PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Şu videodan gördüğüm kadarıyla (ekran resmini de ekledim) yeni çıkacak True Black Glossy WOLED ASUS XG32UCWMG monitörde siyahlarda morluk var, neden acaba? Normalde WOLED'de morluk olmaz.

Dosya Ekleri

• IMG_20250813_180127.webp
    IMG_20250813_180127.webp
    179,1 KB · Görüntüleme: 70
  • Screenshot_2025-08-13-17-59-31-521_com.google.android.youtube.webp
    Screenshot_2025-08-13-17-59-31-521_com.google.android.youtube.webp
    513,9 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru hocam ama açıdan açıya aslında normalde değişmemesi gerekmez miydi? Normalde WOLED'lerde siyahlarda morlaşma yoktu diye biliyordum.
Aşağıdaki tabloya bakacak olursak herhangi bir sıkıntı yok. Görüntüde de abartılacak bir durum yok. Benim attığım görselde zaten fark gayet anlaşılıyor. Açıya göre, ortamda bulunan ışığa göre değişir bu olaylar.

Bu tablo ise direkt ölçüm verisi. Bunda değişim olmaz. WOLED, 4 kat daha iyi performans veriyor.

1755099178866.webp

Kameralara hiç güvenmiyorum. Zifiri karanlıkta QD-OLED'i çekiyorum yine mor gözüküyor. Olmayan şeyi var mış gibi gösterebiliyorlar. Berkay'ın da dediği gibi ölçüm değerlerine bakmak en iyisi.

Çok haklısınız hocam aynen öyle kameralar sanki var olmayan bir şeyi var mış gibi gösteriyor en iyisi ya ölçüm değerlerine güvenicez ya da direk kendi gözümüzle gördüğümüz şeye inanacağız.

Çok haklısınız hocam aynen öyle kameralar sanki var olmayan bir şeyi var mış gibi gösteriyor en iyisi ya ölçüm değerlerine güvenicez ya da direk kendi gözümüzle gördüğümüz şeye inanacağız.

Monitors Unboxed, bu model için en iyi 4K 32" monitör olduğunu düşünüyorum dedi zaten. Çok yönlü bir monitör. Çok iyi kalibre edilmemiş fakat genel olarak bayağı iyi. Akşam vakti QD-OLED ile pek farklılık olmaz fakat gündüz vakti deneyimi artıracaktır. Bir de yansıma sorununu çözseler keşke.

Monitors unboxed bu model için en iyi 4K 32inç monitör olduğunu düşünüyorum dedi zaten. Çok yönlü bir monitör. Çok iyi kalibre edilmemiş fakat genel olarak bayağı iyi. Akşam vakti QD-OLED ile pek farklılık olmaz fakat gündüz vakti deneyimi artıracaktır. Bir de yansıma sorununu çözseler keşke.

Bence de en iyi 4K monitör bu şu anda. Evet ya, dediğiniz gibi; keşke yansıma sorunu çözülse. Peki sizce bu monitör alınır mı yoksa QD-OLED'den devam mı edilmeli?