OSD ayarı yazan yerin altına baktın mı? Bazen ayarlar sığmıyor. Daha da inmen gerekiyor bazı ayarlar için.
Maalesef orada da yok hocam

Dogru calismiyordu zaten. Bende kapali. Guc ayarindan klasik kapatmayi kullanin.

Bendede kapalı, karanlık ortamda algılayamıyor ve ekran kapanıyordu ara sıra.
Bunları okuyunca pekte dert etmedim. Manuel kapatır açarım, teşekkürler 😄

1-ekran 1 dakika hareketsiz kaldığı zaman ekranı kapat ayarı açık.
2-Windows görev çubuğunu gizle.
3- piksel yenileme yapmayı unutma.
4-videoları tam ekran izle.
5-masaüstünde çok fazla klasör/uygulama olmasın.
6-parlaklığı fulleme.
7-monitörde bulunan tüm korumalar açık olsun. Logo parlaklığı, otomatik piksel temizleme, ekran koruyucu, ekran hareketi vb hangileri varsa artık.
8-ekrana dokunma, parmak izleri kalıyor çünkü.
9-Google, YouTube vs siyah tema yap.
10- netlik ayarı varsa biraz yükseltebilirsin.
11- ASUS OLED care yazılımını indir.
Tüm öneri ve tavsiyelerin için teşekkür ederim tekrardan. Tüm yazdıklarına cevap verdim belki başkaları da okur diye, hepsini okumana gerek yok kalın yazdıklarım soru sorduğum yerler onları okusan yeterli

1-Ekran 1 dakika sonra kapanacak şekilde ayarladım ama sanırım bu pek fayda etmiyor hocam çünkü arkada bir oyun falan açıksa ekran kapanmıyor.

2-Windows görev çubuğunu saydam kullanıyordum, şimdi uygulamanın içinden gizleme özelliğini buldum ve mouse üzerine götürmeden görev çubuğu görünmüyor onu da hallettim.

3-Henüz piksel yenileme yapmadım hiç 3 saat falan kullanmışımdır aldığımdan beri. Şunu sormak istiyorum, bilgisayarı her açtığımda piksel yenileme yapmalı mıyım? Yani ben 4 saatte bir yenileme yapmak için ayarladım ama 2 saat kullanıp kalktığım zaman da kapatmadan önce yenileme yapıp kapatsam bir faydası yada zararı olur mu?

4-Çok fazla video izlemiyorum sadece arasıra film izliyorum o da tam ekran zaten

5-Masaüstünde 4-5 tane klasör var

6-Parlaklık %65-70 civarında daha yükseğe çıkmadım zaten stok ayarlarda %65 olarak gelmişti bu değerler iyi mi?

7-Monitörü açtığımda tüm korumalar açık haldeydi ve ben hiçbirini kapatmadım, sadece piksel yenilemeyi 8 saatten 4 saate çektim o kadar.

8-Mümkün olduğunda dokunmayacağım yanında özel bir temizleme bezi verdiler onunla da ara sıra siliyorum.

9-İkiside siyah tema.

10-Netlik ayarı nedir bilmiyorum olup olmadığınıda anlayamadım açıkçası.

11- Yazılımı indirdim ve iyi ki indirmişim, işlemler oradan daha kolay yapılıyor.

Son düzenleme:
Maalesef orada da yok hocam.

Bunları okuyunca pek de dert etmedim. Manuel kapatır açarım, teşekkürler 😄

Tüm öneri ve tavsiyelerin için teşekkür ederim tekrardan. Tüm yazdıklarına cevap verdim belki başkaları da okur diye, hepsini okumana gerek yok kalın yazdıklarım soru sorduğum yerler onları okusan yeterli.

1-ekran 1 dakika sonra kapanacak şekilde ayarladım ama sanırım bu pek fayda etmiyor hocam çünkü arkada bir oyun falan açıksa ekran kapanmıyor.

2-Windows görev çubuğunu saydam kullanıyordum, şimdi uygulamanın içinden gizleme özelliğini buldum ve mouse üzerine götürmeden görev çubuğu görünmüyor onu da hallettim.

3-henüz piksel yenileme yapmadım hiç 3 saat falan kullanmışımdır aldığımdan beri. Şunu sormak istiyorum, bilgisayarı her açtığımda piksel yenileme yapmalı mıyım? Yani ben 4 saatte bir yenileme yapmak için ayarladım ama 2 saat kullanıp kalktığım zaman da kapatmadan önce yenileme yapıp kapatsam bir faydası ya da zararı olur mu?

4-çok fazla video izlemiyorum sadece ara sıra film izliyorum o da tam ekran zaten.

5-masaüstünde 4-5 tane klasör var.

6-parlaklık %65-70 civarında daha yükseğe çıkmadım zaten stok ayarlarda %65 olarak gelmişti bu değerler iyi mi?

7-monitörü açtığımda tüm korumalar açık haldeydi ve ben hiçbirini kapatmadım, sadece piksel yenilemeyi 8 saatten 4 saate çektim o kadar.

8-mümkün olduğunda dokunmayacağım yanında özel bir temizleme bezi verdiler onunla da ara sıra siliyorum.

9-ikisi de siyah tema.

10-netlik ayarı nedir bilmiyorum olup olmadığınıda anlayamadım açıkçası.

11- yazılımı indirdim ve iyi ki indirmişim, işlemler oradan daha kolay yapılıyor.

Ekstra piksel temizleme yapmaya uğraşma. Ekran kapandığı zaman otomatik olarak piksel temizliyor.

Maalesef orada da yok hocam.

Bunları okuyunca pek de dert etmedim. Manuel kapatır açarım, teşekkürler 😄

Tüm öneri ve tavsiyelerin için teşekkür ederim tekrardan. Tüm yazdıklarına cevap verdim belki başkaları da okur diye, hepsini okumana gerek yok kalın yazdıklarım soru sorduğum yerler onları okusan yeterli.

1-Ekran 1 dakika sonra kapanacak şekilde ayarladım ama sanırım bu pek fayda etmiyor hocam çünkü arkada bir oyun falan açıksa ekran kapanmıyor.

3-Henüz piksel yenileme yapmadım hiç 3 saat falan kullanmışımdır aldığımdan beri. Şunu sormak istiyorum, bilgisayarı her açtığımda piksel yenileme yapmalı mıyım? Yani ben 4 saatte bir yenileme yapmak için ayarladım ama 2 saat kullanıp kalktığım zaman da kapatmadan önce yenileme yapıp kapatsam bir faydası ya da zararı olur mu?

4-Çok fazla video izlemiyorum sadece ara sıra film izliyorum o da tam ekran zaten.

5-Masaüstünde 4-5 tane klasör var

6-Parlaklık %65-70 civarında daha yükseğe çıkmadım zaten stok ayarlarda %65 olarak gelmişti bu değerler iyi mi?

7-Monitörü açtığımda tüm korumalar açık haldeydi ve ben hiçbirini kapatmadım, sadece piksel yenilemeyi 8 saatten 4 saate çektim o kadar.

8-Mümkün olduğunda dokunmayacağım yanında özel bir temizleme bezi verdiler onunla da ara sıra siliyorum.

9-ikisi de siyah tema.

10-Netlik ayarı nedir bilmiyorum olup olmadığınıda anlayamadım açıkçası.

11- Yazılımı indirdim ve iyi ki indirmişim, işlemler oradan daha kolay yapılıyor.

Oyundayken kapanıyor mu dikkat etmedim. Ekranda video oynatırken kapanmıyor zaten. Muhtemelen oyunda da aynı şekildedir. Daha çok boşta durduğu zaman kapanması için olabilir. Detaylı araştırmadım. OSD menüsünde netlik ayarı olması lazım. MSI, Samsung ve Dell gibi markalarda vardı. ASUS'ta da vardır, muhtemelen ismi farklıdır. Mesela MPRT ayarına ELMB diyor ASUS. Kendi yaptığı özel bir teknolojiymiş gibi lanse etmek için. 4 saat dolmadan piksel yenileme yapma bence. Monitörün ömrüne negatif etki edebilir. Zaten ekranı kapattığında da otomatik yapılıyor. Parlaklık ayarı iyi sorun yok.

Monitörü beş buçuk ay gibi bir süre kullandıktan sonra OLED yanıkları oluştu ve iade ettim, bilginize.

Bir de WOLED daha dayanıklı diyenler var. Hangisinin daha dayanıklı olduğuna dair kesin bir sonuç yok iken hem de.

Şubattan beri AW2725DF kullanıyorum, umarım 10 yıldan daha kısa sürede yanık olmaz. 😀

@BerkayZ87 Ne düşünüyorsun? Gen 4 de böyle değildir umarım. @Teacher80

Üzüldüm açıkçası. Bende PG32UCDP ve PG32UCDM var. Ocak ayından itibaren kullanıyorum bir sorunları yok.
Peki OLED kullanmaya devam edecek misiniz?
Hocam inanın o kadar soğudum ki, eski monitörümü kullanmaktan çok zevk alıyorum şuan. Ne pixel temizleme var ne yanma riski var kafam ve içim rahat açık bırakabiliyorum. Tekrar OLED alacak param var ama hiç istemiyorum gerçekten. Birkaç yıl sonra belki.