Serj

Uzman
Yer
İstanbul
Bugün elime geçti açtım kurdum. İlk işim Firmware güncellemek oldu.

PA279CV IPS monitörüme ikinci monitör olarak "sağa kaykıl bakayım, kral geldi dedim". Ayıp ettim biraz tabii. Giriş seviyesi de olsa ProArt monitör en nihayetinde. Suratıma renk kalibrasyonu sertifikasıyla vurabilirdi, büyük risk aldım.

Öhm neyse...

Öncelikle Ayarlamalar:
Bir iki ayar videosu izledim. SDR ve HDR için ayarlamalar yaptım. Aşağıya videosunu bırakacağım, benim için güzel fark etti bu ayarlar.
HDR'a çok alıştığım için SDR kullanmıyorum artık kör edici geliyor bana. Uzun süren İş falan yaparken SDR'a geçmek zorunda kalacağım muhtemelen paneli eskitmemek lazım.

6- 7 Saatlik oyun dışı genel kullanım:
Şunu söylemeliyim ki "MORUK OLED KULLANANA KADAR MONİTÖR KULLANMAMIŞIM BEN DİYECEKSİN" tarzı bir aydınlanma yaşamadım. Benim 8-10 yıllık patronumun hediye ettiği eski LG LED monitörümden tek farkı HDR ve 4K olması. Bana onun cırtlak renklerini hatırlattı sadece. Yani bu zamana kadar OLED'in babasını OLED TV'lerde gördüğümüz için bu monitör bana onlardaki hissiyatı yaşatmadı.

İlk Defa Yüksek Hz:
Evet ilk defa yüksek Hz monitör tadına baktım, gayet güzel. Windows'ta animasyonlar ve ekranı scroll yaparken ki Motion blurlar hoşuma gitti. Bana bilim kurgu filmlerindeki UI'ları çağrıştırdı.
DP 1.4 ve 3 senelik DP kablosu kullandığım için ne kadar verimli 240Hz alıyorum bilmiyorum ama muhtemelen çok bir fark yoktur DSC'den dolayı.

İlk Piksel Temizliği:
Az önce yaptım. Sorunsuz çalıştı. Bazı kişiler sorun yaşamış ama driverla alakalı bir durum olmalı onlarınki. Allah'tan öyle bir yaşamadım.

Korkum:
Panel lekelenecek kirlenecek ve silmek zorunda kalacağım diye korkmaya başladım. Çünkü belli ki çok kolay çizilen ve aşınan bir kaplama var panelde. Bazı kişiler silerken aşındırmış çizmiş vs. O yüzden silmem gerekirse beyin cerrahı titizliğinde sileceğimi aklımın bir köşesine koydum.

Genel düşüncem:
Güzel bir deneyim mi? Evet ile eh işte arasında.
Parasına değer mi? Kesinlikle değmez, en azından yarı fiyatına, hadi taş çatlasın mevcut fiyatlarının 3/2 fiyatına satılmalı bu ürünler. O kadar hak etmiyor ki hatta gamer tayfayı tavlamak için RGB ışıklandırmaya mıknatıslı RGB logolu lambalara vs. abanmışlar. Bir Poweruser yer mi len bu numaraları? Kapattım ışıldakların hepsini tabii. "Dikkatimi bozmayın bakayım shut down yat yere" dedim.

Hadi bu kadar inciği cıncığı nazlanmaları hassasiyeti olmasa, ömürlük cihazlar olsa evet şimdiki fiyatını sonuna kadar hak ediyor. Ama gel gelelim ki güllük gülistanlık değilmiş bu cihazlar. Benim işim PC başında saatlerce sürdüğü için ve genellikle boş zamanlarımda PC başında geçtiği için panel sağlığı kabuslarıma girecek. "Eskiyecek mi bu panel?" "yarın mı?" "ne kadar süresi kaldı?" diye dönüp duracağım yatakta.

Hayal kırıklığım:
"OPÖRLÖRÜ YOK" (!) Evet yanlış duymadınız 50.000'lik monitörde hoparlör yok. Benim için sorun yok ikinci monitörümde var nasıl olsa. Ama olmasaydı yuh artık derdim. Gamer tayfaya da bu kadar kazık atılmaz!
Bir de kapanıp açılırken içinden çıt çıt ses geliyor. Bildiğin röle sesi geliyor. İçini açıp söksem içerde üçlü priz çıkarsa şaşırmam. ASUS bu kadar deneyimsiz bir firma değil. Power adaptörünü monitörün kasasını gömme işini ilk defa bu monitörlerde yapmadı, ProArt monitörümde de kasa içine gömülü. Ama onda böyle çıt çut röle sesleri gelmiyor. Şu anda bir PC'yi kapatırken UPS'imden çıt çut sesleri geliyor o da çok normal. Şimdi bir de monitörden geliyor.
Yaptığım ayarlar:

Son düzenleyen: Moderatör:

PA279CV IPS monitörüme ikinci monitör olarak "sağa kaykıl bakayım, kral geldi dedim". Ayıp ettim biraz tabii. Giriş seviyesi de olsa ProArt monitör en nihayetinde. Suratıma renk kalibrasyonu sertifikasıyla vurabilirdi, büyük risk aldım.

Öhm neyse...

öncelikle ayarlamalar:
Bir iki ayar videosu izledim. Sdr ve HDR için ayarlamalar yaptım. Aşağıya videosunu bırakacağım, benim için güzel fark etti bu ayarlar.
HDR'a çok alıştığım için sdr kullanmıyorum artık kör edici geliyor bana. Uzun süren iş falan yaparken Sdr'a geçmek zorunda kalacağım muhtemelen paneli eskitmemek lazım.

6- 7 saatlik oyun dışı genel kullanım:
Şunu söylemeliyim ki "moruk OLED kullanana kadar monitör kullanmamışım ben diyeceksin" tarzı bir aydınlanma yaşamadım. Benim 8-10 yıllık patronumun hediye ettiği eski LG LED monitörümden tek farkı HDR ve 4K olması. Bana onun cırtlak renklerini hatırlattı sadece. Yani bu zamana kadar OLED'in babasını OLED TV'lerde gördüğümüz için bu monitör bana onlardaki hissiyatı yaşatmadı.

ilk defa yüksek Hz:
Evet ilk defa yüksek Hz monitör tadına baktım, gayet güzel. Windows'ta animasyonlar ve ekranı scroll yaparken ki Motion blurlar hoşuma gitti. Bana bilim kurgu filmlerindeki UI'ları çağrıştırdı.
DP 1.4 ve 3 senelik DP kablosu kullandığım için ne kadar verimli 240Hz alıyorum bilmiyorum ama muhtemelen çok bir fark yoktur Dsc'den dolayı.

ilk piksel temizliği:
Az önce yaptım. Sorunsuz çalıştı. Bazı kişiler sorun yaşamış ama driverla alakalı bir durum olmalı onlarınki. Allah'tan öyle bir yaşamadım.

korkum:
Panel lekelenecek kirlenecek ve silmek zorunda kalacağım diye korkmaya başladım. Çünkü belli ki çok kolay çizilen ve aşınan bir kaplama var panelde. Bazı kişiler silerken aşındırmış çizmiş vs. o yüzden silmem gerekirse beyin cerrahı titizliğinde sileceğimi aklımın bir köşesine koydum.

genel düşüncem:
Parasına değer mi? Kesinlikle değmez, en azından yarı fiyatına, hadi taş çatlasın mevcut fiyatlarının 3/2 fiyatına satılmalı bu ürünler. O kadar hak etmiyor ki hatta gamer tayfayı tavlamak için RGB ışıklandırmaya mıknatıslı RGB logolu lambalara vs. abanmışlar. Bir poweruser yer mi len bu numaraları? Kapattım ışıldakların hepsini tabii. "dikkatimi bozmayın bakayım shut down yat yere" dedim.

Hadi bu kadar inciği cıncığı nazlanmaları hassasiyeti olmasa, ömürlük cihazlar olsa evet şimdiki fiyatını sonuna kadar hak ediyor. Ama gel gelelim ki güllük gülistanlık değilmiş bu cihazlar. Benim işim PC başında saatlerce sürdüğü için ve genellikle boş zamanlarımda PC başında geçtiği için panel sağlığı kabuslarıma girecek. "eskiyecek mi bu panel?" "yarın mı?" "ne kadar süresi kaldı?" diye dönüp duracağım yatakta.

hayal kırıklığım:
"Opörlörü yok" (!) evet yanlış duymadınız 50.000'lik monitörde hoparlör yok. Benim için sorun yok ikinci monitörümde var nasıl olsa. Ama olmasaydı yuh artık derdim. Gamer tayfaya da bu kadar kazık atılmaz!
Bir de kapanıp açılırken içinden çıt çıt ses geliyor. Bildiğin röle sesi geliyor. İçini açıp söksem içerde üçlü priz çıkarsa şaşırmam. ASUS bu kadar deneyimsiz bir firma değil. Power adaptörünü monitörün kasasını gömme işini ilk defa bu monitörlerde yapmadı, ProArt monitörümde de kasa içine gömülü. Ama onda böyle çıt çut röle sesleri gelmiyor. Şu anda bir PC'yi kapatırken UPS'imden çıt çut sesleri geliyor o da çok normal. Şimdi bir de monitörden geliyor.
Yaptığım ayarlar:

Merhaba bende dün akşam aldım bu monitörü. Vatan Bilgisayar'dan.
Tam inceleyemedim vaktim olmadı.
Ama ilk gözüme çarpan eksik DisplayPort 2.1 kablosunun çok kısa olması. (80 cm). Saçmalıktan başka bir şey değil.
2. side sizde yaşadınız mı bilgisayarı kapattım ama logo ışığı halen yanıyor. Söndüremedim.

Ama ilk gözüme çarpan eksik DisplayPort 2.1 kablosunun çok kısa olması. (80 cm). Saçmalıktan başka bir şey değil.
2. side sizde yaşadınız mı bilgisayarı kapattım ama logo ışığı halen yanıyor. Söndüremedim.

Kablo yedek vardı bende uzun onu kullanıyorum.

Hangi logodan bahsediyorsunuz ? Monitör standının altında masaya vuran lazer gibi ışık mı ? Monitörün menüsünden kapatabiliyorsunuz hepsini. Standby ışığı PC kapalıyken sadece monitörü elle kapattığınızda kapanıyor. Monitör çalışırken standby ışığını kapatmak için de aşağıdaki gösterdiğim ayarları yapıyorsunuz.

1767868161071.webp
1767868175030.webp

Merhaba tam randımanlı çalışması için DisplayPort2.1 kablosunu kullanmak zorundayız o yüzden onu kullanıyorum. RTX 5070 Ti.
Kapatma düğmesinin olduğu logo var ya aşağı ışık vuran logoyu kapatıyorum onda sıkıntı yok sadece kapatma düğmesinin önündeki duran logo ekran kapanınca bilgisayar kapanınca turuncu renge dönüyor ama hiçbir şekilde kapanmıyor siz de öyle bir sıkıntı var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20260108_141319.webp
    IMG_20260108_141319.webp
    203,8 KB · Görüntüleme: 23
Merhaba tam randımanlı çalışması için DisplayPort2.1 kablosunu kullanmak zorundayız o yüzden onu kullanıyorum. RTX 5070 Ti.
Kapatma düğmesinin olduğu logo var ya aşağı ışık vuran logoyu kapatıyorum onda sıkıntı yok sadece kapatma düğmesinin önündeki duran logo ekran kapanınca bilgisayar kapanınca turuncu renge dönüyor ama hiçbir şekilde kapanmıyor siz de öyle bir sıkıntı var mı?

Bende turucun pixel temizliği sırasında yanıyor. 4-5 sefer yanıp sönüyor, temizlik sırasında hiç yanmıyor, tekrar açılmadan önce yine 4-5 sefer yanıp sönüyor sonra monitör açılıyor.

PC kapanınca o ışık bende kırmızı yanık kalıyor, bir süre sonra kendisi kapanıyor galiba hiç dikkat etmedim.

Araştırdım az önce bazı kişiler pc kapanınca monitör açık kalıyor ve sonsuz pixel temizliği döngüsüne giriyormuş. Asus bunu panel arızası olarak bildirmiş.

@stetra Pixel temizleme sayını kontrol eder misin menüden ? Çalışma saati ve pixel temizliği sayısını kontrol edelim. Bir de firmware güncellemesi yaptın mı ?

Son düzenleme:
Bende turucun pixel temizliği sırasında yanıyor. 4-5 sefer yanıp sönüyor, temizlik sırasında hiç yanmıyor, tekrar açılmadan önce yine 4-5 sefer yanıp sönüyor sonra monitör açılıyor.

PC kapanınca o ışık bende kırmızı yanık kalıyor, bir süre sonra kendisi kapanıyor galiba hiç dikkat etmedim.

Araştırdım az önce bazı kişiler PC kapanınca monitör açık kalıyor ve sonsuz pixel temizliği döngüsüne giriyormuş. ASUS bunu panel arızası olarak bildirmiş.

@stetra pixel temizleme sayını kontrol eder misin menüden? Çalışma saati ve pixel temizliği sayısını kontrol edelim. Bir de Firmware güncellemesi yaptın mı?

Evet açtığım gibi son sürümüne güncelledim. Eve geçince bakayım. Araştırmanız için teşekkür ederim. İnşallah dediğiniz gibi çıkmaz bu sıralar elektronikten yana hiç şansım yok.

Dediğiniz gibi pixel temizliği zamanı yanıp sönüyor Muş .gece 2 de kapattım yanıyordu. Öğlen evi arayıp sorduğumda yine yandığını söylediler

Son düzenleme:
Evet açtığım gibi son sürümüne güncelledim. Eve geçince bakayım. Araştırmanız için teşekkür ederim. İnşallah dediğiniz gibi çıkmaz bu sıralar elektronikten yana hiç şansım yok.

Dediğiniz gibi pixel temizliği zamanı yanıp sönüyor Muş .gece 2 de kapattım yanıyordu. Öğlen evi arayıp sorduğumda yine yandığını söylediler

O zaman muhtemelen aynı soruna denk gelmişsiniz. Kronik bir sorun sanırım.

Araştırmalarında bu tarz bir şey tam olarak bulamadım. Akşama gidince detaylı bakacağım cihaza.
Şansıma Samsung 65S90F OLED TV aldım 3 ay önce oda arızalı çıktı. Yarın değiştiricekler yenisi ile. Elektronik şans işi.

hocam hepsi kapanıyor rgblerin ben kapattım

Öhm neyse...

Öncelikle Ayarlamalar:
Bir iki ayar videosu izledim. SDR ve HDR için ayarlamalar yaptım. Aşağıya videosunu bırakacağım, benim için güzel fark etti bu ayarlar.
HDR'a çok alıştığım için SDR kullanmıyorum artık kör edici geliyor bana. Uzun süren İş falan yaparken SDR'a geçmek zorunda kalacağım muhtemelen paneli eskitmemek lazım.

6- 7 Saatlik oyun dışı genel kullanım:
Şunu söylemeliyim ki "MORUK OLED KULLANANA KADAR MONİTÖR KULLANMAMIŞIM BEN DİYECEKSİN" tarzı bir aydınlanma yaşamadım. Benim 8-10 yıllık patronumun hediye ettiği eski LG LED monitörümden tek farkı HDR ve 4K olması. Bana onun cırtlak renklerini hatırlattı sadece. Yani bu zamana kadar OLED'in babasını OLED TV'lerde gördüğümüz için bu monitör bana onlardaki hissiyatı yaşatmadı.

İlk Defa Yüksek Hz:
DP 1.4 ve 3 senelik DP kablosu kullandığım için ne kadar verimli 240Hz alıyorum bilmiyorum ama muhtemelen çok bir fark yoktur DSC'den dolayı.

İlk Piksel Temizliği:

Korkum:
Panel lekelenecek kirlenecek ve silmek zorunda kalacağım diye korkmaya başladım. Çünkü belli ki çok kolay çizilen ve aşınan bir kaplama var panelde. Bazı kişiler silerken aşındırmış çizmiş vs. O yüzden silmem gerekirse beyin cerrahı titizliğinde sileceğimi aklımın bir köşesine koydum.

Genel düşüncem:
Parasına değer mi? Kesinlikle değmez, en azından yarı fiyatına, hadi taş çatlasın mevcut fiyatlarının 3/2 fiyatına satılmalı bu ürünler. O kadar hak etmiyor ki hatta gamer tayfayı tavlamak için RGB ışıklandırmaya mıknatıslı RGB logolu lambalara vs. abanmışlar. Bir Poweruser yer mi len bu numaraları? Kapattım ışıldakların hepsini tabii. "Dikkatimi bozmayın bakayım shut down yat yere" dedim.

Hadi bu kadar inciği cıncığı nazlanmaları hassasiyeti olmasa, ömürlük cihazlar olsa evet şimdiki fiyatını sonuna kadar hak ediyor. Ama gel gelelim ki güllük gülistanlık değilmiş bu cihazlar. Benim işim PC başında saatlerce sürdüğü için ve genellikle boş zamanlarımda PC başında geçtiği için panel sağlığı kabuslarıma girecek. "Eskiyecek mi bu panel?" "yarın mı?" "ne kadar süresi kaldı?" diye dönüp duracağım yatakta.

Hayal kırıklığım:
"OPÖRLÖRÜ YOK" (!) Evet yanlış duymadınız 50.000'lik monitörde hoparlör yok. Benim için sorun yok ikinci monitörümde var nasıl olsa. Ama olmasaydı yuh artık derdim. Gamer tayfaya da bu kadar kazık atılmaz!
Yaptığım ayarlar:

aynı şekilde hocam katılıyorum size bende pg27aqdp modeline geçtim 3 gün önce inanın beklentilerimi karşılamadı bi dünya para verdik parasını hakeden bir monitör değil lg nin nano ips daha canlı renkler veriyo cihaza ayar yapmaktan yoruldum artık beni bir türlü tatmin etmedi

Son düzenleme: