Lemrado

Uzman
Uzun süredir 2K OLED monitör araştırıyordum ve sonunda bu modelde karar kıldım (Asus ROG Strix XG27AQDMG). Daha yüksek modeller vardı kafamda ama sonradan hepsinden vazgeçip biraz daha uygun fiyatlı bir model tercih etmek istedim. Yarın nasip olursa Vatan Bilgisayar'dan testlerini yapıp satın almayı düşünüyorum. Benim sorum bu monitörü aldıktan sonra hangi ayarları yapmalıyım? Bildiğim kadarıyla çok fazla özelleştirme ve ayar var, daha önce böyle bir monitör deneyimim olmadığı için ne yapacağımı da tam olarak bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi sosyaller.

1-ekran 1 dakika hareketsiz kaldığı zaman ekranı kapat ayarı açık.
2-Windows görev çubuğunu gizle.
3- piksel yenileme yapmayı unutma.
4-videoları tam ekran izle.
5-masaüstünde çok fazla klasör/uygulama olmasın.
6-parlaklığı fulleme.
7-monitörde bulunan tüm korumalar açık olsun. Logo parlaklığı, otomatik piksel temizleme, ekran koruyucu, ekran hareketi vb hangileri varsa artık.
8-ekrana dokunma, parmak izleri kalıyor çünkü.
9-Google, YouTube vs siyah tema yap.
10- netlik ayarı varsa biraz yükseltebilirsin.
11- ASUS OLED care yazılımını indir.

Uzun süredir 2K OLED monitör araştırıyordum ve sonunda bu modelde karar kıldım (Asus ROG Strix XG27AQDMG). Daha yüksek modeller vardı kafamda ama sonradan hepsinden vazgeçip biraz daha uygun fiyatlı bir model tercih etmek istedim. Yarın nasip olursa Vatan Bilgisayar'dan testlerini yapıp satın almayı düşünüyorum. Benim sorum bu monitörü aldıktan sonra hangi ayarları yapmalıyım? Bildiğim kadarıyla çok fazla özelleştirme ve ayar var, daha önce böyle bir monitör deneyimim olmadığı için ne yapacağımı da tam olarak bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi sosyaller.
Hocam aynı monitör bende de var örnek veriyorum ac shadows oynuyorum pause aldığım da siyah ekran tarafın da titremeler oluyor tabi bu HDR modun da oynarken sizde de oluyor mu ?
VRR açıkken oluyor sanırım öyle farkettim

Yapman gereken ayarları söylemiş arkadaşlar ancak zaten hepsi otomatik olarak direkt açık geliyor. 8 saate bir pixel temizleme ayarlı kalsın. Hatırlatma olarak gelecektir. Görev Yöneticisi algılayıcısı ile oradaki ışık minimuma indiriliyor, aynı şekilde logolar içinde geçerli.
Yakınlık sensörünü açabilirsiniz. Koltuktan kalktığınızda monitör sönüyor, tekrar başına geldiğinizde anında açılıyor. Kapanmıyor sanırım siyaha bürünüyor direkt. 3 aydır PG32UCDP kullanıyorum.

Düzgün parlaklıkta açabilirsiniz böylece gereksiz parlamalara maruz kalmazsınız. OLED titreşim önleyici olursa ayarlarda sadece DP kablosu ile aktif oluyor ve orta-yüksek kullanımlar çok fark ediyor. Kapalıda kullanabilirsiniz size kalmış. Ben şahsen ortada kullanıyorum.
DisplayWidgetCenter bende çalışmıyor. Bu yüzden monitörün kendi ayarlarından kullanıyorum.

Hocam aynı monitör bende de var örnek veriyorum Assassin's Creed Shadows oynuyorum pause aldığım da siyah ekran tarafın da titremeler oluyor tabii bu HDR modun da oynarken sizde de oluyor mu?
VRR açıkken oluyor sanırım öyle fark ettim.

VRR flick. Bende FPS sabitlemek cozum olmadi. RivaTuner ve specialk kullandim, yine de vardi. Yenilemeyi oyundaki performansa gore sabitlemek en temiz cozum.

1-ekran 1 dakika hareketsiz kaldığı zaman ekranı kapat ayarı açık.
2-Windows görev çubuğunu gizle.
3- piksel yenileme yapmayı unutma.
4-videoları tam ekran izle.
5-masaüstünde çok fazla klasör/uygulama olmasın.
6-parlaklığı fulleme.
7-monitörde bulunan tüm korumalar açık olsun. Logo parlaklığı, otomatik piksel temizleme, ekran koruyucu, ekran hareketi vb hangileri varsa artık.
8-ekrana dokunma, parmak izleri kalıyor çünkü.
9-Google, YouTube vs siyah tema yap.
10- netlik ayarı varsa biraz yükseltebilirsin.
11- ASUS OLED care yazılımını indir.
Teşekkür ederim eline sağlık.

Hocam aynı monitör bende de var örnek veriyorum ac shadows oynuyorum pause aldığım da siyah ekran tarafın da titremeler oluyor tabi bu HDR modun da oynarken sizde de oluyor mu ?
VRR açıkken oluyor sanırım öyle farkettim
Hocam ben daha almadım monitörü yarın almayı planlıyorum o şekilde yazdım zaten konuda.

Yapman gereken ayarları söylemiş arkadaşlar ancak zaten hepsi otomatik olarak direkt açık geliyor. 8 saate bir pixel temizleme ayarlı kalsın. Hatırlatma olarak gelecektir. Görev Yöneticisi algılayıcısı ile oradaki ışık minimuma indiriliyor, aynı şekilde logolar içinde geçerli.
Yakınlık sensörünü açabilirsiniz. Koltuktan kalktığınızda monitör sönüyor, tekrar başına geldiğinizde anında açılıyor. Kapanmıyor sanırım siyaha bürünüyor direkt. 3 aydır PG32UCDP kullanıyorum.

Düzgün parlaklıkta açabilirsiniz böylece gereksiz parlamalara maruz kalmazsınız. OLED titreşim önleyici olursa ayarlarda sadece DP kablosu ile aktif oluyor ve orta-yüksek kullanımlar çok fark ediyor. Kapalıda kullanabilirsiniz size kalmış. Ben şahsen ortada kullanıyorum.
DisplayWidgetCenter bende çalışmıyor. Bu yüzden monitörün kendi ayarlarından kullanıyorum.
Ben pixel yenilemeyi 8 değilde 4 saate çekmeyi düşünüyorum işi garantiye almak adına onun dışında hem arkadaşın hemde sizin yazıklarınızı dikkate alıp uygulayacağım teşekkür ederim.

Hocam aynı monitör bende de var örnek veriyorum Assassin's Creed Shadows oynuyorum pause aldığım da siyah ekran tarafın da titremeler oluyor tabii bu HDR modun da oynarken sizde de oluyor mu?
VRR açıkken oluyor sanırım öyle fark ettim

VRR kontrol ayarı var Aqdmg'de. Onu aç.

Teşekkür ederim eline sağlık.

Hocam ben daha almadım monitörü yarın almayı planlıyorum o şekilde yazdım zaten konuda.

Ben pixel yenilemeyi 8 değil de 4 saate çekmeyi düşünüyorum işi garantiye almak adına onun dışında hem arkadaşın hem de sizin yazıklarınızı dikkate alıp uygulayacağım teşekkür ederim.

Ben bazen bakıyorum monitör ısınmıyor bile ama bembeyaz ekran yapıyorum diyelim 15-20 saniye için hafiften sıcaklığı hissediyorum ekrana dokununca. Hayırlı olsun şimdiden güle güle kullan.

Arkadaşlar bu monitör de kullandığınız güzel wallpaper engine uygulamasın dan wallpaper varsa atabilir misiniz linkini :)