Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TshrK

Uzman
Arkadaşlar bende 7 tane ASUS TF120 fan var, kasam GT502. Parçaların hepsi kutuda ve bazıları da kargoda olduğundan daha toplamadım, o yüzden merakımı maruz görün.

LC II 360 ARGB sıvı sogutucum var bunu egzoz olarak kullanacağım. 6 tane hava giriş fanı, sıvı sogutucu (3) + 1 adet TF120 fanı egzoz yapacagım.

Sorum şu: Bu fanı ortadaki arması öne kasanın ıcıne bakacak sekılde takarak egzoz yapabilir miyim? Yoksa ters mi monte etmem gerekiyor. Soketi ters taktıgımda aksi yöne dönme ihtimali yok mu ya da durumu su sekılde çözersin diyebilen var mı acaba?

Nihayetinde fanlarımın hepsi aşağıda gözüken görseldeki gibi kasanın içine baksın istiyorum arkadaşlar şimdiden sağ olun.

p.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
TF120 fanı zaten olduğu gibi arkaya takarsanız logo kasa içine bakarken egzoz görevi görür:

1724849027624.webp

• Kabloyu sokete ters takarsam fanlar ters döner mi gibi bir soruyu sormamış olun. Böyle bir şey olmayacağı gibi fanlar hiç çalışmaz. Zaten soket yapısı gereği ters de takamazsınız.
Nihayetinde fanlarımın hepsi aşağıda gözüken görseldeki gibi kasanın içine baksın istiyorum arkadaşlar şimdiden sağ olun.

Ön fanları ters takmanız lazım yoksa onlar da egzoz görevi görür böyle takarsanız.
Aksi yönde dönmez hocam. Fanların tasarımı döneceği yöne doğru olur. Maalesef logolu kısım dışarı bakmak zorunda. Bu durumu ben de sevmiyorum ama yapacak bir şey yok. :)

Son düzenleme:
Hocam yabancı bazı kanallarda butun fanların arma içerde ve bunlar buyuk kanallar egzoz olmadan kasa toplaycaklarını dusunmuyorum.
Baska yerlerde arastırdım DC fanlar aksi yönde donebılıyormus sanırım diye okudum. Benım fanımda DC ama nasıl yapacağım bulamadım.

Yanlış hatırlıyorda olabılırım ya AC versıyon ya da DC versıyon donuyormus.

Ya da dırekt aksı yonde donen fan yanı egzoz fanı almak ıstıyorsam ne diye aratmam gerekıyor boyle bır fan grubu var mı?

Recep abi benim kasayı (bana aıt degıl ama aynısı) topladı mesela. Ama sıvı sogutucu harıc, egzoz yok. Boyle toplasam olur mu?

3 altta, 3 Recep abıdekı gıbı sagda, bir tane altta içeriye doğru hava ufleyen, 3 tane de sıvı sogutucunun egzozu, toplam 7 hava gırısı 3 adet hava cıkısı oluyor. Sogutma konusunda sorun olur mu?

TF120 fanı zaten olduğu gibi arkaya takarsanız logo kasa içine bakarken egzoz görevi görür:

1724849027624.webp

• Kabloyu sokete ters takarsam fanlar ters döner mi gibi bir soruyu sormamış olun. Böyle bir şey olmayacağı gibi fanlar hiç çalışmaz. Zaten soket yapısı gereği ters de takamazsınız.

Ön fanları ters takmanız lazım yoksa onlar da egzoz görevi görür böyle takarsanız.

Çözüm
Ben şahsen görseldeki kasayı 3 önden içeri, 2 yandan içeri, 1 arkadan dışarı şekilde kullanıyorum. 3 tane de sıvı soğutucu fanı dışarı veriyor. Hava akışı bu şekilde çok güzel.

raijintek-ponos-ultra-ms4-gaming-e-atx-p-c3e8.webp

Sonuç olarak içeriye hava versin istiyorsan maalesef fanları logoları ters şekilde takmalısın.

AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci

✓ Asus TUF Gaming B650-Plus AMD B650 Soket AM5 DDR5 6400(OC)MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart

CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance RGB 6400MHz CL36 DDR5 Siyah Dual Kit Ram

Asus Tuf GeForce RTX 4070 Ti Super OG OC Edition TUF-RTX4070TIS-O16G-OG-GAMING GDDR6X 256Bit DX12 DLSS 3 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı

✓ Asus TUF Gaming GT502 PLUS Temperli Cam USB Type-C Siyah ATX Mid-Tower Gaming Kasa

✓ ASUS TUF GAMING LC II 360 ARGB AIO AURA SYNC 120MM

Asus Tuf Gamıng TF120 Argb Soğutucu Kasa Radyatör Fanı (7adet)

Asus TUF-GAMING-750G 750W 80+ Gold Full Modüler Gaming (Oyuncu) Power Supply

SAMSUNG 2TB 980 Heatsink PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (7000MB Okuma / 5100MB Yazma)

Kasamdakı parça durumum bu haftaya toplamıs olacagım @Recep Baltaş
Sogutma için en uygun nasıl duzenlerım kasayı nereye egzoz yaparsam daha ıyı persormans alırım

videonun 8:51 deki uygun mudur hocam

Eki Görüntüle 78512

Bu fanın içeriye üflediğini sanıyordum bilgi için sağ ol hocam.

Son düzenleyen: Moderatör: