Lost

Uzman
Laptopum bu şekilde, mesela ekran ayarlarına girmek istediğimde giremiyorum, otomatik kapanıyor. Keza Windows simgesine bastığımda da açılmıyor, Alt+F4 ile kapatıyorum cihazı.
Cihazı alalı daha 1 hafta oldu, böyle giderse cihazı iade etmeyi düşünüyorum. Sorun yazılımsal mı donanımsal mı?

Video burada, bakabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlat menüsünün tepki vermemesi sorunu için CTRL + ALT + DEL ile görev yöneticisini açıp "explorer.exe" sağ tık "Yeniden başlat" yapıp bekle masaüstü gelince windows logosuna tıklayıp tekrar dene

Ekran ayarlarına girememe sebebinde GPU sürücüsü kaynaklı olabilir internetten uygun sürücüyü bul indir ve DDU ile GPU sürücüsünü tamamen temizleyip işlem sonrası temiz bir kurulum yap sonra ekran ayarlarına bak eğer GPU sürücüsünü hiç kurmadıysan ki 1 hafta oldu bilgisayarı alalı diyosun sürücülerini kur o yüzden açılmıyor olabilir. Sorunlar tamamen yazılımsal gibi duruyor donanımsal bir arıza göremedim.

Başlat menüsünün tepki vermemesi sorunu için CTRL + alt + del ile Görev Yöneticisi'ni açıp "explorer.exe" sağ tık "yeniden başlat" yapıp bekle masaüstü gelince Windows logosuna tıklayıp tekrar dene.

Ekran ayarlarına girememe sebebinde GPU sürücüsü kaynaklı olabilir internetten uygun sürücüyü bul indir ve DDU ile GPU sürücüsünü tamamen temizleyip işlem sonrası temiz bir kurulum yap sonra ekran ayarlarına bak eğer GPU sürücüsünü hiç kurmadıysan ki 1 hafta oldu bilgisayarı alalı diyosun sürücülerini kur o yüzden açılmıyor olabilir. Sorunlar tamamen yazılımsal gibi duruyor donanımsal bir arıza göremedim.

GPU sürücüsünü güncellemiştim NVIDIA'nin sitesinden.

GPU sürücüsünü güncellemiştim NVIDIA'nin sitesinden.
Güncellemekten bahsetmiyorum DDU ile tamamen kaldırılıp yeniden temiz kurulum gerekebiliyor bazen son sürümü indirin mevcut sürücüyü DDU ile kaldırın ve indirdiğiniz güncel sürücüyü yeniden yükleyin DDU kullanmasını bilmiyorsanız techolay'ın DDU rehberine bakabilirsiniz.