyle renklerin morumsu gözükme sorunu yok.
Hareket netlikleri ikisinde de aynı.

Eksiler.
Yenileme hızı ve ekstra özellik bakımından daha düşük.
Renk gamutu daha düşük.

Eki Görüntüle 135828
Şimdi yenileme hızı çok önemli biliyorum ve arada 5 6k gibi fiyat farkı var. Çok güzel anlatmışsınız fakat aqdmg çok fazla dikkatimi çekerken acdng karşıma çıkınca kafamda çok çelişki oluştu. Aqdmgde hdm 2.1 in olmaması çok kafamı bozdu şahsen. Ama bir diğer yandan da glossy Woled olarak da tek.

3 gündür bu ikisinin arasında kaldım ve kafam allak bullak oldu ve daha tam karar verebilmiş değilim. Çöpe atabilecek param yok Max 35k bütçem var. Kendim de yeni konu açtım zaten bugün. Eğer orda bana daha çok detaylı bir şekilde açıklama şansınız varsa yardıma gerçekten ihtiyacım var. Genel olarak oyun için kullanıyorum bilgisayarı ve ağırlıklı olarak cod veya fh5 oynuyorum