ASUS ROG Swift PG27AQDP 2K 480Hz OLED monitör metin ve yazılar soluk

cihngul

Üyecik
Öncelikle herkese selam dostlarım, 3 gün önce sipariş verdiğim OLED monitörüm geldi. Kullanmakta olduğum LG 27GL850B NANO IPS modelinden geçiş yaptım. Metinler ve yazılar LG modeline göre berbat derecede soluk, bir türlü gözüm alışamadı. Oyunlarda ana menülerde OLED titremesi de mevcut. Ne yapmalıyım dostlarım? İade veya değişim mi yapmalıyım? Beni yönlendirirseniz sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce bu ayarı kontrol et açıksa kapat.

Sanırsam windows ile alakalıydı bu durum. Sadece bu kısmını biliyorum. Düzeltmenin bir yolu vardır illaki.

Sanırsam windows ile alakalıydı bu durum. Sadece bu kısmını biliyorum. Düzeltmenin bir yolu vardır illaki.
lg nano ıps cam gibi görüntü var bunda o performansı alamadım parasını hakeden bi monitör değil asla tasarım rgb başka bişey değil

İlk önce bu ayarı kontrol et açıksa kapat.

Eki Görüntüle 222345
kapattım o özelliği açıkmış bi tık daha iyi oldu teşekkürler kardeşim

recep abinin çektiği videoyu izleyebilirsin. Bana yardımcı oldu bu konuda

Firmware Update yaptınız mı acaba? @cihngul

Son düzenleme:
Kapattım o özelliği açıkmış bir tık daha iyi oldu teşekkürler kardeşim.

Hocam ek olarak Windows HDR açıksa onu kapatın, soluk görünmenin temel sebebi bu olabilir. Zaten 2K OLED panellerin metin netliği yapıları gereği IPS kadar iyi değil, bu yüzden ekran ölçeklendirmesini biraz artırmayı deneyebilirsin. Ayrıca eski LG nano IPS monitörün oldukça doygun renklere sahip olduğu için, yeni monitörün sRGB modunda sana soluk gelmiş olabilir. Monitörün OSD menüsünden renk gamı, kontrast, parlaklık ve renk ayarlarını mutlaka kontrol et. Titreme olayını da G-SYNC veya FreeSync'i kapatarak çözebilirsin VRR titremesidir muhtemelen.

valla hocam bi dünya para verdim umduğum gibi çıkmadı yani benim için tam bi hayel kırıklığı oldu monitör geldiğinden beri ayar yapıyorum beni iyice delirtme seviyesine getirdi en sonda iade yapıcam yani bi kaç ayar daha deniycem soğudum iyice monitörden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…