safakyurdakul

Gelişen
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi;

• ASUS ROG STRIX XG27AQDPG 500 Hz
  • ASUS ROG Swift PG27AQDP 480 Hz

Bu 2 monitör arasında kaldım. Bayağı bir video izledim. 500 Hz olan model yeni çıkmış sanırım ama 480 Hz ve 500 Hz çok fark etmez. Ben görüntü kalitesi hangisi ise onu almak istiyorum.480 Hz modeli WOLED'miş, 500 Hz modeli ise QD-LED olarak geçiyor. Konu hakkında bilgisi olan ya da kullananlar, görenler, edenler varsa karar vermemde yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyem ASUS ROG STRIX XG27AQDPG alman hem 3.5 nesil QD-OLED yanmaya daha dayanıklı ve hem 500Hz 20 Hz çok fark etmez ama 4.nesil olduğu için daha iyidir. Ama şunu da yazayım unutmadan XG27AQDPG QD-OLED PG27AQDP WOLED bence önce QD-OLED mi istiyorum WOLED mi ona karar verin sonra ikisi arasında tercihinizi yapmak daha kolay olur.

Son düzenleme:
Tavsiyem ASUS ROG STRIX XG27AQDPg alman hem 4.nesil yanmaya daha dayanıklı ve hem 500Hz 20 Hz çok fark etmez ama 4.nesil olduğu için daha iyidir. Ama şunu da yazayım unutmadan XG27AQDPg QD-OLED PG27AQDP WOLED bence önce QD-OLED mi istiyorum WOLED mi ona karar verin sonra ikisi arasında tercihinizi yapmak daha kolay olur.

500Hz QD-OLED'ler gen 3.5 oluyor. El 3.0 teknolojisi yok.

el teknolojisi elmb mi oluyor fps cok takılmıyorum dedigim gibi görüntü kalitesi önemli zaten woled ile qd-led arasında kaldıgım için karar veremedim bazı yerlerde pg modeli için mat denilmiş bazı yerlerde parlak diyorlar qd-led içinde parlak qd-led diyende var hangisi görüntü anlamında daha iyi konuyuda o yüzden actım xg modelin incelemesi henüz 1-2 yabancı dışında yok maalesef..

el teknolojisi elmb mi oluyor fps cok takılmıyorum dedigim gibi görüntü kalitesi önemli zaten woled ile qd-led arasında kaldıgım için karar veremedim bazı yerlerde pg modeli için mat denilmiş bazı yerlerde parlak diyorlar qd-led içinde parlak qd-led diyende var hangisi görüntü anlamında daha iyi konuyuda o yüzden actım xg modelin incelemesi henüz 1-2 yabancı dışında yok maalesef..
El 3.0 ın elmb ile uzaktan yakından alakası bile yok. Samsung un panelindeki geliştirmelerden bahsediyoruz biz. Xg glossy, PG olan mat kaplama kullanıyor.

o zaman xg modeli tercih edeceğim tek üzüldüğüm nokta ayak şekli ve rgb si o fiyatlar için tatmin edici xg modeli ise yer kaplamasın diye düşünülmüş ama estetiklik gitmiş :( teşekkür ederim

o zaman xg modeli tercih edeceğim tek üzüldüğüm nokta ayak şekli ve rgb si o fiyatlar için tatmin edici xg modeli ise yer kaplamasın diye düşünülmüş ama estetiklik gitmiş :( teşekkür ederim
Sağlık olsun hocam her güzelin bir kusuru var önemli olan görüntü kalitesidir estetiğe çok bakılmaz zaten panel önemli.

mat panel istemiyordum acıkcası ama yansıma önlemek için sanırım ben oled ekrana baktıgımda siyah kısımların karanlıkla birlikte yokolması olarak kodlamışım kendimde karanlığı yutması şeklinde yani umarım tatmin edici olur :D yazdığım monitörde ips 280 hz :D