inters0

Uzman
Merhaba,

Yaklaşık 2 hafta önce ASUS TUF A16 (2024) model bir laptop aldım. Cihazda RTX 4050 ekran kartı ve Ryzen 7 7445HS işlemci bulunuyor. Sisteme benchmark testleri yaptım ve sonuçları ChatGPT'ye gönderdiğimde değerlerin normal olduğu söylendi.

Ancak Roblox oynarken bazı oyunlarda FPS değerlerim yüksekken, bazı oyunlarda belirgin şekilde düşüyor. Bazı oyunlarda ekran yenileme hızı 144 Hz'in altına hiç düşmezken, bazılarında 60 FPS'in altını bile gördüğüm oluyor.
Öncelikle, bu durum normal mi diye sormak istiyorum.

İkinci sorum ise aşağıda ekleyeceğim görsellerdeki ayarların nasıl olması gerektiği ile ilgili. Eğer farklı bir yerde (NVIDIA, Windows vb.) Ek ayar yapmam gerekiyorsa, belirtirseniz sevinirim.

Sadece ayar önerirken dikkate almanızı istediğim birkaç nokta var:

1- Laptopun pil ömrü benim için önemli, çünkü üniversiteye götürüp kullanıyorum.

2- Görüntü kalitesi ve grafikler benim için önemli.

Eğer hem görüntüyü iyileştirip hem de performansı artıran ayarlar varsa, seve seve uygularım.
Böyle bir ayar yoksa, en azından görüntü kalitesinin iyi olduğu ama performansı olumsuz etkilemeyen, aynı zamanda sistemi de çok fazla yormayan ayarları tercih ederim.
Ayrıca, önerdiğiniz ayarların ne işe yaradığını ve olası fayda veya zararlarını da açıklarsanız çok sevinirim. Öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim.

1.webp

2.webp

3.webp

4.webp

5.webp

6.webp

Her şeyden önce ASUS'un sitesinde bulunan NVIDIA sürücüsüne geçmenizi şiddetle tavsiye ederim. Özellikle ASUS tarafında güncel sürücülerde problemler yaşanıyor.

Her şeyden önce ASUS'un sitesinde bulunan NVIDIA sürücüsüne geçmenizi şiddetle tavsiye ederim. Özellikle ASUS tarafında güncel sürücülerde problemler yaşanıyor.

Yani direkt olarak ASUS sitesinden indirip kurmam daha mantıklı. Peki onun haricinde deneyimimi iyileştirebilecek ayar var mı? Farklı bir forumda dokunmayın dendi.