cemkaraca

Yetkin
Cihaz
Asus TUF A15 Ryzen 7 7435HS RTX 4050
Oyuncu laptopunu oyun oynarken sessiz modda kullanmak zararlı mı? Örneğin G-Helper'dan sessiz modda kullansak fanlar çok ses çıkarmıyor, bu oyunda bir sorun çıkartır mı?

İşlemci limiti 75 derece. Ekran kartı da maksimum 80-85 dereceyi görüyor görürse. Bu iyi değerler bence, ağır oyunlarda böyle. Sessiz modda oynasam da işlemci 75 dereceyi geçmeyecek yani. Ama fan normalden yavaş çalışırsa ne olur merak ediyorum?

Sessizmodda fan dönme hızı düşüyor soğutması azalıyor diye biliyorum bende de TUF var zaten ısınan bir laptop pek önermiyorum açıkçası.

Bir arkadaşım fan yavaş çalıştığı için daha fazla ısınır ve devrelere zarar gelebileceğini söyledi.
Konu burada sadece fan devrinin dusmesi degil sistemin toplam gucunun azaltilmasi. Sistem 100W harcıyorken 100 birim is uretiyorsa 70W harcarken 70 birim is uretmez. Belki 90-95birim is uretir. OC, yani sistemin sonuna kadar zorlanmasi pek verimli bir is degil. Sistemin harcadigi gucu %40 arttirdiginizda elinize %40 performans artisi gecmez, belki %10 gecer. Sessiz mod bunu sagliyor.

Ssitemi iki modda da dene. Actigin oyunda MSI Afterburner ile sicakliklari kontrol et. Eger sistem normale gore asiri isinmiyorsa sessiz mod cok daha iyi olacaktir.

Son düzenleme:
Baktım ben hatalıymışım yukarıdaki usta doğru söylüyormuş. Sessiz modda çalıştırmak laptop için daha iyiymiş oyunlarda istediğin performansı alamadın mı performans moduna geçirebilirmişsin.