Son zamanlarda bu iki cihaz çok fazla karşı karşıya geliyor. İkisi arasında genelde çok fark olmasada Türkiye'de bulunan varyasyonları kendi aralarında karşılaştıracağız ve genel bilgiler sunacağım.

Panel

A15

Çoğu A15 modeli aynı paneli kullanıyor. Kağıt üstünde 25 ms panel %100sRGB ekran ve 250 nit sunuyor birebir aynı iki modelin bile %100 aynı paneli vermiyor ortalama değerdir bu. İyi bir monitör kullandıysanız tepki süresi sizi rahatsız edebilir ama laptoplar için genelde bu tepki süreleri çok anormal kabul edilmez.
1729328681636.webp
Genel olarak bilgilendirme yapayım Asus garanti olarak ölü piksellerde 3 farklı yerden en az 5 ölü pikseli kusur olarak sayar ve iade kabul etmez. Mümkünse aldığınız ilk günden bunun testini yapın ve ölü piksel olarak değil 14 günlük internetten cayma hakkınızı kullanın. Mağazadan alırkende bunun testini yapmak şartıyla alın Asus bu konuda müşterileri çokça üzüyor. Kronik bir ölü piksel sorunu diyemem ama genelde ölü piksel denk geliyor dikkatli olmakta fayda var.

LOQ 15

LOQ 15 modellerinde iki farklı panel mevcut. Örneğin İAX 9 modeli %100sRGB 25 ms 350 nit ile gelirken İHR8 modeli %45 NTSC (62.5 sRGB) 25 ms 350 nit ile beraber geliyor. Alacağınız modelin panelini internette sorgulayın almadan önce.
1729329343580.webp
LOQ modelinde çok fazla ölü piksele denk gelen yok burada da aynı şey söz konusu 1 ölü piksele değişim sağlanmaz. Burada da 3 ölü piksel şartı var diye biliyorum tekrar kontrol etmekte fayda var A15 modeline göre kıyasla daha az ölü piksele denk geliniyor. Burada da aynı şekilde iade edebilirsiniz ölü piksel değil 14 günlük cayma hakkınızı kullanarak iade edin.

Sonuç olarak panel olarak benzerler iki model de G-Sync destekliyor tepki süresi olarak ve parlaklık olarak LOQ 15 &100sRGB modeli daha iyi ama kafaya takılacak veya çok büyük farklar yok illaki birisi daha iyi denilecekse LOQ 15 daha başarılı diyebiliriz.

Kasa ve Tasarım

İki model içinde plastik diyebiliriz ikisi de kalitesiz plastik kullanmıyor ikisi de iyi hissettiriyor. LOQ 15 menteşe olarak daha sağlam sanırım tek elle açılmaya uygun A15 modelinde menteşeler fazla sıkılmış atma yapabilir. Menteşeden dolayı daha iyi diyemem ikisi de iyidir, yakınlar.

Tasarım tamamen kişiseldir görselin yorumlarını bırakayım kendi düşüncelerinizi belirtirsiniz. LOQ 15 kapak tasarımındaki LOQ yazısı ve çerçevelerindeki ince eğim sayesinde kişisel puanımı alıyor.
Asus TUF Gaming A15 (2023) FA507NV-LP023 Notebook
Lenovo LOQ 15IAX9I 83FQ000UTR Notebook

b_asus-tuf-gaming-a15-fa507re-hn049-5.jpg
b_lenovo-loq-82xv00hktx-10.jpg

1729330508442.webp
Batarya performansı

Gerek varyasyonlardaki kullanılan işlemci olsun ve batarya verimliliği olsun A15 serisi LOQ 15 serisini batarya konusunda eziyor. Pil dışı bir ömür istiyorum derseniz AMD HS işlemciler bu konuda çok verimlidir. Kağıt üstünde LOQ 15 60Wh TUF A15 90Wh değerini sağladığını söylüyor. Ülkemizde genelde LOQ serisinin HX İntel varyasyonları olduğu için ve A15 tarafında ise HS AMD işlemcileri olduğu için puanı A15'e veriyorum batarya olarak gerçekten inanılmaz değerler sunuyor.
1729330949303.webp

LOQ 15 serisinde Battery Drain problemi olabiliyor düşük adaptör yolluyorlar servis ile iletişime geçildiğinde yenisi genelde yollanıyor. Böyle bir problem yaşarsanız servisten yenisini talep ediniz sorununuzu çözecektirler.

Klavye ve bağlantı noktası destekleri

Klavye olarak A15 çok daha kaliteli ve güzel bir RGB ile geliyor diyebiliriz. LOQ 15 bildiğin ofis klavyesi ve LED aydınlatma ile bize eşlik ediyor biz LOQ 15 klavyesini beğensem bile A15'in hakkını yemeyeceğim sonuçta bu bir Gaming Laptop adı altında satışa sunuluyor.

Giriş konusunda İkisinde de 3.5mm jak girişi var. 1 adet HDMİ 2.1 girişi. Tuf A15 modelinde 2 adet Gen 1 Type-A desteği varken LOQ 15 serisinde 2 adet Gen 2 Type - C desteği var.
LOQ 15 modelinde Thunderbolt 4 yokken A15 modelinde benzeri USB 4 girişi destekliyor. Giriş çıkışlardan çok anlamıyorum teknik servis kısmından kaynak aldım incelersiniz. isterseniz kabaca böyle diyebiliriz. Her modele ayrı olarak bakın derim giriş çıkış farkı olabiliyor net bir şekilde daha iyi diyemem birine yorum sizde.
1729331961998.webp
1729332187489.webp

Yükseltilebilirlik ve slot desteği

LOQ 15 1 M2 yuvası ve bir RAM slotu ile beraber boşta geliyor genelde. 24 GB 13650HX varyasyonunda 2x12 RAM ile gelen birisini görmüştüm sanırım istisnalar olabiliyor ama 8 ve 16 GB modellerinin çoğunda tek slotu boştadır M2 slotu dolu olan modelini pek görmedim. TUF A15 içinde aynı şey geçerli yine de her modelin kod adıyla beraber yükseltilebilirliğine bakın derim.

Control Center

Armoury Crate genel olarak berbat bir yazılım sisteme yük bindiriyor kullanmanızı pek önermem G-Helper yazılımı A15 için daha uygundur. Lenovo Vantage ise güzeldir. Sıralama yapacak olursak.
G-Helper ≥ Lenovo Vantage > Armoury Crate

Soğutma ve Anakart

Soğutma olarak LOQ 15 ezici olarak çok daha iyi A15 modeli fazlasıyla ısınıyor termal olarak kötü durumda. Anakart olarak LOQ 15 doğu pazarında anakart serilerinde çok yanma ve arıza oluştu batı ve bizim tarafımızdaki modellerde pek bir sorun yok doğu pazarı yüzünden eksik sayılamaz. 4050 12450HX ve 4050 7535HS modelleri birbirine yakın LOQ 15 kasasında biraz daha iyi performans veriyor lakin yine de aynı denilebilir TUF A15 ısıdan dolayı kendini işlemci olarak fazla kısıyor bu yüzden LOQ 15'e puan verilebilir. A15 için kullandıkları işlemci de HS işlemciye göre fazla ısınıyor termal olarak ilerleyen sürelerde sorun çıkarır mı bilemiyorum 1 yıllık daha cihazlar uzun kullanımda göreceğiz 95-100 derece işlemlere ne kadar dayanabilir anakartları. Anakart olarak eşit diyeceğim ve soğutma olarak LOQ 15'e puan vereceğim.
Aslında fan RPM devrinden bahsederken ikisi de aşırı sessiz cihazlar ve konforlular A15 7735HS gibi bir işlemci ile kullanırken bile anormal sessiz ama sıcaklığı yüksek. 18-19W çekerken bile 90 derece görebiliyor. LOQ 15 ideal seviyede A15 bayağı iyi seviyede ses olarak. A15'e puan verilebilir ama ikisi de gayet iyi ses seviyesinde çalışıyor.

GPU

LOQ 15 serisi ile A15 serisi arasında aynı model RTX 4060 modellerinde MHz farkı olabiliyor LOQ 15 serisinde RTX 4060 2730 MHz değerini görebiliyorken A15 modelinde 2580 MHz değerini görebiliyor LOQ 15'te daha düşük bir RTX 4060 Watt değeri bulunmasına rağmen.
1729334727914.webp
1729335272628.webp
1729335364548.webp
1729335383903.webp

GPU olarak LOQ serisi daha iyi 150-200MHz değeri bazıları için çok şey ifade etmesede bunun için yanıp tutuşan insanlar var saatlerce stabilite için OC deneniyor hastasına LOQ 15'e puan verilebilir.

Hoparlör ve Kamera

Kağıt üstünde kameraları aynı olsa bile LOQ 15 daha iyi. Hoparlör olarak da daha iyi bir ses veriyor LOQ 15'e puan veriyorum.

Şimdi genel olarak bilgi verdim diye düşünüyorum olabildiğince aklımda olan yerlere değindim. Yanlışım varsa düzeltin genelde kaynağımı kendi sağlayıcılarından almaya çalıştım harici bir kaynak aldığımda ise belirtmeye özen gösterdim. Laptopta kaynak almak genelde çok zordur aynı modelin bir sürü varyasyonu olabiliyor. Anakart olarak belli bir fark almak benim için çok zordu aynı işlemciden aldıkları skorlara bakmak istesem bile ortam koşulları vs her şeyi fark ediyor bunun tamamen doğru bir kaynak olduğundan emin olamıyoruz. En doğru kaynak bazen tecrübedir. Kağıt üstünde bu cihazların arasındaki farklar budur genellikle.

RTX 4050 modelleri çokça arasında kalındığını görüyorum yukarıdaki farklara göre tercihinizi yapın. Örneğin TUF A15 4050 7535HS modelliyle beraber 4050 12450HX LOQ İAX9 arasında kalırsanız ucuzu tercih edin. Spesifik olarak pil lazımdır A15 alırsınız. Single Core performansı önemlidir LOQ alırsınız bu size kalmıştır. Ama şimdi gidipte İAX9 modeli varken İHR8 45 NTSC modeline para vermeyin çok fazla fiyat farkı yoksa.
Genel yorumum LOQ 15 İAX9 4050 12450HX ≥ TUF A15 4050 7535HS > LOQ 15 İHR8 4050 12450H

4060 modellerinde ise durum farklı LOQ modellerinin 12450HX modeli aşırı F/P olarak satıldı ama işlemci genel olarak 7535HS dengidir. F/P olarak çok iyi lakin 7735HS veya 13650HX ile denk değil.
Bunları F/P olarak yorumlamak gerekiyor. Tam bu bundan iyi diyebiliriz ama lakin fiyatına göre karşılaştırmak daha mantıklı bu iki cihazın 4060'lı modelleri arasında kalırsanız konu açmak daha sağlıklı olur. Çünkü çok fazla varyasyonları olabiliyor veya fiyatları absürt değişebiliyor.

En iyi laptop ihtiyaca uygun laptoptur. Kusursuz hiçbir cihaz yok. İki cihazında genelde kusurlarına değinmeye çalıştım yardımcı ve bilgilendirici olabildiysem ne mutlu bana.

Dosya Ekleri

• 1729328577732.webp
    1729328577732.webp
    53,7 KB · Görüntüleme: 145
  • 1729335291630.webp
    1729335291630.webp
    5,4 KB · Görüntüleme: 103
  • 1729330230415.webp
    1729330230415.webp
    216 bayt · Görüntüleme: 96
  • 1729329253794.webp
    1729329253794.webp
    52 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleyen: Moderatör:
Eline sağlık, güzel bir karşılaştırma olmuş. Ben her Gaming Laptop konusu gördüğümde A15 ile alakalı bazı kararsızlıklarda kalıyordum. Bu rehber de bana göre güzel bir açıklık getirdi.
Teşekkürler hocam desteğiniz için. Alırken kriter olabilicek her şeye değinmeye çalıştım. 1 günüm var aralarında kayda değer gördüğüm fark varsa ekleme yapmak için. Çokça karşı karşıya geliyor iki modelde. Stok sayısı az maalesef 2-3 cihaz arasında dönüp duruyor piyasa. İkilemine düşen olursa bakıp az çok fikir sahibi olur umarım.🙁

Son zamanlarda bu iki cihaz çok fazla karşı karşıya geliyor. İkisi arasında genelde çok fark olmasa da Türkiye'de bulunan varyasyonları kendi aralarında karşılaştıracağız ve genel bilgiler sunacağım.

Panel

A15

Çoğu A15 modeli aynı paneli kullanıyor. Kağıt üstünde 25 ms panel %100sRGB ekran ve 250 nit sunuyor birebir aynı iki modelin bile %100 aynı paneli vermiyor ortalama değerdir bu. İyi bir monitör kullandıysanız tepki süresi sizi rahatsız edebilir ama laptoplar için genelde bu tepki süreleri çok anormal kabul edilmez.
Genel olarak bilgilendirme yapayım ASUS garanti olarak ölü piksellerde 3 farklı yerden en az 5 ölü pikseli kusur olarak sayar ve iade kabul etmez. Mümkünse aldığınız ilk günden bunun testini yapın ve ölü piksel olarak değil 14 günlük internetten cayma hakkınızı kullanın. Mağazadan alırkende bunun testini yapmak şartıyla alın ASUS bu konuda müşterileri çokça üzüyor. Kronik bir ölü piksel sorunu diyemem ama genelde ölü piksel denk geliyor dikkatli olmakta fayda var.

LOQ 15

LOQ 15 modellerinde iki farklı panel mevcut. Örneğin İAX 9 modeli %100sRGB 25 ms 350 nit ile gelirken İHR8 modeli %45 NTSC (62.5 sRGB) 25 ms 350 nit ile beraber geliyor. Alacağınız modelin panelini internette sorgulayın almadan önce.
LOQ modelinde çok fazla ölü piksele denk gelen yok burada da aynı şey söz konusu 1 ölü piksele değişim sağlanmaz. Burada da 3 ölü piksel şartı var diye biliyorum tekrar kontrol etmekte fayda var A15 modeline göre kıyasla daha az ölü piksele denk geliniyor. Burada da aynı şekilde iade edebilirsiniz ölü piksel değil 14 günlük cayma hakkınızı kullanarak iade edin.

Sonuç olarak panel olarak benzerler iki model de G-Sync destekliyor tepki süresi olarak ve parlaklık olarak LOQ 15 &100sRGB modeli daha iyi ama kafaya takılacak veya çok büyük farklar yok illaki birisi daha iyi denilecekse LOQ 15 daha başarılı diyebiliriz.

Kasa ve Tasarım

İki model içinde plastik diyebiliriz ikisi de kalitesiz plastik kullanmıyor ikisi de iyi hissettiriyor. LOQ 15 menteşe olarak daha sağlam sanırım tek elle açılmaya uygun A15 modelinde menteşeler fazla sıkılmış atma yapabilir. Menteşeden dolayı daha iyi diyemem ikisi de iyidir, yakınlar.

Tasarım tamamen kişiseldir görselin yorumlarını bırakayım kendi düşüncelerinizi belirtirsiniz. LOQ 15 kapak tasarımındaki LOQ yazısı ve çerçevelerindeki ince eğim sayesinde kişisel puanımı alıyor.

b_asus-tuf-gaming-a15-fa507re-hn049-5.jpg
b_lenovo-loq-82xv00hktx-10.jpg

Eki Görüntüle 91885Batarya performansı

Gerek varyasyonlardaki kullanılan işlemci olsun ve batarya verimliliği olsun A15 serisi LOQ 15 serisini batarya konusunda eziyor. Pil dışı bir ömür istiyorum derseniz AMD HS işlemciler bu konuda çok verimlidir. Kağıt üstünde LOQ 15 60Wh TUF A15 90Wh değerini sağladığını söylüyor. Ülkemizde genelde LOQ serisinin HX Intel varyasyonları olduğu için ve A15 tarafında ise HS AMD işlemcileri olduğu için puanı A15'e veriyorum batarya olarak gerçekten inanılmaz değerler sunuyor.
Eki Görüntüle 91886

LOQ 15 serisinde Battery Drain problemi olabiliyor düşük adaptör yolluyorlar servis ile iletişime geçildiğinde yenisi genelde yollanıyor. Böyle bir problem yaşarsanız servisten yenisini talep ediniz sorununuzu çözecektirler.

Klavye ve bağlantı noktası destekleri

Klavye olarak A15 çok daha kaliteli ve güzel bir RGB ile geliyor diyebiliriz. LOQ 15 bildiğin ofis klavyesi ve LED aydınlatma ile bize eşlik ediyor biz LOQ 15 klavyesini beğensem bile A15'in hakkını yemeyeceğim sonuçta bu bir Gaming Laptop adı altında satışa sunuluyor.

Giriş konusunda İkisinde de 3.5mm jak girişi var. 1 adet HDMI 2.1 girişi. TUF A15 modelinde 2 adet Gen 1 Type-A desteği varken LOQ 15 serisinde 2 adet Gen 2 Type - C desteği var.
LOQ 15 modelinde Thunderbolt 4 yokken A15 modelinde benzeri USB 4 girişi destekliyor. Giriş çıkışlardan çok anlamıyorum teknik servis kısmından kaynak aldım incelersiniz. İsterseniz kabaca böyle diyebiliriz. Her modele ayrı olarak bakın derim giriş çıkış farkı olabiliyor net bir şekilde daha iyi diyemem birine yorum sizde.

Yükseltilebilirlik ve slot desteği

LOQ 15 1 M.2 yuvası ve bir RAM slotu ile beraber boşta geliyor genelde. 24 GB 13650HX varyasyonunda 2x12 RAM ile gelen birisini görmüştüm sanırım istisnalar olabiliyor ama 8 ve 16 GB modellerinin çoğunda tek slotu boştadır M.2 slotu dolu olan modelini pek görmedim. TUF A15 içinde aynı şey geçerli yine de her modelin kod adıyla beraber yükseltilebilirliğine bakın derim.

Control Center

Armoury Crate genel olarak berbat bir yazılım sisteme yük bindiriyor kullanmanızı pek önermem G-Helper yazılımı A15 için daha uygundur. Lenovo Vantage ise güzeldir. Sıralama yapacak olursak.
G-Helper ≥ Lenovo Vantage > Armoury Crate

Soğutma ve Anakart

Soğutma olarak LOQ 15 ezici olarak çok daha iyi A15 modeli fazlasıyla ısınıyor termal olarak kötü durumda. Anakart olarak LOQ 15 doğu pazarında anakart serilerinde çok yanma ve arıza oluştu batı ve bizim tarafımızdaki modellerde pek bir sorun yok doğu pazarı yüzünden eksik sayılamaz. 4050 12450HX ve 4050 7535HS modelleri birbirine yakın LOQ 15 kasasında biraz daha iyi performans veriyor lakin yine de aynı denilebilir TUF A15 ısıdan dolayı kendini işlemci olarak fazla kısıyor bu yüzden LOQ 15'e puan verilebilir. A15 için kullandıkları işlemci de HS işlemciye göre fazla ısınıyor termal olarak ilerleyen sürelerde sorun çıkarır mı bilemiyorum 1 yıllık daha cihazlar uzun kullanımda göreceğiz 95-100 derece işlemlere ne kadar dayanabilir anakartları. Anakart olarak eşit diyeceğim ve soğutma olarak LOQ 15'e puan vereceğim.
Aslında fan RPM devrinden bahsederken ikisi de aşırı sessiz cihazlar ve konforlular A15 7735HS gibi bir işlemci ile kullanırken bile anormal sessiz ama sıcaklığı yüksek. 18-19W çekerken bile 90 derece görebiliyor. LOQ 15 ideal seviyede A15 bayağı iyi seviyede ses olarak. A15'e puan verilebilir ama ikisi de gayet iyi ses seviyesinde çalışıyor.

GPU

LOQ 15 serisi ile A15 serisi arasında aynı model RTX 4060 modellerinde MHz farkı olabiliyor LOQ 15 serisinde RTX 4060 2730 MHz değerini görebiliyorken A15 modelinde 2580 MHz değerini görebiliyor LOQ 15'te daha düşük bir RTX 4060 Watt değeri bulunmasına rağmen.

GPU olarak LOQ serisi daha iyi 150-200MHz değeri bazıları için çok şey ifade etmesede bunun için yanıp tutuşan insanlar var saatlerce stabilite için OC deneniyor hastasına LOQ 15'e puan verilebilir.

hoparlör ve Kamera

Kağıt üstünde kameraları aynı olsa bile LOQ 15 daha iyi. Hoparlör olarak da daha iyi bir ses veriyor LOQ 15'e puan veriyorum.

Şimdi genel olarak bilgi verdim diye düşünüyorum olabildiğince aklımda olan yerlere değindim. Yanlışım varsa düzeltin genelde kaynağımı kendi sağlayıcılarından almaya çalıştım harici bir kaynak aldığımda ise belirtmeye özen gösterdim. Laptopta kaynak almak genelde çok zordur aynı modelin bir sürü varyasyonu olabiliyor. Anakart olarak belli bir fark almak benim için çok zordu aynı işlemciden aldıkları skorlara bakmak istesem bile ortam koşulları vs her şeyi fark ediyor bunun tamamen doğru bir kaynak olduğundan emin olamıyoruz. En doğru kaynak bazen tecrübedir. Kağıt üstünde bu cihazların arasındaki farklar budur genellikle.

RTX 4050 modelleri çokça arasında kalındığını görüyorum yukarıdaki farklara göre tercihinizi yapın. Örneğin TUF A15 4050 7535HS modelliyle beraber 4050 12450HX LOQ İAX9 arasında kalırsanız ucuzu tercih edin. Spesifik olarak pil lazımdır A15 alırsınız. Single Core performansı önemlidir LOQ alırsınız bu size kalmıştır. Ama şimdi gidip de İAX9 modeli varken İHR8 45 NTSC modeline para vermeyin çok fazla fiyat farkı yoksa.
Genel yorumum LOQ 15 İAX9 4050 12450HX ≥ TUF A15 4050 7535HS > LOQ 15 İHR8 4050 12450H

4060 modellerinde ise durum farklı LOQ modellerinin 12450HX modeli aşırı F/P olarak satıldı ama işlemci genel olarak 7535HS dengidir. F/P olarak çok iyi lakin 7735HS veya 13650HX ile denk değil.
Bunları F/P olarak yorumlamak gerekiyor. Tam bu bundan iyi diyebiliriz ama lakin fiyatına göre karşılaştırmak daha mantıklı bu iki cihazın 4060'lı modelleri arasında kalırsanız konu açmak daha sağlıklı olur. Çünkü çok fazla varyasyonları olabiliyor veya fiyatları absürt değişebiliyor.

En iyi laptop ihtiyaca uygun laptoptur. Kusursuz hiçbir cihaz yok. İki cihazında genelde kusurlarına değinmeye çalıştım yardımcı ve bilgilendirici olabildiysem ne mutlu bana.
Bende ASUS A15 4050 R5 7535HS 16 RAM 512 SSD kullanıcısıyım, kendi incelememi paylaşacağım bence ben kullandığım için daha somut bir anlatım olur. Biraz sanki kullanmadan anlatmak soyut kalıyor gibi ama yine de elinize sağlık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ASUS A15 4050 R5 7535HS 16 RAM 512 SSD kullanıcısıyım, kendi incelememi paylaşacağım bence ben kullandığım için daha somut bir anlatım olur. Biraz sanki kullanmadan anlatmak soyut kalıyor gibi ama yine de elinize sağlık.
Biliyorum sizi hocam 3-4 konunuzda yardım etmiştim. Somut anlatımınızı beklerim elbette. İnceleme değil karşılaştırma ve ihtiyaca göre hangisi alınmalı konusudur bu. Kullanmadan anlatmak demek pek mantıklı yorum değil. Ürüne spesifik inceleme yapmıyorum modelleri karşılaştırıyoruz.

Biliyorum sizi hocam 3-4 konunuzda yardım etmiştim. Somut anlatımınızı beklerim elbette. İnceleme değil karşılaştırma ve ihtiyaca göre hangisi alınmalı konusudur bu. Kullanmadan anlatmak demek pek mantıklı yorum değil. Ürüne spesifik inceleme yapmıyorum modelleri karşılaştırıyoruz.
Ben inceleme diye anladım o zaman, kusura bakmayın benim hatam. Karşılaştırma ise güzel olmuş.

Elinize sağlık A15 4060 var bende dediklerinizin hepsi doğru şeyler. Güzel bir inceleme.

Lenovo LOQ kasalarinda arkaya dogru cikinti yapan siyah plastikte zamanla catlama oluyor. Kullanim konusunda sorun olmasa da kozmetik olarak kotu gozukuyor.

A15 ile ilgili bir noktaya değineceğim. Konuda 18 19 Watt değerlerinde bile 90 dereceleri gördüğünden bahsedilmiş. Kendi kullanımımda evet yüksek watt değerlerinde çok rahat 90 dereceyi görüyor ama 20 watt civarında 65 60 derecenin üstüne çıkmıyor 2 yıllık olmasına ve temizlik yapmamış olmama rağmen. Sizin cihaz mı fazla ısınıyor yoksa benim cihaz mı tam performans çalışmadığı için az ısınıyor ona emin olamadım :D.

A15 ile ilgili bir noktaya değineceğim. Konuda 18 19 Watt değerlerinde bile 90 dereceleri gördüğünden bahsedilmiş. Kendi kullanımımda evet yüksek watt değerlerinde çok rahat 90 dereceyi görüyor ama 20 watt civarında 65 60 derecenin üstüne çıkmıyor 2 yıllık olmasına ve temizlik yapmamış olmama rağmen. Sizin cihaz mı fazla ısınıyor yoksa benim cihaz mı tam performans çalışmadığı için az ısınıyor ona emin olamadım :D.
Birden fazla modeli var hocam. Anlık olarak fan açmamıştır falan görebiliyor dedim aslında biraz yanlış bir ifade olmuş. Cihaz biraz fanları geç açıyor diyelim pek doğru bir kaynağı ele almamışım. Ama anlık olarakta görebiliyor o değerleri.
1729418443896.webp