Spikexz

Uzman
Herkese iyi sosyaller geçen senenin kasım ayında almış olduğum, ASUS TUF A15 Ryzen 7 7735HS ve RTX 4050 ekran kartlı laptopa sahibim ve 1 ay önce garanti kapsamında iken ASUS teknoser servise fan temizliği ve termal macun değişimi için gönderdim. Aldığım günden beri çoğunlukla 90 95 derecede çalışan laptopta herhangi bir throttle sorunu ile karşılaşmadım. Ancak YouTube'da bazı kişilerin bu sıcaklıklarda throttle yaşadığını gördüm.

Örneğin İbrahim gümüşdal ın videosu.

5. dakikaya dikkatli bakın.

Bu da benim 3 4 gün önce aldığım Cyberpunk 2077 benchmark kaydı.

Neden throttle yaşamıyorum?

Üstteki Video'da CPU hızını 4300MHz'den 400MHz'e düşürüyor birden nedense ondan oluyor.

Birden 400MHz'e düşmesi belki sıcaklıkla alakalı değildir. Sanki cihazın gücü aniden düşüyormuş gibi belki Notebook'un piliyle ya da adaptörüyle alakalı bir sıkıntısı olabilir.

İşlemci gibi ekran kartı hızı da 2520MHz'den 1400MHz'e aniden düşüyor. Elektriksel bir sorun var mış gibi sanki.

Hocam işlemci aşırı ısınmadan dolayı koruma amaçlı düşürüyor MHz'yi MHz düştüğü içinde ekran kartı hızına yetişemiyor işlemcinin ve throttle dediğimiz işlemcinin aşırı ısınmasından dolayı darboğaz oluşuyor.

Evet hocam ona throttle deniyor zaten ama bende aynı sıcaklıklarda bu sorunu yaşamıyorum.

Birden 400MHz'e düşmesi belki sıcaklıkla alakalı değildir. Sanki cihazın gücü aniden düşüyormuş gibi belki Notebook'un piliyle ya da adaptörüyle alakalı bir sıkıntısı olabilir.

İşlemci gibi ekran kartı hızı da 2520MHz'den 1400MHz'e aniden düşüyor. Elektriksel bir sorun var mış gibi sanki.

Son düzenleme: