Greens1903

Becerikli
ASUS ROG Thor 1200P3 1200W + 80 Platinum güç kaynağım var. Bir şeyi fark ettim, aşırı çalışınca dereceyi gösterdiği yerden sanki su akma kaynama sesi gibi bir şey geliyor, bu normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Duyduğun fokurdama sesi büyük ihtimalle içerideki kapasitörlerden (o tüp gibi olan parçalar) geliyor. Bunlar aşırı ısınınca ya da bozulunca içindeki kimyasal sıvı gerçekten kaynar ve dışarı tıslayarak gaz kaçırır. Ya da içeride elektrik bir yerden bir yere atlama yapıyor o da cızırtı/kızarma gibi ses çıkartır. İkisi de felaket senaryosu. Eğer PSU bozulursa, sadece PSU gitmez o an voltajı birkaçırır, ekran kartını, işlemcini, anakartını ne varsa hepsini yakabilir. Elindeki sistem servet değerindedir muhtemelen, riske atılacak iş değil. garantiye gönder.

Duyduğun fokurdama sesi büyük ihtimalle içerideki kapasitörlerden (o tüp gibi olan parçalar) geliyor. Bunlar aşırı ısınınca ya da bozulunca içindeki kimyasal sıvı gerçekten kaynar ve dışarı tıslayarak gaz kaçırır. Ya da içeride elektrik bir yerden bir yere atlama yapıyor o da cızırtı/kızarma gibi ses çıkartır. İkisi de felaket senaryosu. Eğer PSU bozulursa, sadece PSU gitmez o an voltajı birkaçırır, ekran kartını, işlemcini, anakartını ne varsa hepsini yakabilir. Elindeki sistem servet değerindedir muhtemelen, riske atılacak iş değil. Garantiye gönder.

Normal değil hocam video atma şansınız var mıdır?

İyi de hepsini aynı anda aldım yani hepsi 1 ay olmuştur. Nasıl arızalı olabilir ki özellikden olmasın yani ısıyı gösteriyor rakamları 200 çıkınca oluyor gibi geldi video çekip yükleyeceğim.

Arkadaşlar galiba bu ses Power'dan değil soğutucudan geliyor tam çözemedim anakart Power soğutucu arasından geliyor gibi bir sorun mu yoksa normal mi?

İyi de hepsini aynı anda aldım yani hepsi 1 ay olmuştur. Nasıl arızalı olabilir ki özellikden olmasın yani ısıyı gösteriyor rakamları 200 çıkınca oluyor gibi geldi video çekip yükleyeceğim.

Arkadaşlar galiba bu ses Power'dan değil soğutucudan geliyor tam çözemedim anakart Power soğutucu arasından geliyor gibi bir sorun mu yoksa normal mi?

Örnek birkaç saat oyun oynadım bilgisayar ısındı sonra ses gelmeye başladı.

Son düzenleme:

Örnek birkaç saat oyun oynadım bilgisayar ısındı sonra ses gelmeye başladı.

o zaman Soğutucunun içindeki suyun arasına hava kabarcıkları karışmış olabilir ve bu kabarcıklar işlemcinin üzerindeki pompa kısmına sıkışmış. Pervane suya değil, bu hava kabarcıklarına çarpınca o guruldama/su sesi çıkıyor sanırım

Senin şu anki montajında muhtemelen radyatörün konumu ya pompayla aynı hizada ya da pompadan daha aşağıda kalmış. Böyle olunca hava baloncukları yukarıya, yani işlemcinin olduğu pompa kısmına doluşuyor ve o fokurdama sesini yapıyor.

O zaman soğutucunun içindeki suyun arasına hava kabarcıkları karışmış olabilir ve bu kabarcıklar işlemcinin üzerindeki pompa kısmına sıkışmış. Pervane suya değil, bu hava kabarcıklarına çarpınca o guruldama/su sesi çıkıyor sanırım.

Senin şu anki montajında muhtemelen radyatörün konumu ya pompayla aynı hizada ya da pompadan daha aşağıda kalmış. Böyle olunca hava baloncukları yukarıya, yani işlemcinin olduğu pompa kısmına doluşuyor ve o fokurdama sesini yapıyor.

Montajı bilgisayarcı yaptı bu ses ısındıktan sonra oluyor belirli bir süre sonra duruyor ya da çok azalıyor.

Montajı bilgisayarcı yaptı bu ses ısındıktan sonra oluyor belirli bir süre sonra duruyor ya da çok azalıyor.
Pompa düşük devirde dönerken içindeki o küçük hava baloncuğu sakince duruyor, ses yapmıyor. Ama işlemci ısınıp pompa tam gaz çalışmaya başladığı an, o hava baloncuğu suyun içinde deli gibi çalkalanmaya başlıyor. Duyduğun o fokurdama sesi, pompanın pervanesinin o baloncuklara vurma sesidir. Benim düşüncem bu yönder.

Pompa düşük devirde dönerken içindeki o küçük hava baloncuğu sakince duruyor, ses yapmıyor. Ama işlemci ısınıp pompa tam gaz çalışmaya başladığı an, o hava baloncuğu suyun içinde deli gibi çalkalanmaya başlıyor. Duyduğun o fokurdama sesi, pompanın pervanesinin o baloncuklara vurma sesidir. Benim düşüncem bu yönder.

Başka konulara baktığımda su sesi gibi ses çalışırken normal yazıyor ama hepsi aynı anda çalıştığı için tam nereden geldiğini anlayamadım ama sanırım soğutucu.