roswelinta

Uzman
Herkese iyi Sosyaller,
Başlıkta da belirttiğim üzere bu PSU'ya sahibim, ekran kartım için 12VHPWR Lian Li strimer kablo alacağım ama almak istediğim kablo acaba PSU'ya ve ekran kartıma uyumlu mu bilmiyorum. Bilgili olan birileri acep yardımcı olabilir mi? Normalde PSU'dan gelen kablo kasamın camına çarpıyor :(
PSU: TUF-GAMING-750B|Güç Kaynağı|ASUS Türkiye
GPU: ROG Strix GeForce RTX 4070Ti 12GB GDDR6X OC Edition | Ekran Kartları | ROG Türkiye

1740185579123.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi Sosyaller,
Başlıkta da belirttiğim üzere bu PSU'ya sahibim, ekran kartım için 12VHPWR Lian Li strimer kablo alacağım ama almak istediğim kablo acaba PSU'ya ve ekran kartıma uyumlu mu bilmiyorum. Bilgili olan birileri acep yardımcı olabilir mi? Normalde PSU'dan gelen kablo kasamın camına çarpıyor :(
PSU: TUF-GAMING-750B|Güç Kaynağı|ASUS Türkiye
GPU: ROG Strix GeForce RTX 4070Ti 12GB GDDR6X OC Edition | Ekran Kartları | ROG Türkiye

Eki Görüntüle 126714
ASUS TUF Gaming 750B PSU ile RTX 4070 Ti ekran kartı ve 12VHPWR Lian Li Strimer kablosunun uyumluluğuna dair öneriler:

1. 12VHPWR Kablosu Uyumu:
- RTX 4070 Ti, 12VHPWR konektörünü kullanır.
- ASUS TUF Gaming 750B PSU'nun 12VHPWR desteği olup olmadığını kontrol edin; eğer destekliyorsa uygun olur.

2. Kablosu Kontrol Edin:
- Lian Li Strimer kablosunun 12VHPWR standardına uygun olduğundan emin olun.
- PSU'dan çıkan güç kablosunun 12VHPWR bağlantısına sahip olup olmadığını kontrol edin.

3. Güç Kaynağı Kapasitesi:
- 750W güç kaynağınız, RTX 4070 Ti için yeterli olmalıdır, ancak tüm sistem bileşenlerini de hesaba katmalısınız.

4. Yüksek Akım Durumları:
- 12VHPWR kablosu, yüksek akım gereksinimlerini karşılayabilmelidir. Kablosunun kalitesini ve amper değerlerini kontrol edin.

5. Fiziksel Uyum:
- Kablo ile PSU ve GPU bağlantı noktalarının fiziksel olarak uyumlu olduğunu kontrol edin. Cam kasaya çarpan kablo için düzenleme yapabilir veya kablo yönetim çözümleri kullanabilirsiniz.

6. Güvenlik ve Yükseklik:
- Kablo bağlantılarının düzgün oturduğundan ve herhangi bir kısa devre veya temas riski olmadığından emin olun.

Bu adımları takip ederek 12VHPWR Lian Li Strimer kablosunun sisteminize uygun olup olmadığını belirleyebilirsiniz.