erdym 53

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
ASUS RTX 4060 OC V2 kartımda boşta 40 derecelerde olan kartım, yüke girdiği gibi yavaşça ısının artması gerekirken anlık 80-85 dereceleri görüyor. Kasamda MSI hub var ve bir sensörünü direkt ekran kartının içine gömdüm. Boşta olan değerler aynıyken sensör değerleri yükte olması gerektiği gibi yavaş yavaş yükselip sadece 70 dereceleri görüyor. O sıra da ise ekran kartımın kendi ölçümünde 60-85 arası rastgele dalgalanma yapıyor. Bunun kalibre ayarı falan mı var, nasıl bunu düzeltirim? Ekstra olan sensörüm bu arada uzak değil çekirdeğin yanına konumlandırdım.

Boşta sensör verileri (alttaki ekran kartının kendi sensörü):

1754657894007.webp

Yük altında sensör verileri (alttaki değer kendi sensörü ama bir yerden sonra durmadan değişiyor 85 60 arası rastgele sayılar veriyor):

1754658199624.webp

Son düzenleme:
Bulk model normalde 60 65 derecelerde çalışıyor ama OC yokken. OC yapılınca sıcaklıklar 74 80'lere kadar çıkıyor. FurMark yapınca peki sıcaklıklar kaça kadar çıkıyor? Acaba sıcaklığı yanlış mı raporluyor. HWiNFO'ya da OCCT ile de test edebilir misin sıcaklıkları.

MSI Afterburner silip bunu kullanmayı dene bakalım değişiklik olacak mı?

Bulk model normalde 60 65 derecelerde çalışıyor ama OC yokken. OC yapılınca sıcaklıklar 74 80'lere kadar çıkıyor. FurMark yapınca peki sıcaklıklar kaça kadar çıkıyor? Acaba sıcaklığı yanlış mı raporluyor. HWiNFO'ya da OCCT ile de test edebilir misin sıcaklıkları.

MSI Afterburner silip bunu kullanmayı dene bakalım değişiklik olacak mı?

Zaten Afterburner'ı değerlerden emin olmak için indirmiştim yani bundan öncede NVIDIA göstergelerinde bu sorun vardı. FurMark yaptığımda kendi sensörüm 70'e çıkarken ekran kartı 85'e çıkıyor fakat oyunlar gibi çok daha uzun şeylerde birden yukarıdaki göstergeler 85 60 arası rakamlarda gitgeller yapmaya başlıyor fakat diğer kendi yerleştirdiğim sensör gayet stabil bir şekilde 67-70 arası bir değer sunuyor.
OCCT açıkken HWMonitor değerleri:

1754660860819.webp

Ayrıca OCCT'de çektiği maksimum W olarak 128 gördüm:

1754660945812.webp

https://www.asus.com/campaign/GPU-Tweak-III
Kendi yazılımı üzerinden fan ayarı yapabilmen lazım. Bu son sürümü kurup dener misin düzelme olacak mı acaba?

Eki Görüntüle 171269

https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-4060-dual-oc/3.html "çift BIOS" normal sürümde var da V2 de yok sanırım.

Zaten MSI'dan da yapıyorum lakin kendi sensörüne göre yapıyor bu ayarı bendeki sensöre göre yapamıyorum ben Hub'daki sensörü içine gömdüm ekstra yani kendi sensöründe bir kalibrasyon sorunu var ve harici sensör ile fan kontrolü yapamıyorum.

Bu arada çift BIOS için PCB üzerinde bölge gözüküyor ama v2'ye eklenmemiş.

Zaten MSI'dan da yapıyorum lakin kendi sensörüne göre yapıyor bu ayarı bendeki sensöre göre yapamıyorum ben Hub'daki sensörü içine gömdüm ekstra yani kendi sensöründe bir kalibrasyon sorunu var ve harici sensör ile fan kontrolü yapamıyorum.

Bu arada çift BIOS için PCB üzerinde bölge gözüküyor ama v2'ye eklenmemiş.

Harici sensör hakkında pek bilgim yok maalesef kendi özel uygulaması filan varsa belki ayarlanabilir.