alonetrox

Uzman
Merhaba,

Bundan 6-7 ay önce ASUS TUF A15 FA507NU bilgisayarımın sağ menteşe yuvaları kırılmıştı. Bunun için bilgisayarcıya götürdüm ve menteşelere epoksi yapıştırıcı uyguladı. Bu işlemden sonra sıkıntı yoktu ama sonra talihsiz bir şekilde laptopun üstüne kola döktüm. Bundan dolayı da bilgisayarcılar çok yüksek fiyat çıkarınca 3 ay önce direkt üst kasayı kendim alıp değiştirme kararı aldım. Üst kasayı değiştirdikten sonra menteşe sorunu gider sanmıştım ama bugün itibarıyla bu sefer de sol menteşe yuvaları kırıldı; üstüne kapaktaki vida başı kısmı da kırıldı.

Bu menteşe problemi için ne yapabilirim? Artık bu gibi kronik sorunlardan yoruldum; satmaya kadar gideceğim hatta.

Hocam bu menteşe konusu ASUS'un kaçınılmazı gibi bir şey. Babamın bundan 20 yıl önce ASUS laptopu vardı ve kaç kere ikiye ayrıldı. Sonra gidip yenisini aldık, onda menteşe problemi yaşamadık ama onun da ekranı bozuldu defalarca. İki laptopu da başka monitöre bağlayıp kullanmak zorunda kaldık. Yapabileceğiniz şey tamir ettirip olabildiğince dikkatli kullanmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
O dönem tüm laptoplarda bu sorun vardı. ASUS'la alakalı durum değil.

Ya kasa değişimi yapacaksınız yine ya da yeni bir model bakacaksınız.
Kasa değişimi yapsam da 3-4 ay sonra tekrar krıılacağını düşünüyorum. Bunun yerine menteşe alanına epoksi macun işlemi yapsam nasıl olur?

Hocam bu menteşe konusu ASUS'un kaçınılmazı gibi bir şey. Babamın bundan 20 yıl önce ASUS laptopu vardı ve kaç kere ikiye ayrıldı. Sonra gidip yenisini aldık, onda menteşe problemi yaşamadık ama onun da ekranı bozuldu defalarca. İki laptopu da başka monitöre bağlayıp kullanmak zorunda kaldık. Yapabileceğiniz şey tamir ettirip olabildiğince dikkatli kullanmak.
Kapağı çok açıp kapatmamaya özen gösterdim ama yine de böyle kırılıyor.

Menteşeye kapak açılıp yılda 1 kere sıvı gres sıkılsa her menteşe ömürlük olur. Yağsız kalan menteşe kasılıyor ya yerinden çıkıyor ya da kasayı kırıyor.

TUF FA/FX507-607'lerin kronik sorunu bu zaten. Menteşelerin kapladığı alan küçük, vida yuvaları da sırf plastik; haliyle yüke dayanamayıp kırılıyor. Yenisini alsanız o da kırılacak, masraf yapmayın bence. İran yapıştırıcı denenebilir.
Screenshot 2026-09-14 at 12-26-25 33njktajni0-1.jpg (WEBP resmi 1000 × 1000 piksel) — Ölçekle...webp