Botox Reis

Yetkin
Merhaba.

ASUS TUF A15 laptopuma kendim bakım yapmayı düşünüyorum. Cihazın garantisi var (2 ay sonra bitiyor) ama yetkili servisleri rezalet olduğu için hiç onlara verip riske girmek istemiyorum.
İlk defa kendim açıp temizleyeceğim için biraz çekiniyorum açıkçası.

Laptopun içini açtığımda nelere dikkat etmeliyim, neyi yapmam ya da yapmamam gerekir? Bir de bu cihaz için ısınmayı engelleyecek kaliteli bir termal macun ne önerirsiniz?

Bir de fan kanatları da hep toz kaplamış durumda. Onları temizlerken fanı bozmamak için ne kullanmalıyım, nasıl temizleyebilirim? Cihaza zarar vermeden o tozları söküp atmanın güvenli bir yolu var mıdır? İlk kez yapacak biri için tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba.

ASUS TUF A15 laptopuma kendim bakım yapmayı düşünüyorum. Cihazın garantisi var (2 ay sonra bitiyor) ama yetkili servisleri rezalet olduğu için hiç onlara verip riske girmek istemiyorum.
İlk defa kendim açıp temizleyeceğim için biraz çekiniyorum açıkçası.

Laptopun içini açtığımda nelere dikkat etmeliyim, neyi yapmam ya da yapmamam gerekir? Bir de bu cihaz için ısınmayı engelleyecek kaliteli bir termal macun ne önerirsiniz?

Bir de fan kanatları da hep toz kaplamış durumda. Onları temizlerken fanı bozmamak için ne kullanmalıyım, nasıl temizleyebilirim? Cihaza zarar vermeden o tozları söküp atmanın güvenli bir yolu var mıdır? İlk kez yapacak biri için tavsiyelerinizi bekliyorum.
Laptopu tamamen kapat. Arka kapağı sökerken metal kesici, delici bir şey kullanmak yerine plastik bir pena, kemik gibi şeyler kullanabilirsin, kanırtarak çıkartırsın arka kapağı. Vida yerlerini karıştırma, aklında tut çünkü A15'lerde vidalar boy boy. Kapağı açtıktan sonra bataryanın soketini ve bataryayı çıkart.

Temizlik kısmında ise süpürge kullanma, basınçlı hava da tutma çünkü fanlarda ters akım olabiliyor. Yumuşak makyaj fırçaları kullanabilirsin. Fan kanatlarının arasını temizleyebilirsin. Diş fırçası vesaire kullanma.

Soğutma kısmında ise şunu önerebilirim, resmi satıcı:

Kesip koyacaksın.

Eğer macun istersen de MX-6 ya da TF7 bak. Macunu da sürerken işlemcinin üstüne bir bezelye tanesi kadar damlat, çok fazla sürme sonra taşıyor.