mortis

Çalışkan
Selam, ASUS TUF A15 2023 RTX 4060 140W Ryzen 7 7735HS laptopa sahibim, Cyberpunk 2077 dahil birçok oyunda herhangi bir performans sorunu yaşamadan sorunsuz oynuyorum, ancak son 6-7 aydır sistemde CS2 oynadığım zaman ciddi performans sorunları ile karşılaşıyorum.

Ayarları önerilen yüksek ayarlar seçili oynuyordum, ancak Afterburner ile gözlemlediğim ve oyunda da hissettiğim darboğaz sebebi ile MSAA 8X yaptım ve sonuç değişmedi. Ekran kartı kullanımı yüksek ayarlarda dahi çoğunlukla %60 seviyelerinde. Sistem özellikle çatışmada sprey atarken ciddi bir FPS düşmesi ve input lag artışına maruz kalıyor, öyle ki Mouse'da yaptığınız sağa sola hareketlere olması gereken tepkileri veremiyor. Oyunu MUX Switch GPU Ultimate modu seçili yani dahili ekran kartı kapalı olarak, adaptöre takılı ve Turbo modu açık olarak oynuyorum, gerek laptopun kendi ekranı gerek harici monitör ile yaptığım denemelerde sonuç değişmedi. Oyunda ekran kartı ortalama 65 derece işlemci ise 80 derece bandında ve 4.4 GHz bandında çalıştı, herhangi bir throttle sorunu yoktu.

Yaşadığım bu sorun sebebi ile yakın zamanda bir masaüstü sistem topladım ancak sadece CS2 oynamak için masaüstü sistem sahibi olmak benim açımdan gereksiz bir seçenek. Laptopu alma amacım hem mobil bir iş istasyonu hem de evde ekipman ile masaüstü alternatifi olarak kullanmak ve benim açımdan daha doğru bir seçenek. Eğer problemi çözebilirsem masaüstü sistemi satarak yoluma laptop ile devam edeceğim, şayet soruna çözüm bulamazsam her laptopu da satarak daha güncel ve performanslı bir modele geçiş yapmak olacak. Şimdiden teşekkürler.

Ekran yenileme hızı kaç? Eğer 60 ise size ilginç bir bilgi vereyim. Nedense V-Sync açıp konsola "fps_max 59" (60 değil) yazınca CS'deki input lag sorunundan kurtuluyordum. Ekran yenileme hızının bir alt değerine FPS sabitlemeyi deneyin. Bunu sadece CS ve Valorant'ta yaşamıştım.

Ekran yenileme hızı kaç? Eğer 60 ise size ilginç bir bilgi vereyim. Nedense V-Sync açıp konsola "fps_max 59" (60 değil) yazınca CS'deki input lag sorunundan kurtuluyordum. Ekran yenileme hızının bir alt değerine FPS sabitlemeyi deneyin. Bunu sadece CS ve Valorant'ta yaşamıştım.

Hocam cihaz 144Hz, harici monitörümde 144Hz bu cihazın temel sorunu CS2'de ekran kartı kullanımının sürekli olarak darboğaz düzeyinde olması. Sistem asla tam performansa giremiyor, oyunu sanki 4. nesil i5 sisteme RTX 4090 takmışsınız gibi oynatıyor. FPS sürekli olarak iniyor çıkıyor.