ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
XG32UCWMG modelini beklemedim. Hepsiburada'da İncehesap satıcısından 44.000TL'ye vade farksız 9 taksitli olarak bu monitörü aldım. True Black XG32 modelinin fiyatı belli değil ve Hepsiburada'da bu fiyatlara bulmak zor oluyordu. Şimdiden çok heyecanlıyım ilk OLED deneyimim olacak. 4K'da 4070 epey zorlanacak ama DLSS performans FG derken idare edeceğim monitörün taksidi bitene kadar. Sipariş hissi bile çok güzelmiş arkadaşlar, herkese nasip olsun diyorum şimdiden :D @BerkayZ87 elim titredi 44K bir monitöre verirken ama Mediamarkt'ta Samsung G80SD modelini gördüm ve görüntü kalitesinde inanılmaz fark vardı değeceğini düşündüm.

1755429640233.webp

Hayırlı olsun. Ben olsam beklerdim :p
Hocam o monitör 55k'dan aşağı çıkmaz. 10K fazla vermeye de bence değmezdi diye kendimce bir hesap kitap yaptım. O true black diyorlar vs. ama sonuçta aldığımız da mükemmel bir contrast ve siyahlara sahip yine. Bir de o WOLED, siyah konusunda benim modeli geçer ama diğer renklerde halen QD OLED diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Öncelikle hayırlı olsun, G81sf ile ucdmg modeli arasında 10k fiyat farkı yok muydu? Samsung alacaktınız en son, fikrinizi ne değiştirdi?

Öncelikle hayırlı olsun, G81sf ile ucdmg modeli arasında 10k fiyat farkı yok muydu? Samsung alacaktınız en son, fikrinizi ne değiştirdi?
Merhaba hocam. G81SF27 modeli de 4. nesil panel kullandığı için alıcaktım ama bir türlü öğrenci indirimine girmedi ve 38K idi fiyatı ve Samsung benim kredi kartıma 4 ya da 6 taksit yapıyordu. Bu monitör 48-50k civarı idi Hepsiburada'da ve 44k'ya satıcı İncehesap olunca ve 9 taksit olduğu için aldım açıkçası.

Ayrıca bu monitörü bilmiyordum. Bana öneren @2254 ve @BerkayZ87 hocama tekrardan teşekkürü borç bilirim.

Merhaba hocam. G81SF27 modeli de 4. nesil panel kullandığı için alacaktım ama bir türlü öğrenci indirimine girmedi ve 38k idi fiyatı ve Samsung benim kredi kartıma 4 ya da 6 taksit yapıyordu. Bu monitör 48-50k civarı idi Hepsiburada'da ve 44K'ya satıcı İncehesap olunca ve 9 taksit olduğu için aldım açıkçası.

Ayrıca bu monitörü bilmiyordum. Bana öneren @2254 ve @BerkayZ87 hocama tekrardan teşekkürü borç bilirim.

Rica ederim, güle güle kullanın. Monitörü ekrana gelen ışığı kontrol edebileceğiniz şekilde yerleştirmenizi öneririm. İster WOLED ister QD-OLED olsun parlak kaplama olunca yansımalar can sıkıyor bence. Gündüz ve akşam vakti kullanım arasında ciddi fark görüyorum benim modelde. Akşam vakti siyahlar tam siyah, görüntü daha kontrastlı ve yansıma yok. Haliyle ekranı görmesi de daha kolay oluyor. Bende bir çözüm düşünüyorum. Şu anlık mecburi böyle kullanıyorum ama dediğim gibi gündüz vakti yansımalar hoş değil. Mat kaplamalı LCD ile kıyaslayınca yansıma açısından bariz devasa fark oluyor. Sırf bu yüzden ileride mat OLED'e geçsem mi diye düşünüyorum. Özellikle parlaklık sorununu çözerlerse neden olmasın?

Rica ederim, güle güle kullanın. Monitörü ekrana gelen ışığı kontrol edebileceğiniz şekilde yerleştirmenizi öneririm. İster WOLED ister QD-OLED olsun parlak kaplama olunca yansımalar can sıkıyor bence. Gündüz ve akşam vakti kullanım arasında ciddi fark görüyorum benim modelde. Akşam vakti siyahlar tam siyah, görüntü daha kontrastlı ve yansıma yok. Haliyle ekranı görmesi de daha kolay oluyor. Bende bir çözüm düşünüyorum. Şu anlık mecburi böyle kullanıyorum ama dediğim gibi gündüz vakti yansımalar hoş değil. Mat kaplamalı LCD ile kıyaslayınca yansıma açısından bariz devasa fark oluyor. Sırf bu yüzden ileride mat OLED'e geçsem mi diye düşünüyorum. Özellikle parlaklık sorununu çözerlerse neden olmasın?
Hocam şöyle ki ben Mediamarkt'te teşhir olarak gösterilen G80SD modelini gördüm. Açıkçası mat öyle denildiği kadar cansız değildi ama bir kez glossy OLED görmüştüm. Glossy kadar da değildi. Yani benim monitörüme ışık sağdan geliyor ve sağa da masaya kasayı koydum ve perde çekeceğim gündüzleri de.

Bir de gece ben göz bozumaması için odanın ışığını açıyorum. Oda ışığı da gün ışığı kadar bozar mı siyahları veya renkleri?

Ben artık uzun yıllar değiştiremem hocam. Ölene kadar devam ve elimden geldiğince de bakmaya çalışacağım. İnşallah ölü piksek felan çıkmaz da iade ile vs. uğraşmam. Hepsiburada olduğu için iadede sorun yaşayacağımı sanmıyorum.

Hocam şöyle ki ben MediaMarkt'te teşhir olarak gösterilen G80SD modelini gördüm. Açıkçası mat öyle denildiği kadar cansız değildi ama bir kez glossy OLED görmüştüm. Glossy kadar da değildi. Yani benim monitörüme ışık sağdan geliyor ve sağa da masaya kasayı koydum ve perde çekeceğim gündüzleri de.

Bir de gece ben göz bozumaması için odanın ışığını açıyorum. Oda ışığı da gün ışığı kadar bozar mı siyahları veya renkleri?

Ben artık uzun yıllar değiştiremem hocam. Ölene kadar devam ve elimden geldiğince de bakmaya çalışacağım. İnşallah ölü piksek falan çıkmaz da iade ile vs. uğraşmam. Hepsiburada olduğu için iadede sorun yaşayacağımı sanmıyorum.

Oda ışığı, gün ışığı kadar bozmaz. Yine de etkiliyor tabii.

Oda ışığı, gün ışığı kadar bozmaz. Yine de etkiliyor tabii.
Matte OLED'i görmeden geçmenizi tavsiye etmem hocam. Ben mata 10 dk kadar baktım demo bir oyun açıktı, glossy de bir arkadaşta var PG32UCDM modeli. Işık işine dikkat edilince glossy daha iyi.

Zaten ben aldığım XG27 modeline glossy diyorlar ama tam olarak glossy değil. Aslında semi-glossy. Büyük ihtimalle sizinki de semidir. Semi olanlara da glossy diyorlar çünkü gerçek glossy şu çıkacak olan modelde var.