Edri

Becerikli
Selam, monitör elime yeni ulaştı ve birkaç konu hakkında görüşlerinize ihtiyacım var.
  1. Windows ayarlarından HDR açınca görüntünün daha cansız olması normal mi? Kapalıda mı kullanmalıyım, otomatikte mi? Oyunlar HDR'ı otomatik açıyor mu? Otomatik senaryo moduna geçiyor, HDR kapalıyken ise Racing moduna geçiyor.

HDR Kapalı
    New Project.webp

HDR Açık
    1791474308947.webp
  2. HDR açık iken YouTube vs. arka planları gri gözüküyorken, HDR kapalıyken neredeyse simsiyah görünüyor. Hoş görünmüyor değil ama bu kadar siyah görünmesi normal mi?
  3. Parlaklığı 100'de kullanmamın bir sakıncası var mı?
  4. Gray banding denilen şey bu mu? Gri arka planda dikdörtgen şeklinde 6-7 tane kutucuk var. Ama neredeyse göze hiç batmıyor; tek dikkatimi çeken şey onun yarattığı grain. Daha çok kendini belli eder diye düşünmüştüm, ancak pek bir sorun gibi görünmüyor.

Sadece HDR içerik kullanılırken HDR açılması gerektiğini okumuştum, dediğin gibi masaüstünde vs. soluk gözüküyor ben HDR'yi komple saldım ve henüz HDR açmaya değer bir oyun oynamadım.

Grey banding için OLED Gray Test - Free Burn-In Checker & Uniformity Test bu linkten sırayla seviyeyi yükselttikçe o çizgilerin kaybolduğunu göreceksin işte tam o şey grey banding oluyor.

Parlaklığı bende %100'de kullanıyorum. Full siyah masaüstü ve WindHawk ile bazı ayarlar yaptığım için kafam rahat. WindHawk indirip alta bıraktığım ayarları yapabilirsin. Ne bu ayarlar? 10 saniye haraketsiz kalınca masaüstü simgeleri yok oluyor, taskbara sadece mause getirince çıkıyor, uygulamaların isimleri yok vs. gibi. Ayrıca monitörün güncellemesini yapmadıysan yapmanı öneririm.

1791481071250.webp

1791481308026.webp

@fefe, HDR çoğu oyunda bozuk zaten. Mod kurmak gerekiyor. Ama mod kurduktan sonra felaket oluyor diyorlar. Çizgiler için ise bir şey diyemem benim çok dikkatimi çekmedi açıkçası. Taskbar muhabbetini pek bğeenmedim. Ben taskbar görmeyi seviyorum. Ama bir kaç ayar yaptım şu an daha iyi gibi. Teşekkürler