Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BreakRules

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Yeni aldigim ASUS ROG XG27ACS monitörüm de oyunlarda garip bir sekilde belli bir oynama sonrasi dalgalanmalar ve titremeler oluyor. Ek olarak ekleyemedigim icin videoyu upload ettim.

Sizce ne yapmam lazim bu durumda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Benzer sorunlar yaşıyordum. G-Sync kapatıp sorunu çözmüştüm. Deneyebilirsiniz siz de.
Nvidia grafik kartı ve DP bağlantılı çift monitör kurulumunuz varsa 57x.xx sürücülerinde bu sorun bulunmakta. Her cihazda farklı şekilde sorunlara neden olmaktalar. Sisteminizin bileşenlerini detaylıca paylaşırsanız daha doğru tespitler yapılabilir.

Bende de aynı sorun vardı. Ekran kartınız nedir?
Tuf 5070Ti Hocam

NVIDIA grafik kartı ve DP bağlantılı çift monitör kurulumunuz varsa 57X. Xx sürücülerinde bu sorun bulunmakta. Her cihazda farklı şekilde sorunlara neden olmaktalar. Sisteminizin bileşenlerini detaylıca paylaşırsanız daha doğru tespitler yapılabilir.

TUF 5070 Ti
Ryzen 7700X
CL30 16*2 DDR5

Ana bilesenlerim hocam.

Bu videoyu izleyip durum hakkında bilgi edinebilirsiniz. Video içerisinde geçici çözümlerden bahsedilmekte.

Anladigim kadariyla seninde dedigin gibi yeni yazilimla gelen bir sorun ve duzelecegini soyluyor. Bu arada videoda gercekten gozume carpan framegeni kapatip monitorun de Hz oranini dusurun dedigi kis miydi? Ben genelde tum oyunlarimi NVIDIA Appden acarim. Framegen ile DLSS present k kapatinca nereden baksan 3 saatlik oynamamda bu dalgalanmayi yasamadim, rastlanti miydi bilmiyorum ama umarim yasamam ve yeni gelen guncellemede cozume kavustururlar. Destegin icin ayrica teşekkür ederim cok sağ ol hocam.