UfukBey

Başarılı
Yer
İzmir
Merhaba arkadaşlar.
Önümüzdeki ay monitörümü yenilemek istiyorum. İlk OLED deneyimim olacak ve kusursuza yakın olmasını istiyorum. Halihazırda kullandığım 32" AOC QHD 144 HZ VA panel monitörüm mevcut, 2020'de satın almıştım. RTX 4080 Super ile kullanacağım fakat ileri tarihte RTX 5090'a geçme ihtimalim de var. O yüzden hem rekabetçi oyunlarda hem de hikâyeli oyunlarda kullanacağım. Sizce parasını hakediyor mu, yoksa farklı modellere bakmalı mıyım? Ghosting probleminden çekiniyorum ayrıca.

Düzeltme: PS5 ile de aktif olarak kullanacağım bu monitörü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ghosting probleminden çekiniyorum ayrıca.
OLED ve Ghosting aynı cümlede geçemez bile, öyle diyeyim. Sıfır ghosting var.

Konsol konusunda da süpermiş. Kaynak: https://www.rtings.com/monitor/reviews/asus/rog-swift-oled-pg32ucdm

ASUS PG32UCDM konsol oyunları için mükemmel bir monitör. HDMI 2.1 bant genişliği sayesinde PS5 ve Xbox Series X|S’in tüm avantajlarını kullanabiliyor ve 4K çözünürlüğü sayesinde son derece net görüntüler sunuyor. Ayrıca derin siyahlar ve canlı renklerle olağanüstü bir görüntü kalitesi sağlıyor, böylece oyunlarınız gerçekçi ve sürükleyici görünüyor. Son olarak, neredeyse anlık tepki süresi sayesinde hareketler çok net. 120Hz ve 60Hz’de giriş gecikmesi diğer monitörlere kıyasla biraz daha yüksek olsa da, yine de oldukça tepkisel hissettiriyor.

Artıları
  • Neredeyse anlık tepki süresi
  • Derin ve yoğun siyahlar
  • Parlak ve canlı renkler
  • HDMI 2.1 bant genişliği
  • Keskin metin ve görüntü netliği
Eksileri
  • 120Hz ve 60Hz’de giriş gecikmesi biraz yüksek
  • Ortam ışığı siyah seviyelerini yükseltebiliyor

OLED ve Ghosting aynı cümlede geçemez bile, öyle diyeyim. Sıfır ghosting var.

Konsol konusunda da süpermiş. Kaynak: https://www.rtings.com/monitor/reviews/asus/rog-swift-oled-pg32ucdm

ASUS PG32UCDM konsol oyunları için mükemmel bir monitör. HDMI 2.1 bant genişliği sayesinde PS5 ve Xbox Series X|S’in tüm avantajlarını kullanabiliyor ve 4K çözünürlüğü sayesinde son derece net görüntüler sunuyor. Ayrıca derin siyahlar ve canlı renklerle olağanüstü bir görüntü kalitesi sağlıyor, böylece oyunlarınız gerçekçi ve sürükleyici görünüyor. Son olarak, neredeyse anlık tepki süresi sayesinde hareketler çok net. 120Hz ve 60Hz’de giriş gecikmesi diğer monitörlere kıyasla biraz daha yüksek olsa da, yine de oldukça tepkisel hissettiriyor.

Artıları
  • Neredeyse anlık tepki süresi
  • Derin ve yoğun siyahlar
  • Parlak ve canlı renkler
  • HDMI 2.1 bant genişliği
  • Keskin metin ve görüntü netliği
Eksileri
  • 120Hz ve 60Hz’de giriş gecikmesi biraz yüksek
  • Ortam ışığı siyah seviyelerini yükseltebiliyor
240Hz için gecikme yapmaz diyebilir miyiz Recep Bey?

Merhaba arkadaşlar.
Önümüzdeki ay monitörümü yenilemek istiyorum. İlk OLED deneyimim olacak ve kusursuza yakın olmasını istiyorum. Halihazırda kullandığım 32" AOC QHD 144 HZ VA panel monitörüm mevcut, 2020'de satın almıştım. RTX 4080 Super ile kullanacağım fakat ileri tarihte RTX 5090'a geçme ihtimalim de var. O yüzden hem rekabetçi oyunlarda hem de hikâyeli oyunlarda kullanacağım. Sizce parasını hakediyor mu, yoksa farklı modellere bakmalı mıyım? Ghosting probleminden çekiniyorum ayrıca.

Düzeltme: PS5 ile de aktif olarak kullanacağım bu monitörü.

Piyasada ki alınabilecek en tepe en iyi monitör. Parasının hakkını sonuna kadar hak ediyor. Hele ki VA panelden geçiş yapacakmışsın, imkanın varsa düşünme bile.

Ben Alienware AW3225QF modelini 9 aydır kullanıyorum. Fiyat olarak biraz daha uygun bunu da alabilirsin.

Son düzenleme: