Detaylar
Kim cevapladı?Merkakli34
Çalışkan
Laptop ve notebooklar yükteyken 90 dereceye kadar çıkması normal diye biliyorum.
Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
85 veya 90 derece olabilir ama kullandığınız oyuna göre değişir. Dengeli modda 35-45W limitle kullanmak daha mantıklı sıcaklık limitinden ziyade. 6000-7000RPM değerlerini duymak hoş değil ben o kadar gürültüyü sevmiyorum. Oynadığınız oyuna göre limit değerleri değişir biraz kendiniz kurcalasanız iyi olur. Benim önerim 35W limit dengeli modda kullanmanız CPU tabanlı oyunlarda limiti 45W esnetebilirsiniz dediğim gibi birazda kendiniz kurcalayın çok düşük limit verirseniz drop yersiniz.
Yunus54
Uzman
85 veya 90 derece olabilir ama kullandığınız oyuna göre değişir. Dengeli modda 35-45W limitle kullanmak daha mantıklı sıcaklık limitinden ziyade. 6000-7000RPM değerlerini duymak hoş değil ben o kadar gürültüyü sevmiyorum. Oynadığınız oyuna göre limit değerleri değişir biraz kendiniz kurcalasanız iyi olur. Benim önerim 35W limit dengeli modda kullanmanız CPU tabanlı oyunlarda limiti 45W esnetebilirsiniz dediğim gibi biraz da kendiniz kurcalayın çok düşük limit verirseniz drop yersiniz.
Dün PUBG oynarken 30W limit koydum sessiz modda ama ne hikmetse işlemci 18W çekti en fazla. Sonra tekrar ayarladım limiti düzeldi. Ancak PUBG FPS aşırı dalgalı bir giriyorum 150 FPS sonra bir 80-108 arası gidip geliyor bunun bir çözümü var mı dediğiniz gibi limitle alakalı bir durum mu acaba?
Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
PUBG optimizasyonu kötü bir oyun o konuda pek yorum yapmayacağım lakin o tarz oyunlarda cihazı sessiz modda kullanmayınız. Dengeli modda kullanin minimum 30W limit versen bile sessiz modda hepsini kullanmaz. PUBG ve CS 2 tarzı oyunlarda yüksek W ister CPU'lar. PUBG'deki FPS dalgalanması kapalı mekan açık mekân falan sürekli değişiyor başka bir oyunda aynı sorunu yaşıyor musunuz?Dün PUBG oynarken 30W limit koydum sessiz modda ama ne hikmetse işlemci 18W çekti en fazla. Sonra tekrar ayarladım limiti düzeldi. Ancak PUBG FPS aşırı dalgalı bir giriyorum 150 FPS sonra bir 80-108 arası gidip geliyor bunun bir çözümü var mı dediğiniz gibi limitle alakalı bir durum mu acaba?
Yunus54
Uzman
PUBG optimizasyonu kötü bir oyun o konuda pek yorum yapmayacağım lakin o tarz oyunlarda cihazı sessiz modda kullanmayınız. Dengeli modda kullanin minimum 30W limit versen bile sessiz modda hepsini kullanmaz. PUBG ve CS 2 tarzı oyunlarda yüksek W ister CPU'lar. PUBG'deki FPS dalgalanması kapalı mekan açık mekân falan sürekli değişiyor başka bir oyunda aynı sorunu yaşıyor musunuz?
RDR 2 de 60-80 arası değişiyor FPS yüksek ayar 1080p.
Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
FPS değerlerinizde problem yok %1 değeriniz kötü değil ve sıcaklıklar +90-95 üstü değilse problem etmeyin.RDR 2 de 60-80 arası değişiyor FPS yüksek ayar 1080p.
Yunus54
Uzman
FPS değerlerinizde problem yok %1 değeriniz kötü değil ve sıcaklıklar +90-95 üstü değilse problem etmeyin.
RDR 2 de 60-80 arası değişiyor FPS yüksek ayar 1080p.
PUBG oynarken özellikle sanhok haritasında aşırı bir FPS düşüş oluyor 40-50 diğer maplarda böyle bir düşüş yok. Dediğiniz gibi PUBG'de bir problem var.
Laptop ve notebooklar yükteyken 90 dereceye kadar çıkması normal diye biliyorum.
Daha önce gaming laptop kullanmadim onun için sordum.