PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar. ASUS ROG Swift PG27UCDM monitörüm açık kalıyor, kapanmıyor, neden acaba? Nasıl monitör kapalıyken ışığını da kapatabilirim? Ayrıca monitör açılıp kapanırken çıt çıt diye çatırdama gibi sesler geliyor.

IMG_20250712_003641.webp

Merhaba arkadaşlar. ASUS ROG Swift PG27UCDM monitörüm açık kalıyor, kapanmıyor, neden acaba? Nasıl monitör kapalıyken ışığını da kapatabilirim? Ayrıca monitör açılıp kapanırken çıt çıt diye çatırdama gibi sesler geliyor.

Eki Görüntüle 162627

Gelen ses için bir şey diyemem ama garantiye göndermenizi tavsiye ederim.
Işığını kapatmayı denemek için sistem ayarlarından tümünü sıfırlayı denediniz mi?

*Tümünü sıfırla ayarı monitörde yaptığınız ayarları/değişiklikleri sıfırlayacaktır.

Gelen ses için bir şey diyemem ama garantiye göndermenizi tavsiye ederim.
Işığını kapatmayı denemek için sistem ayarlarından tümünü sıfırlayı denediniz mi?

*Tümünü sıfırla ayarı monitörde yaptığınız ayarları/değişiklikleri sıfırlayacaktır.

Hayır denemedim bu arada PC de ErP ayarında dolayı olabilir mi?
Şimdi ErP ayarınıda kapattım. Ama ışık hala PC kapandığı zaman yanmaya devam ediyor. Çözdüm monitörün menüsünde aydınlatma efektinde var bu ayar ama bunu kapatınca komple kapanıyor PC açılınca otomatik açılmıyor yani.
Bu arada FreeSync Premium Pro'yu nasıl açabilirim adaptive stnc compatible de duruyor ver yi kapatınca FreeSync desteklenmiyor yazıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20250712_062714.webp
    IMG_20250712_062714.webp
    5,3 MB · Görüntüleme: 49
  • IMG_20250712_063137.webp
    IMG_20250712_063137.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 45
  • IMG_20250712_064204.webp
    IMG_20250712_064204.webp
    4,5 MB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Hayır denemedim bu arada PC de ErP ayarında dolayı olabilir mi?
Şimdi ErP ayarınıda kapattım. Ama ışık hala PC kapandığı zaman yanmaya devam ediyor. Çözdüm monitörün menüsünde aydınlatma efektinde var bu ayar ama bunu kapatınca komple kapanıyor PC açılınca otomatik açılmıyor yani.
Bu arada FreeSync Premium Pro'yu nasıl açabilirim adaptive stnc compatible de duruyor ver yi kapatınca FreeSync desteklenmiyor yazıyor.

Yanlış bilmiyorsam ErP ayarı USB güçleriyle ilgili. Eğer açarsanız bilgisayar kapalıyken tüm ışıklar söner ve USB'ler çalışmaz. Yani tamamen kapanır bir güç beslemesi olmaz.
Dediğiniz gibi monitörün OSD ekranında kendisine ait bir ayarı var. Hareket halindeki ışık ayarı seçeneği sanırım bilgisayar gücü veya ayarı ile alakalı değil. Monitöre özgü bir şey. Ben şahsen kullanmıyorum. Bende de PG32UCDP var.

NVIDIA kullandığım için FreeSync ile ilgili çok bir bilgim yok maalesef ama attığın fotoğraftaki "değişken yenileme hızı" ayarı bende açık konumunda ama onu kapatma için iznim yok yani seçim yapamıyorum.