ASUS ROG Swift OLED PG27AQDM parlaklık ayarı nasıl olmalı?

partidario

Uzman
Merhaba, bu monitöre yeni geçiş yaptım. Sadece oyun oynamak için aldım. Bu monitörü kullananlar parlaklık ayarını % kaç olarak kullanıyor? Ben şu an %30'da kullanıyorum, OLED'i fazla zorlamamak için. Bu monitörün parlaklığını %70-80 gibi kullansak ve NVIDIA Denetim Masası ayarlarından bit seçeneğini 10 olarak ayarlasak problem yaratır mı? Piksel temizlemeyi 2 saatte bir yapıyorum ve ekran koruma modu açık. Bu monitörü kullanan ve tecrübe sahibi arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler.

Ekran kartı: NVIDIA RTX 4080 Super 16g Gaming X Slim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Parlaklığı %70-80'e ayarlayabilirsiniz. Bu esnada da monitörde herhangi bir yanma belirtisi olup olmadığını kontrol edin tabi. Her monitör farklı tepki verebilir, bu nedenle biraz da kişisel deneyiminizle ideal ayarlarınızı bulacaksınız.

Benim bir tavsiyem de HDR'ı açmanız. Windows'ta HDR her ne kadar mükemmel çalışmasa da oyunlarda gayet güzel deneyim elde edebiliyorsunuz. Mesela ben Diablo 4'ü HDR modunda oynuyorum.

İki saatte bir biraz bana fazla geldi bu arada. Süre artırılabilir. Varsayılan ayar 8 saat diye biliyorum.

Evet HDR modunu OLED ile beraber kullanmak gayet güzel olacaktır. Benim buradaki tek korkum parlaklık ayarını %70-80 yaptığımda ve herhangi bir yanma belirtisi vs... OLED alıp parlaklığı %30'da kullanmak, Ferrari'ye tüp taktırmak gibi geldi Peki Recep bey monitörü 10 bit ayarına alırsam herhangi bir yanma problemi ile karşılaşır mıyım?

10 bit ile yanma arasında bir ağ olacağını düşünmüyorum.

Yani aslında OLED monitörler ilk başlarda problem çıkarıyordu, günümüz OLED monitörlerinde yanma ile ilgili çok konu göremedim. Peki siz ne tür ayarları kullanıyorsunuz? En azından monitörün sağlığı için bir ayar tavsiye edebilir misiniz? Teşekkürler.

Bende şu an aktif OLED monitör yok. İnceleme ürünleri var gelip giden. O yüzden size bir uzun kullanım deneyimi söyleyemiyorum ama varsayılan ayarları değiştireceğimi pek sanmıyorum. Sadece Başlat menüsünü gizlerdim belki.

Monitörü kullanırken sabit görüntüde tutmuyorum masaüstü gibi vs. genelde bilgisayarı açar açmaz BF2042 + BF1'e girip oynuyorum. Yani aslında parlaklık ayarı %75 ideal diye düşünüyorum. Monitörü biliyorsunuz ekran kaydırma, piksel temizleme ve ekran koruma modları mevcut. Bu monitörde sabit görüntü ve %100 parlaklık olmadığı sürece bir problem olmaz diye düşünüyorum. ASUS son zamanlarda bu konuda garanti verdi diye makaleler okumuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…