aliozansoy06

Çalışkan
Model TUF A15, kapağın üst kısmında bir de webcam çentiği olan model. Kapağı kenarlardan veya köşelerden kaldırdığımda yağ gibi kalkıyor ama çentikten kaldırdığımda çıtır çıtır sesler geliyor. Ses menteşelerden gelmiyor onu anladım ama neden sadece webcam çentiğinden kaldırdığımda geliyor bu ses? Tunex'in çelik standını kullanıyorum ve kapak çentikten dolayı tam kapanmıyor çentik standın alt kısmına dayanıyor onun yaptığı basınçtan dolayı arası gevşemiş olabilir mi?

Model TUF A15, kapağın üst kısmında bir de webcam çentiği olan model. Kapağı kenarlardan veya köşelerden kaldırdığımda yağ gibi kalkıyor ama çentikten kaldırdığımda çıtır çıtır sesler geliyor. Ses menteşelerden gelmiyor onu anladım ama neden sadece webcam çentiğinden kaldırdığımda geliyor bu ses? Tunex'in çelik standını kullanıyorum ve kapak çentikten dolayı tam kapanmıyor çentik standın alt kısmına dayanıyor onun yaptığı basınçtan dolayı arası gevşemiş olabilir mi?
TUF A15 laptopunuzda yaşadığınız ses problemi, webcam çentiği ile kapağın bağlantısı arasında bir sürtünme veya baskıdan kaynaklanıyor olabilir. Çentikten kaldırdığınızda çıkan ses, çoğunlukla kapağın çentikten dolayı baskı yaparak hareket etmesinden veya menteşe noktasından kaynaklanabilir. İşte bu durumu açıklayabilecek birkaç olasılık:

1. Sürtünme: Çentikten kaldırıldığında, kapak iç yapılarında veya menteşe mekanizmasında sürtünme olabiliyor. Bu, özellikle çentik etrafındaki alanın, kapağı kaldırdığınızda baskı oluşturmasından kaynaklanabilir.

2. Zamanla gevşeme: Kullanım müddetiyle birlikte, laptopun menteşe mekanizmasında bir gevşeme meydana gelmiş olabilir. Özellikle kapak çentikten dolayı tam kapanmadığında, sürekli bir gerilme söz konusu olabilir ve bu da zamanla menteşe mekanizmasını etkileyebilir.

3. Standın etkisi: Tunex'in çelik standı, kapak ile stand arasındaki boşluğu doldurmuyorsa, bu durum kapağın tam oturmaması ve çentikten kaynaklanan baskının artmasına neden olabilir. Bu durumda, standı kullanmadan önce laptopun kapak kısmına etkisini gözlemlemek isteyebilirsiniz.

4. Yabancı cisim: Kapağın iç kısmında veya menteşe bölgesine sıkışmış olabilecek herhangi bir yabancı cisim de bu sesin nedenlerinden biri olabilir.

Bu tür durumlarla başa çıkmak için aşağıdaki adımları izlemeyi düşünebilirsiniz:

• Kapağı dikkatlice açıp kapatarak sesi kontrol edin. Sesin tam olarak nereden geldiğini daha net doğru tayin etmeye çalışın.
  • Laptopu kapak açıkken, çentik kısmında bir baskı yokken kullanmayı deneyin. Sesin devam edip etmediğine bakın.
  • Eğer ses devam ediyorsa, laptopu bir teknik servise götürmek veya garantisi varsa, yetkili bir servisten yardım istemek en mantıklısı olacaktır.

Bu tür mekanik problemler, zamanla daha büyük sorunlara yol açabileceğinden, bir uzman tarafından kontrol edilmesi iyi olabilir.