Çıldırıyorum. Bir yıldan uzun süredir çözmeye çalışıyorum. Her seferinde ayrı bir hata ve ayrı bir sorun alıyorum. Sanki bilgisayarıma bir şeyler kaçtı. Her çözdüğümü düşündüğümde başka bir hata ile yeniden başlıyorum. Artık görmediğim hata kalmadı. Mavi ekran dökümlerinde hedef dosya kısmında ntoskrnl.exe ve ntfs.sys gibi kritik sistem dosyaları bulunduğundan sorunun kaynağını herhangi bir sürücüye atfedemedim.
Mavi ekranları genellikle ilk açılışta boot sırasında alıyorum. Genellikle 2, bazen 4-5 boot kadar boot loop yaptığı da oluyor. Hatalarım genellikle farklı olmakla birlikte KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED ve IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL sık gördüklerim arasında. Batarya gücünü kullanırken şarjda olduğundan çok daha sık oluyor.
Sadece mavi ekranla kalmamakla birlikte bazen sanki işlemci zorlanıyormuş gibi donma, mavi ekransız bir şekilde donma ("Windows was not properly shut down" olarak kendini gösteriyor), uykudan uyanmama gibi başka sorunlar da mevcut. Bu sorunlar hem Windows hem Linux'ta tekrar ettiğinden dolayı artık donanımsal olduğunu düşünüyorum.
Denediğim çözümler:
Şimdiden iyi sosyaller.
Mavi ekranları genellikle ilk açılışta boot sırasında alıyorum. Genellikle 2, bazen 4-5 boot kadar boot loop yaptığı da oluyor. Hatalarım genellikle farklı olmakla birlikte KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED ve IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL sık gördüklerim arasında. Batarya gücünü kullanırken şarjda olduğundan çok daha sık oluyor.
Sadece mavi ekranla kalmamakla birlikte bazen sanki işlemci zorlanıyormuş gibi donma, mavi ekransız bir şekilde donma ("Windows was not properly shut down" olarak kendini gösteriyor), uykudan uyanmama gibi başka sorunlar da mevcut. Bu sorunlar hem Windows hem Linux'ta tekrar ettiğinden dolayı artık donanımsal olduğunu düşünüyorum.
Denediğim çözümler:
- DDU ile ekran kartı sürücülerini sıfırlamak.
- SFC ve DISM komutları.
- Memtest86 (kullandığım SO-DIMM'ler farklı marka (aynı hız ve timing) olmalarına rağmen sonuç tertemiz çıktı)
- Armoury Crate'i kaldırıp Ghelper'a geçmek.
- Ghelper'ı kaldırıp Armoury Crate'e geçmek.
- Format atmak.
- Linux'a geçmek (bu sefer kernel panic yedim
) - MUX Switch ile entegre ekran kartını devre dışı bırakıp sadece 3060'ı kullanmak.
- MyASUS ile bütün sürücülerimi güncellemek.
- Anakart: ASUS STRIX G513RM (2022 model)
- İşlemci: Ryzen 6800H.
- Ekran kartı: Laptop 3060.
- İşletim sistemi: Windows 11.
- Minidump (son 5 mavi ekranım) ve reliability monitor linki: https://www.mediafire.com/folder/gve8gqddc6qij/bsod
Şimdiden iyi sosyaller.
Son düzenleyen: Moderatör: