Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Chocpers

Çalışkan
Yer
İzmir
Merhaba ROG STRIX OLED XG27AQDMG kullanıyorum, monitörü 10 bit yapınca Xbox uygulamasında altta paylaştığım şekiller ortaya çıkıyor.

WhatsApp Görsel 2025-09-08 saat 17.51.34_0b87e51f.webp

8 bit yapınca yine altta paylaştığım gibi düzeliyor.

WhatsApp Görsel 2025-09-08 saat 17.51.35_58bf8e87.webp

Şimdiki resimde de yan monitör olarak kullandığım 8 bit IPS monitörle karşılaştırıyorum.

WhatsApp Görsel 2025-09-08 saat 17.51.34_fc0444de.webp

Xbox uygulaması bu sorunun en çok göze batan kısmı, onun dışında da bazı bu gri ve açık siyah tonlamasına sahip uygulamalarda da yaşanıyor bu durum. Ancak bu kadar net bir şekilde değil, çok çok daha ince anlaması zor seviyede. Örnek olarak Microsoft Store u örnek verebilirim. DisplayPort kabloları orijinal, monitörün yazılımı güncel. Ekran kartım Galax 4070 Super, 581.08 driver'ı kurulu. Bu uygulama kaynaklı mı bir sorun? Yoksa 10 bit olmasından dolayı normal bir durum mu? Monitörü her gün 8-10 saat arası kullanıyorum ve 1-2 kere piksel temizleme yapıyorum. Monitör 1 dk bekleme sonrası ekranı kapatmaya ayarlı ve ekranda bu şekilleri çıkarabilecek bir oyun oynamıyorum veya iş yapmıyorum, yani OLED yanması gibi bir sorun yok. Zaten bu sorun sadece Xbox uygulamasında bu kadar net ortaya çıkıyor. Konu hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Son düzenleme:
Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim. Konu başlığını inceledim sanırsam oradaki arkadaşın yaşadığı durum daha farklı, direkt olarak monitör sorunlu gibi duruyor. 10 bitte attığınız başlıktaki kullanıcının paylaştığı renk geçiş testiyle benimkini paylaşıyorum altta, hem benimkinde hem de konu başlığını açan kişide shadow boost ayarı dinamik ayar olarak ayarlı. Siyah kısımları bariz şekilde aydınlatıyor. Normalde ben bu ayarı kapalı kullanıyorum. Telefonun kamerasından kaynaklı renk geçişleri biraz bariz gibi ama normalde o kadar net değil. Shadow boost ayarını kapalı konuma getirince renk geçişi daha da rahat oluyor. Sanırsam benim yaşadığım sorun uygulama kaynaklı ama hala tam olarak anlayabilmiş değilim. (Sağda bulunan resim bana aittir.)

60hz.webp WhatsApp Görsel 2025-09-08 saat 18.39.50_a87ddacc.webp