zencersameet

Üyecik
Merhaba herkese, geçtiğimiz günlerde 2. el bir Rog Zephyrus G16 aldım. Bu cihaz alındığından beri bakım yapılmamış. FC 26'da FPS drop yaşıyordum. Afterburner ile aldığım sonuçları aşağıda paylaşıyorum. Oyunda işlemci 95 derecelerde iken 40W ile çalışıyor ve gayet akıcı ama arada sırada 30W’a düşüyor ve sıcaklıkla birlikte FPS düşmesi oluyor. Bu, böyle oyun içinde 15-20 sn olup düzeliyor ama FPS kararlılığı aşırı bozuk bu yüzden. Biraz araştırdıktan sonra PUMP-OUT olabileceğini öğrendim (termal macunun fazla yayılması gibi bir şey). Cihazı MX6 ile termal macun değişimi yapmak için açtım. Bloğu kaldırdığımda sıvı metali görür görmez geri kapattım korkuyla; çünkü ne kadar bilgisayardan anlasam da aşırı profesyonel değilim ve sıvı metali kendim temizlemek istemedim. Bu sorunu çözmek için ASUS yetkili servise göndereyim cihazı diyorum. Garantisi bitti cihazın. Ücreti mukabilinde sıvı metal değişimi yaparlar mı? MX6 kullanmak mantıklı mı? Tavsiyeniz ne olur? En çok oynadığım oyun FC 26, CS2 falan. Aşağıya dediğim değerleri koyuyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ekran kartı 4050, işlemci de i7 12700H.

Sizce ne yapmalıyım? Bu fotoğrafta 30W’a düştüğü kısım ve derece 95’ten düşüyor. Drop girmeye başlıyor.

Screenshot 2025-12-06 002530.webp

Merhaba herkese, geçtiğimiz günlerde 2. el bir Rog Zephyrus G16 aldım. Bu cihaz alındığından beri bakım yapılmamış. FC 26'da FPS drop yaşıyordum. Afterburner ile aldığım sonuçları aşağıda paylaşıyorum. Oyunda işlemci 95 derecelerde iken 40W ile çalışıyor ve gayet akıcı ama arada sırada 30W’a düşüyor ve sıcaklıkla birlikte FPS düşmesi oluyor. Bu, böyle oyun içinde 15-20 sn olup düzeliyor ama FPS kararlılığı aşırı bozuk bu yüzden. Biraz araştırdıktan sonra PUMP-OUT olabileceğini öğrendim (termal macunun fazla yayılması gibi bir şey). Cihazı MX6 ile termal macun değişimi yapmak için açtım. Bloğu kaldırdığımda sıvı metali görür görmez geri kapattım korkuyla; çünkü ne kadar bilgisayardan anlasam da aşırı profesyonel değilim ve sıvı metali kendim temizlemek istemedim. Bu sorunu çözmek için ASUS yetkili servise göndereyim cihazı diyorum. Garantisi bitti cihazın. Ücreti mukabilinde sıvı metal değişimi yaparlar mı? MX6 kullanmak mantıklı mı? Tavsiyeniz ne olur? En çok oynadığım oyun FC 26, CS2 falan. Aşağıya dediğim değerleri koyuyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ekran kartı 4050, işlemci de i7 12700H.

Sizce ne yapmalıyım? Bu fotoğrafta 30W’a düştüğü kısım ve derece 95’ten düşüyor. Drop girmeye başlıyor.

Eki Görüntüle 208346
Sorununuzun çözümü için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Termal Macun Değişimi:
- Sıvı metal kullanımı deneyimli kişiler için önerilen bir malzeme olsa da, yanlış uygulanması durumunda donanıma zarar verme riski vardır. Bu nedenle, eğer yeterince deneyiminiz yoksa, sıvı metali temizlemek ve yeniden uygulamak için bir uzmandan yardım almanız en iyisi olacaktır.

2. ASUS Yetkili Servis:
- Garantiniz bittiği için, cihazı ASUS yetkili servisine gönderme kararı mantıklı. Servis, zaten sıvı metal ile ilgili deneyim sahibidir ve cihazınızdaki termal performansı artırmak için gerekli işlemleri yapabilir. Ücretli olarak sıvı metalin değiştirilip değiştirilmeyeceği konusunda doğrudan servisle iletişime geçmeniz en doğru yol olacaktır.

3. Termal Macun Seçimi:
- MX6, yüksek termal iletkenliğe sahip bir macun olarak bilinir ve iyi bir seçenektir. Ancak sıvı metal ile karşılaştırıldığında, termal performansı daha düşük olabilir. Eğer sıvı metal ile işlem yapmayı düşünmüyorsanız, MX6 ideal bir tercihtir.

4. Performansı İzleme:
- Cihazınızı tamir ettirdikten sonra, FPS düşüşleri devam ederse, daha fazla performans artırmak için yazılım ayarlarına göz atabilirsiniz. Örneğin, oyun içi grafik ayarlarını düşürmek veya performans için optimize edilmiş bir oyun modu kullanmak etkili olabilir.

5. Soğutma Sistemini Kontrol Edin:
- Termal macun değişimi ile birlikte fanları ve hava akışını kontrol etmek de önemlidir. Tozlu bir sistem de ısıyı artırabilir. Fan temizliğini yaptırmak da faydalı olacaktır.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözebilirsiniz. Başarılar!