Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Darkware

Becerikli
Merhaba, 2 gün önce BIOS güncellemesi yaptım. İlk gün herhangi bir sorun yaşamadım. Ancak bugün bilgisayarı açtıktan sonra yaklaşık 30 dakika kullandıktan sonra bir anda sistem dondu ve “dırrr” şeklinde bir ses çıkardı. Tüm fişleri çektim, ekran kartını söküp temizledim ve tekrar taktım. Bilgisayar yeniden açıldı fakat yaklaşık 30 dakika sonra yine aynı şekilde dondu ve aynı ses geldi.

Acaba bu durum BIOS güncellemesiyle ilgili olabilir mi? Ekran kartım ASUS RX 6600, anakart ise ASUS H610M-K D4.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Diskinizde sorun gözükmüyor. RAM'ler testten başarıyla geçtiğinde VRAM testi, son olarak da DDU ile sürücüleri kaldırıp WHQL en yenisini indirin.
Hocam BIOS sürümünü bir önceki sürüme geri çektiğimde tekrardan bilgisayar dondu ve kasadan ekran kartı, RAM'leri söktüm silgi ile PIN'lerini temizledim, işlemci macununu değiştirdim ve BIOS pilini çıkarttım geri taktım. Bilgisayarı açtım Memtest86 ile RAM'leri test ettim, görselde göründüğü gibi error gözükmüyor.

1749841406564.webp
Direk suçu ekran kartına atma. Öncesinde USB belleğe MemTest 86 yazdırıp en az 20-30 dakika olmak üzere bir test yap bakalım.
Ardından sorun çıkmazsa VRAM testine geçelim Furmark üzerinden.
Hocam bilgisayar açılmıyorki adam akıllı anlamadım

Direk suçu ekran kartına atma. Öncesinde USB belleğe MemTest 86 yazdırıp en az 20-30 dakika olmak üzere bir test yap bakalım.
Ardından sorun çıkmazsa VRAM testine geçelim Furmark üzerinden.
Bios eski sürüme çektim tekrardan oldu sorun sonra kasadaki bütün parçaları çıkartıp ekran kartı, ram gibi silgi ile temizledim taktım şimdi flasha memtest 86 kurdum testi başlattım bakalım acaba işletim sisteminden olabilirmi bu sorun sistem dosyalarında arıza gibi bir şey olabilir mi? Format atsammo acaba sorun devam ederse memtest sorun göstermezse birde vram testi yaparım furmarkdan

Son düzenleme:
Diskinizde sorun gözükmüyor. RAM'ler testten başarıyla geçtiğinde VRAM testi, son olarak da DDU ile sürücüleri kaldırıp WHQL en yenisini indirin.
Hocam BIOS sürümünü bir önceki sürüme geri çektiğimde tekrardan bilgisayar dondu ve kasadan ekran kartı, RAM'leri söktüm silgi ile PIN'lerini temizledim, işlemci macununu değiştirdim ve BIOS pilini çıkarttım geri taktım. Bilgisayarı açtım Memtest86 ile RAM'leri test ettim, görselde göründüğü gibi error gözükmüyor.

1749841406564.webp

Çözüm